+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: KProbe 1.1.29 problem

Starszy szeregowy gkar zero jak zero Avatar gkar

Domyślnie

Temat przedstawia sie tak.
    Miałm wczesniej wersje 1.1.28 zobaczyłem ze jest nowsza wersja i ja zainstalowałem<1.1.29>, proces instalacji przebiegł bezproblemowo ale jak wszyscy wiedza po instalacji tego cholerstwa trzeba zrestartowac system.
    Przebieg tego restartu wygladał dzinie czyli nie było planszy z zapisywaniem ustawien tylko mrygnoł czarny ekran z jakims błedem. Komp sie zrestartował grafika sie zgłosiła pamiec też a jak sie miał zgłosic twardziel,dvd,cdrw był czarny obraz na monitorze i po kilku sekundach zaczoł glosmiczek systemowy piszczec sygnalizujac jakis problem ze sprzetem i komp wissiał.Zrobiłem restart i to samo. Po czwartym restarcie wpadłem w panike, wiec wyłączyłem kompa i po 5 s. właczyłem go spowrotem system odpalił wszystko poszło tak jak powinno ale czasmi komp głupieje przy prubie odinstalowania czegos komp sie restartuje i dzieje sie tak jak poisywałem, a kprobe przerywa testowanie płyty na 99%. Wczesniej nie miałem takich problemow z kompem.
    Co moze byc tego przyczyną.

P.S.

Nadmieniam ze komp jest do sprzedania a niechce komus sprzedac uszkodzonego kompa.

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Weź odinstaluj KsP. Usuń również ASPI (tu masz stery http://seba.wsm.wielun.pl/pliki.htm , w kórych usuwa/instaluje ASPI) i zresetuj komputer. Jeżeli wszystko będzie chodziło, to wgraj ForceASPI (te co są w linku) i zresetuj jeszcze raz kompa. Jak znów wszystko zadziała to wgraj KsP i jeszcze raz restart.
    Napisz czy wszystko chodzi ponownie?
    I jeszcze jedno... Jak posiadasz płytę główną oaprtą na nForce to może być właśnie przyczyna http://cdrlab.pl/index.php?module=pa...id=3&pid=9 , a jak masz VIA to wgraj Hyperion 4in1.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

to normalne ze kprobe pokazuje ze skonczyl na 99% - tak przynajmniej bylo u mnie we wszystkich przypadkach

reszta juz nie jest normalna - taki objaw, zamias tabelki z dyskami czarny ekran mialem po wpadce z flashowaniem biosa kiedy mi wypalilo kosc i zostal tylko bootblock
    sprawdz czy bateria nie padla, ablo czy nie wypada z gniazda - normalnie komp moze bez baterii pracowac - ale przy resetach zachowuje sie dziwnie
    pozatym przy wystapieniu jakichkolwiek jazd z kompem nalezy wycofac wszelkie podkrecanie - pomimo tego ze komp generalnie dziala i niby jest wszystko ok to jednak pracuje on powyzej swoich mozliwosci - tylko ze prezentuje to subtelniejszymi metodami niz brak bootowania

a kprobe .29 mi tez zaczelo przeszkadzac - juz drugi raz zwislo w polowie skanowania plyty dvd, ale nie moge jakos uwiezyc ze doprowadzilo do takich skutkow ubocznych
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Domyślnie

SEBA zrobiłem tak jak napisałes, narazie bez zadnych problemow. Najwyzej dam kolesiowi komp do testowania i poczekam z kupnem nowego. Płyta to ECS k7s5a na chipie SIS 735. A co do podkrecannia to nic nie było podkrecane a bateryjke to na wszelki wypadek pojde i kupie nowa, lepiej dmuchac na zimne .
    Wielkie dzieki SEBA i SidTheRat

Domyślnie

Co oznacza komunikat w KProbe:
    -<052100 LOGICAL BLOCK ADDRESS OUT OF RANGE>
    pojawił mi sie podczas testowania płyty CD-R DYSAN BLACK 48X.

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Czy przypadkiem płyta nie była zapisana z overburnem ? Bo wszystko by właśnie na to wskazywało...

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

ja miewam taki komunikat kiedy bez zamykania proba zmieniam naped testujacy [wybieram z menu druga nagrywarek] - wtedy nalezy wpisac w pole LBA liczbe 0 [mimo ze juz jest wpisana - i skanowac wg rozmiaru lba - kprobe jeszcze nie jest calkiem odbprny na roznego typu anomalie
    generalnie po kazdym skanie mozna kproba zamknac i uruchomic raz jeszcze - tak dla bezpieczenstwa
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Domyślnie

Płyta była nagrana w EASY CD-DA EXTRACTOR z predkoscia 12x <DYSAN BLACK 48X> , jak chciałem ja przetestować w KProbe to nagrywarka wydała z siebie dzwiek <starego odkurzacza> a KProbe wywalił taki komunikat.

Domyślnie

te problemy zwiazane z Kprobe oznaczały smierc dysku

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)