Otóż kolega chciał abym sformatował mu twardziela i zainstalował XP. Pomyślałem, że nic prostszego. Sformatowałem twardziela, potem bez problemu zainstalowałem XP. Miał procka coś około 750 mhz Athlona. Więc bez zastanowienia zainstalowałem mu najnowszy pakiet via4in1. Podkreślam, że XP sam zainstalował sterowniki do ac97. Po zrestartowaniu kompa szybko załadowałsię pulpit, ale musiałem czekać około minuty, żeby pojawił się głośniczek koło zegarka. W tym czasie podczas czekania nic nie mogłem zrobić na kompie, bo nie reagował. Tego problemu nie udało mi się rozwiązać. Co do screenu, to tam widzicie konflikt urządzenia SCSI, oraz to że komp po zainstalowaniu pakietu VIA chciał instalować sterowniki do IDE [istna paranoja]. Wkurzyłem się i wywaliłem z menadżera urządzeń ten kontroler SCSI, ale nadal wszystko strasznie wolno działa. Sprawdzałem wszystkie DMA, ale są wlączone.
Na koniec tylko dodam, że chyba zanim zainstalowałem pakiet VIA to wszystko śmigało. Kurcze, że też mnie podkusiło instalować VIE, skoro koleś nie ma AGP x8. A tak BTW to jaka via jest instalowana z XP !?

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem