Witam,
Mam kilka luźnych przemyśleń co do sklepu na cdrlabie. Ciekaw jestem jakie są Wasze zdania.
Opcji jest kilka, ta która mi się nie podoba to wprowadzenie sklepu innej firmy i nazwanie go sklep.cdrlab.pl Tak jak to jest np. na frazie, benchamrku czy cdrinfo.
Ta która mi się podoba to stworzenie nowego, własnego sklepu. Sklep.cdrlab.pl
Ale na innych zasadach. W związku z tym że koncentrowalibyśmy się tylko i wyłacznie na optyce i nagrywaniu, więc tylko to było by w asortymencie.
Bo np. piszę recenzję i widzę że napęd XXX wart jest polecenia, więc zamawiam z hurtowni i dodaje do sklepu. Niestety marża jest koszmarnie niska - bo pewnie z 5% (czyli od 150pln za napęd było by to 7.5PLN) a do tego pieprzenie się z wysyłką i całą resztą. No i klient czekałby nie jeden dzień jak w innych sklepach internetowych - ale 2-3 dni, bo towar trzeba sprowadzić z hurtowni.
Ale ja tu widzę haczyk, znajdzie się kupa malkontentów twierdząca - bee, napęd dostał nagrodę bo im zalega na stanie... Więc strona straci bezstronny charakter.
Oczywiście do napędów można by dodawać specjalne bonusiki, ale nie bezpłatnie. Np. licencje na oprogramowanie do nagrywania w dobrej cenie (VSO, SlySoft) czy coś podobnego.
Jak Wy to widzicie?

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem