+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 26

Temat: Torrent

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Lightbulb Torrent

Witam,
    Od wczoraj trochę zacząłem interesować się i czytać nt. Torrenta. Ogólnie pomysł bardzo udany, ale ja myślę o bardziej praktycznym zastosowaniu. Opera 9 ma mieć klienta torrentów wbudowanego, czemu więc nie wykorzystać tego i nie przenieść całej zawartości działu pliki do sieci rozproszonej ?
    Przy premierach typu Nero 7 znacznie ułatwiło by to pobieranie pakietu, zmniejszyło by obciążenie łącza naszego FTP itd...
    Czy ktoś tutaj zna się odrobinę na torrencie i chce zabrać głos w tej sprawie?
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Ja siedzę w torrentach dosyć mocno. Twój pomysł miałby plusy i minusy. Plusy to wysokie transfery wśród ściągających a minusy to to, że każdy torrent potrzebuje seedów. Jak dla pewnego pliku zabraknie seedów to może byćproblem z doproszeniem się o jakiegoś.

Domyślnie

Zalozmy ze robie zrobilo by sie dedykowany serwer do tego... co wtedy ?
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

w ilosci seedow by to nic nie zmienilo
    tym bardziej ze pliki w tej sieci maja z natury dosc intensywny, ale ktorki zywot - klienty same kasuja plik z share po uplywie okreslonego czasu od stania sie seedem

Domyślnie

Faktycznie, tak też się dzieje jeśli nei zmusisz swojego klienta do innego zachoiwania. Ja używam uTorrent w którym większość ustawień jest elastycznbych ale Azureus i tak pozostaje najpopularniejszy...

Domyślnie

uzywam bitspirita i tam nie mam mozliwosci wylaczenia tej funkcji - moge co najwayzej podac 99 czy 999 h, ale jakies ograniczenie byc tam wpisane musi
    pozatym nie oszukujmy sie - wiekszosc ludzi nie zmienia domyslnych
    zreszta na forach tematycznych przyjelo sie, ze ludzie "powinni" ustawiac 24h

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

A ja tam jestem przy moim BitComet i niemam zamiaru go zmieniać. Azureus to dla mnie porażka z tego względu, że napisany w Javie! Niewiem jakie problemy Wam chodzi z ograniczeniem czasowym. Jeśli chodzi o seeding, to BitComet niestawia żadnych ograniczeń - to od nas zależy jak długo chcemy seedować.A tak wracając do topicu - to rzeczywiście torrent niemógłby zastąpić całkowicie obecnego serwera FTP, jednak mógłby wspomóc pobieranie przy wspomnianych premierach (zwłaszcza dużych plików). Co do serwera, to aby seedować, to niejest konieczny własny serwer dla trackerów, w zupełności wystarczyłby któryś z ogólnie dostępnych (np. fulldls.com). Wtedy na stronie wystarczyłoby pobrać sam plik torrent (ewentualnie odnośnik do torrenta). Jeśli chodzi o żywotność torrentów, to dobry transfer zapewniają tylko nowości, co prawda można spotkać jeszcze czasami stare programy ( i nie tylko ), ale zazwyczaj są to te lepsze - ale wtedy ściągają się bardzo wolno i nawet niepomoże łącze 6 MBit/s.

nowy:) ralph03 ma szanse Avatar ralph03

Domyślnie

Rowniez uzywam bitspirita chyba jedyny program jakis mi pasuje do torrentow
    Mam seedowanie ustawione na 24h. Ale tak jak pisze nimal wiekszosc w ogole nie grzebie w ustawieniach. Ja uzywam wlasnie bitspirita, bo mam tu pare przydatnych ustawien

Sporo osob w ogole nie seeduje. Sa ta tzw. hieny i pasozyty. Sciagnie i wywali z listy Mozna wprowadzac ratio ale przy laczach asynchronicznych, to troche nierealne. Nawet z DSLa zrobili lacze asynchroniczne. Co sie dzieje z tym krajem
    "Zawsze spodziewaj się niespodziewanego"

BARTON XP-M 2800+@3200+, Pentagram Q-80 AlCu, Asus A7N8X-X, 2x256 DDRAM Hynix D43, GigaByte Radeon 9550 378Mhz/500Mhz, Samsung 160GB 8MB SP1614N, LG 52x, LG GCE-8320B@8400B, BenQ DW1655, Chieftec GPS-350EB-101A BIG FAN

Clio WebPage <--[iRiver iMP-350]--> Ralph WebPage

Co to jest Jak to działa Skąd to ściągnę Gdzie to znajdę Ludzie zacznijcie używać GOOGLE

Domyślnie

No to fakt, że niektórzy niestety tak robią.. ja co prawda sam niemogę zabardzo czegoś wystawić (dynamiczny IP i niesamowity Uplink 128 kbps) ale to co ściągam zawsze zostawiam conajmniej przez 24 h, chyba że ściągnięty materiał to jakiś badziew A może ktoś zna sposób jak wystawić torrenta na dynamicznym IP Znam jedynie sposób na serwer WWW, ale z torrentami to nieprzeszło

Domyślnie

Rozgladnij sie za dynamicznymi DNSami.
    no-ip.com
    no-ip.pl

BARTON XP-M 2800+@3200+, Pentagram Q-80 AlCu, Asus A7N8X-X, 2x256 DDRAM Hynix D43, GigaByte Radeon 9550 378Mhz/500Mhz, Samsung 160GB 8MB SP1614N, LG 52x, LG GCE-8320B@8400B, BenQ DW1655, Chieftec GPS-350EB-101A BIG FAN

Co to jest Jak to działa Skąd to ściągnę Gdzie to znajdę Ludzie zacznijcie używać GOOGLE

Szeregowy Marxter ma szanse Avatar Marxter

Domyślnie

Cytat Napisał anabolo
    A ja tam jestem przy moim BitComet i niemam zamiaru go zmieniać. Azureus to dla mnie porażka z tego względu, że napisany w Javie! Niewiem jakie problemy Wam chodzi z ograniczeniem czasowym. Jeśli chodzi o seeding, to BitComet niestawia żadnych ograniczeń - to od nas zależy jak długo chcemy seedować.A tak wracając do topicu - to rzeczywiście torrent niemógłby zastąpić całkowicie obecnego serwera FTP, jednak mógłby wspomóc pobieranie przy wspomnianych premierach (zwłaszcza dużych plików). Co do serwera, to aby seedować, to niejest konieczny własny serwer dla trackerów, w zupełności wystarczyłby któryś z ogólnie dostępnych (np. fulldls.com). Wtedy na stronie wystarczyłoby pobrać sam plik torrent (ewentualnie odnośnik do torrenta). Jeśli chodzi o żywotność torrentów, to dobry transfer zapewniają tylko nowości, co prawda można spotkać jeszcze czasami stare programy ( i nie tylko ), ale zazwyczaj są to te lepsze - ale wtedy ściągają się bardzo wolno i nawet niepomoże łącze 6 MBit/s.
    No cóż, żaden program nie jest doskonały...

Azureus ma chyba największą możliwą gamę ustawień, poza tym, w przeciwieństwie do części pozostałych klientów torrentowych nie zdarzają się sytuacje z banowaniem Azureusa na trackerach...

Seeduję często i miesiąc czasu, więc problemów z długim seedowaniem nie mam.

Natomiast z tego co się orientuję, to SoBal miał na myśli postawienie swoistego serwera z trackerem i seedowanymi plikami, a po prostu ściągający ludzie by tylko wspomagali wysyłanie, bo i tak i tak łącze byłoby takie same jak przy ściąganiu z FTP... Tak więc raczej nie byłoby problemów ze starszymi plikami...

Domyślnie

W przypadku gdyby stał własny serwer to problemu by nie było ale gdyby zapadła decyzja nad wynajęciem miejsca u jakiegoś dostawcy to już jest problem bo miejsce ograniczone a plików przybywa

Szeregowy llary ma szanse

Domyślnie

Witam
    Kiedyś miałem torenta, jednak tylko kilka razy skożystałem.
    miałem fajną stronke z plikami do ściągania i teraz po formacie wszystko znikło.
    Czy ktos może mi cos podrzucic bo sam nie umiem znaleść....

Domyślnie

Nie szukaj sam. Uzyj google

Koolo
    Gość

Domyślnie

Panowie spróbujcie P2M ...
    Polecam całkiem fajna idea.
    Fakt że stabilne i bezproblemowe to nie jest ale uzyskuje zadziwiająco szybki transfer
    (mam w robocie łącze 6Mb).
    Ostatnio edytowane przez Koolo ; 05.Apr.2006 o 10:26

Domyślnie

Uzywałe peer2mail od pierwszych wersji. Ale jakos tak zrazilem sie do niego. Czesto zawieszal sie. Zawieszal wysylanie lub sciaganie i nie potrafil wznowic. Zawieszal sie pewnie przez mojego neta, ale odwiesic sie juz nie mogl

γεια σου woitas zero jak zero Avatar woitas

Domyślnie

torrent jest niesamowity, jeżeli chodzi o nowe pliki.
    natomiast ich żywot jest bardzo krótki...
    dlatego nie sądzę, aby to był dobry pomysł.

Szeregowy talib ma szanse

Question bez tytulu

no tak te torrenty-bitcomet prosze panow-to moim zdaniem najbardziej bezproblemowy program obslugujacy torrenty i nie tylko-24h-hmmmm-to ja mam ustawione od momentu zainstalowania bitcometa-sprawdzalem-tam pisze-to powinno byc ustawione zeby nie byc przyslowiowa swinia-noi oczywiscie komp wlaczony przez praktycznie taki sam czas!dzialam tak aby robic to zgodnie ztym,ale to wynika ztego zemoj komp chodzi na okraglo-numer o jakim rozmawiacie jest niezly-ale czy to sie uda-prawdziwosc czasami jest nieprawdziwaAHA jest sposob nato by wszystkie pliki jakich chcecie uzyc do sciagania zamienic na torrenty-automatycznie plik ktory nie jest torrentem zamienia sie wniego i dziala tak samo jak torent-ale tego nie zdradze-nie tutaj bynajmniej-pozdro!
    Ostatnio edytowane przez talib ; 25.May.2006 o 00:42

Kapral mchazory ma szanse

Domyślnie

Wg. mnie utorrent jest najlepszy

Domyślnie

uTorrent byłby idealny - brak mi tylko jednek funkcji - wybierania plików do ściągania.. A poza tym idealnie mało zasobów pobiera - jedynie 2-3 MB w RAM podczas działania Taki Azureus (pisany w javie) po samym uruchomieniu (bez żadnych plików) zajmuje tlyko 40 mega
    W sumie każdy torrentowy program fajny - tylko nie każdy nadaje się na każde łącze - np. BitSpirit nieosiągnie swej pełnej prędkości przy ściąganiu na neo 512/128 - bo jest za mały uplink u nas, a niemożna ręcznie modyfikować parametrów połączenia..

Domyślnie

uzywam bitspirita
    mozna ustalic granice transferow laczenie dla wszystkich plikow i dla kazdego pliku z osobna
    jesli laczna ustawisz mniej niz 30KBps to zapyta czy nie zmienic na 30 - masz odpowiedzi tak i nie dostepne i tak i tak potrafi zapchac lacze
    wiec o co chodzi Ci z tymi parametrami polaczenia?

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

W BitComet również widnieje podobna opcja.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Question ??

Cytat Napisał nimal
    uzywam bitspirita
    mozna ustalic granice transferow laczenie dla wszystkich plikow i dla kazdego pliku z osobna
    jesli laczna ustawisz mniej niz 30KBps to zapyta czy nie zmienic na 30 - masz odpowiedzi tak i nie dostepne i tak i tak potrafi zapchac lacze
    wiec o co chodzi Ci z tymi parametrami polaczenia?
    No to niewiem - testowałem sobie parę klientów - i w BitSpiricie osiągałem max 30 kilo download - podczas gdy BitComet osiąga maksymalną wartość łącza..Eksperymentowałęm z wieloma ustawieniami i nieudało mi się to.. Wogóle BitComet (czy też zbudowany na jego kodzie BitLord) jest dość niesprawiedliwym programem - przynajmniej u mnie - całkowitą prędkość ściągania osiąga jedynie gdy ustawię całkowite wysyłąnie na 3 kilobajty/s. Powyżej tej prędkości drastycznie spada u mnie prędkość. Poza tym denerwuje mnie, że niemożna kontrolować prędkości ściągania/wysyłania poszczególnych pozycji - co prawda jest dla wysyłania , ale to niedziała! (poza tym od poprzednich 2-3 ostatni wersji jest tam drobny błąd - bo niedziałają poprawnie strzałeczki zwiększające/zmniejszające prędkość - trzeba wpisać ręcznie). Zna ktoś może poradnik dokłądnie wytłumacząjący jasno wszystkie opcje uTorrent

Domyślnie

Od kliku misięcy korzystam tylko z Azureusa, czego Wam w nim brakuje? Jak dla mnie ma wszystko by być wygodnym i niezbyt obciążającym klientem tej sieci.

Szeregowy talib ma szanse

Domyślnie torrent`y!!!

panowie-nie wiem wszystkiego do konca-nikt nie jest doskonaly-jak mowilem wczesniej-BITCOMET to program niezawodny(mam wersje wcale nie najnowsza 0.57)ten program mimo swojej "starosci" jest naprawde swietny-mialem juz uTorrenta mialem tez inne-jesli chodzi o predkosc to z tego co ja zauwazam to zalezy ona wylacznie od peerow seedow czy tam leeczersow-prawda jest taka ze jesli widze ze dany torrnet ma duza ilosc leeczersow(tam gdzie ja szukam to one sa odpowiedzialne za sciaganie)sciagam go-wrzucam na bitcometa i predkosc jest najwieksza,czyli taka na jaka pozwala mi lacze-nie uwierzycie ale mialem przypadki ze jesli moje lacze niewiem 32 albo 36kb/s ma maksymalna wydajnosc to pliki sciagaly sie z predkoscia nawet 40(oczywiscie po jakims czasie spadaly do najwyzszej na laczu)ale czasem nawet godzine tak potrafily-ja sciagnalem bitcometa troche wstecz i nigdy w nim nie grzebalem a mimo to chodzi tak jak wlasnie tu opisuje-wiec nie wiem chlopaki o co chodzi z tymi waszymi predkosciami-musi byc duza wartosc liczbowa zrodel odpowiedzialnych za sciaganie i wtedy jest OK-jak nie to nie mam pojecia-w zwiazku z tym ze jestem na tym forum postanowilem zajrzec na ustawienia mojego bitcometa-stwierdzilem jednoznacznie ze nie ma co tam grzebac-wiec juz mam ten problem z glowy-jestem zadowolony-pozdrawiam wszystkich nalogowcow techniki P2P a w szczegolnosci tych co kochaja torrnet`y-pamietajcie-MOC W TORRENTACH I TYLKO W NICH-POZDRO

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)