+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Sklepy dobre i lepsze - opinie

magister jego mać! Hosaka ma szanse Avatar Hosaka

Domyślnie Sklepy dobre i lepsze - opinie

po przeczytaniu 3/4 tego forum nasunął mi się pomysł na stworzenie nowego wątku, o sklepach i serwisach sprzętu i akcesoriów związanych z tematyką cdrlab. czyli każdy kto ma jakieś doświadczenie z jakimś sklepem w swojej okolicy lub w sieci mógłby opisać to dla kożyści innych. co o tym sądzicie? moglibyśmy dowiedzieć się np że w jakimś sklepie duże partie płyt są lewe i lepiej unikać tam zakupów. albo że w serwisie jakiegoś sklepu dają nowy sprzęt w zamian za zepsuty albo naprawiają napradę solidnie. nie wiem tylko czy to nie było by zbyt niebezpieczne dla niektórych sklepów które naprawdę nie mają się czym pochwalić ale o to mi właśnie chodzi - żeby unikać takich miejsc. niektórzy nie chcą reklamować albo antyreklamować. więc może zobaczmy jak to wyjdzie w praniu najwyżej administracja usunie lub zablokuje cały wątek z forum jeśli zejdzie on na niepożądane tory. chętnie dowiem się gdzie można pewnie i tanio kupować krążki oraz gdzie lepiej kupić palnik. piszcie o swoich doświadczeniach które mogą się przydać reszcie. pozdrawiam

magister jego mać! Hosaka ma szanse Avatar Hosaka

Domyślnie

Sam mogę szczerze polecić parę sklepów w Krakowie w których kupuję. Jesli chodzi o nosniki to polecam sklep Cdmania na ul.Węgłowej koło placu Wolnica jest tam tanio (chyba najtaniej w Krakowie) i mają wszystkie płytki jakie chcecie. Polecam też sklep Mega Bit na ul św.Gertrudy asortyment nie tak bogaty jak w Cdmani ale również tanio.
    Co do zakupu sprzętu to ja kupuję w PcProjekt na ul.Starowiślnej, mają wszystko a jak czegoś nie mają to zostawiam numer telefonu i smsem mnie informują że już jest, można się też kontaktować przez gadugadu. fachowa obsługa, można pogadać na temat i doradzą szczerze.
    Dobrym sklepem jest również ROM na ul.Halickiej, bogaty wybór sprzętu, dużo promocji a najlepsze jest u nich to że mają bezpośredni kontakt on-line z dystrybutorami i na bierząco mogą sprawdzić klientowi czy towar o który się pyta jest u regionalnego dystrybutora jesli nie ma go w sklepie, i jeśli dystrybutor ma to można zamówić.
    Nie polecam za to sklepu Reset mimo że sklep już działa od lat i ma dobrą opinię u niektórych. Nie można zamówić sprzętu którego oni nie mają, jak chcę nagrywarkę w wersji BOX to w każdym innym sklepie mi załatwią u nich nie. Poza tym nie bardzo się orientują i potrafią doradzić - takie wrażenia z moich kontaaktów z nimi. Ale najgorzej jest w sklepie Apollo - porażka do kwadratu! Mimo że na necie wszycy chwalą że tanio i wogóle to jak się bezpośrednio pojedzie do nich i pogada to więcej się tam nie chce wracać, tak samo z rozmową przez telefon. Tyle kitów i farmazonów to mi nikt nigdy nie nawciskał! U nich nie można mieć swojego wyboru bo oni sami będą wciskać trzy inne produkty konkurencji, zachwalając je przy tym w niebogłosy, a mój wybór tak zjechali po rajtuzach że masakra. A kiedy po 10 minutach wciskania kitu przez sprzedawcę poprosiłem o cenę mojego wyboru to mi powiedział że nie ma tego już, na pytanie a kiedy będzie można się spodziewać że będzie to mi powiedział że nie wie. No i oczywiście nie można złożyć zamówienia. Ceny też nie mógł mi powiedzieć, nawet orientacyjnie. Na ich stronie oczywiście juz była cena i można było zamówić bezproblemowo, ale już tylko z wysyłką, odbiór osobisty w sklepie nie wchodził w grę... Apollo=Porażka (dla mnie)
    a jakie są wasze opinie i doświadczenia ze sklepami tej branży?
    Ostatnio edytowane przez Hosaka ; 01.May.2006 o 15:34

Starszy kapral Miho ma szanse Avatar Miho

Domyślnie Bezmozgi

Niestety ja też nie mogę polecić sklepu Apollo-przynajmniej jeśli chodzi o wysyłke towarów , czyli zakupy przez internet. Kupiłem w grudniu palnik Pioneer 110, towar owszem szybko wysłany, w korzystnej cenie, ale....jakiś kompletny idiota, bezmózg etc, etc wsadził nagrywarkę w pudełko po Win XP, tak że latała jak żyd po pustym sklepie. Dojechała do Bydgoszczy w opłakanym stanie. Przedni panel popękany, połamane zaczepy, tacka wysunięta. Aż się zdziwiłem że sprzęt działa. Panel i zaczepy skleiłem, palnik potestowałem pare dni. Na szczęście wszystko działa.Ale sklepu już nie polecam.
    Drugi mój faworyt to sklep internetowy z CDRSpeed z Brwinowa. kupowałem u nich sporo płytek, aż do czasu kiedy kupiłem 100szt Emteca. Kasę przelałem zaraz po zakończeniu aukcji na Allegro. Po tygodniu zdziwiony co jest z przesyłką dzwonię do goscia i się grzecznie pytam , co z moim zamówieniem. Na to facet mi mówi że płyt nie ma,będą jutro No to patrzę sobie na witrynę internetową sklepu-płyty a jakże -są!Handlują towarem którego nie mają de facto na sklepie nie są go w stanie natychmiast wysłać. No to opieprzam faceta delikatnie że jest niepoważny i nieodpowiedzialny.Przeprosił i obiecał 10 gratisowych płytek żebym nie płakał. Paczka w końcu przyszła...i zamiast 10 gratisów 1 (jedna) płyta DWD-RW No to sie wk....łem kompletnie i wystawiłem komentarz neutralny na Allegro. I dostałem też odwetowego neutrala że niby miła być jedna DVD-RW albo 10 zwykłych płyt. Dla mnie sklep jest skończony. Z palantami nie gadam Nie dość że sprzedają coś czego nie mają, zero informacji o opóźnieniu to jeszcze nie potrafią zachować twarzy i przyznać się do błędu. Dno.
    A za to polecam sklepik CDMANIA - solidnie, szybko, bezproblemowo. Często teraz tam kupuję płyty. Solidnie narazie jest też w sklepie internetowym KOPIER, albo NOŚNIKI NET - to chyba ta sama firma. Chociaż mają czasami opóźnienia w wysyłce towaru. Raz mam paczkę na drugi dzień , a czasami po 5 dniach. Taki troszkę bałagan.Ale może być

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia