+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 24 z 24

Temat: Ukochana TePSA

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Angry Ukochana TePSA

Ciekaw jestem jak wyraża się Wasz entuzjazm na nowe ceny neo.. Zwłaszcza tych, którzy podpisali umowy na 2 lata (ja na szczęście mam jeszcze 5 miechów Panowie (tiiiiiiiiii) naprawdę trzeba by coś z tym zrobić! Ja to czuję jakby połowa musiała płacić za to samo paliwo 3x więcej niż nowi właściele samochodów - a każdy jeździ tak samo...

Kill da tepsa!

I pamiętajcie, że: łączy nas coraz więcej więc niech dziś połączy nienawiść!

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

@#$@#$ @#$@#$$ i %%%#@$@ oraz Q!#@$!@#$ glęboko w @#!$@#$ oraz @#!$@#$ i @#$@#$ w !#@$!#@$.

0800 102 102, linia zaufania :>
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

Coś widzę, że kolego Sobal tylko my się nieboimy stawiać oporu przeciw praktykom TP Ludzie nie bójcie się! To, że nazwa kojarzy się z komunizmem, nieznaczy, że mamy z nim nadal doczynienia (a przynajmniej nie w takiej formie jaki kiedyś )

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Zgryz to mam ja.
    Miesiąc temu podpisałem aneks przedłużający umowę, bo tak mi wychodziło..
    Jeszcze nie wiem jakie mam możliwości zmiany tego, czy w ogóle jakies mam.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

Generalnie żeby skorzystać z tej promocji należy:
    1) Rozwiązać umowę o świadczenie usług telekomunikacyjnych (rezygnacja z telefonu)
    2) Rozwiązać umowę o świadczenie usług telekomunikacyjnych (rezygnacja z neostrady). Trzeba zapłacić karę w wysokości 40pln za każdy miesiąć obowiązywania umowy.
    3) Złożyć podanie o podłączenie telefonu i nadanie nowego numeru. Musi być na inną osobę/lub podmiot gospodarczy niż umowa w punktach 1&2.
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Domyślnie

Odstąpić od umowy neo, to jest tak opłacalne jak od abonamentu na komke.. Niestety nic się nieda zrobić :/ Chociaż jak się przyjrzeć nowej ofercie, to tak dużo aż nie potaniało - wcześniej była promocja za 1zł przez pół roku - teraz niema tego - zamieniono sprytnie na 33 złotych (w przypadku neo 512) za pierwszy rok, a potem 66 złotych za drugi - czyli wychodzi to samo, co za za 6 miechów, a potem 66. No co prawda jest taniej rzędu 2 dychy, ale ta oferta byłaby atraktycjna, jeśli by nie trzeba było brać tego złodziejskiego abonamentu za ponad pół stówy W Dialogu wystarczy mieć najtańszy.. :[ No i do tego tam nikt niezafundował chamstwa w postaci limitów :/

Domyślnie

No właśnie, te wszystkie atrakcje i promocje tepsy dotyczą nowych neo-jeleni. Starych abonentów, którzy już dużą kasę z biegiem lat im zapłacili mają gdzieś.

Niestety u mnie wyboru nie ma. Konkurencja skupia się po większych miastach, gdzie potencjalnych uzytkowników jest więcej i tam daje warunki bardzo atrakcyjne w porównaniu z tepsą.
    W zasadzie do działania mojej neo 640 nie mam żadnych zastrzeżeń, tylko ta cena.....na dziś zabójcza.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

Z tego co wiem, to Grzeniu może w twojej sytuacji niejest tak źle - bo jest pewne wyjście w postaci zwiększenia prędkości - wtedy zwyczajnie podpisujesz nową umowę po nowych cenach - tylko trzeba przeliczyć, czy jest potrzebna Ci większa prędkość.. A swoją drogą, to naprawdę głupie (czyt. super-wyskiwanie) ze strony tepsy, że niestara się nawet honorować dotychczasowych użytkowników, tak jak to robią choćby operatorzy komórkowi.

Domyślnie

No, na większą prędkość przejść mogę. Jak pytałem miesiąc temu, to za 1Mbit płaciłbym raptem o 10pln mniej (czyli różnica symboliczna) a od razu wpadam w ich durne limity. Tak to mogą mnie w tyłek pocałować.

Moje 640 spoko mi wystarcza, pewnie 1Mb byłoby szybsze ale po co mi jeśli ograniczą mnie limity? Obecnie bywa, że pociągnie się 5GB przez dobę.

Może warto było by spytać, czy teraz coś się zmieniło w tepsie.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Domyślnie

Czyli rozumiem, że jesteś szczęśliwym posiadaczem Neo + Mi moje 512 w zasadzie wystarcza, tylko te limity, to by mogły być przynajniej 2x większe (i to wyłącznie na użytek prywatny, niemówiąc już o dzieleniu..)

Domyślnie

Dokładnie, neo 640/160 bez limitów. Łącza nie dzielę z nikim, więc samemu boli tyle płacić.
    Tepsa celowo zostawia tę zaporową cenę, żeby ludzie sami porezygnowali. Jak już zrezygnujesz, to powrotu nie ma.
    No i co tu robić? I tak źle i tak niedobrze.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Starszy kapral Miho ma szanse Avatar Miho

Domyślnie

Ja własnie podziekowałem w zeszłym miesiącu tym .......... Na szczęście mam mozliwość korzystania z LAN. Ale mam dobrą wiadomość - Komisja Europejska ( chyba ) zobowiązała tepsiarzy do rozdzielenia możliwości korzystania z neostrady z obowiązkiem posiadania numeru stacjonarnego z abonamentem. Niestety nie wiem dokładnie od kiedy ma to obowiązywać obligatoryjnie - ale chociaż z tym dokopali im w dupe

Domyślnie

To prawda - UE tego niepodaruje! Chociaż tepsa zapewne celowo zniosła te ogromne ceny, myśląc że, tym sposobem uda im się utrzymać wymóg posiadania dodatkowego abonamentu telefonicznego. Jeśli tak się stanie, TePe zapewne podniesie ceny.. :/

Domyślnie

Mają 30 dni na dostosowanie się lub kara w wysokosci 3% dochodu firmy.
    Gdy tylko będzie taka możliwość - rezygnuję z telefonu stacjonarnego i zostawiam sobie samo neo...

RiT2
    Gość

Domyślnie

Jezeli podpisuje sie umowy na kilka lat, to po fakcie nie nalezy biadolic. W przypadku wielu firm to stantard. Od dawna tez wiadomo, ze nowy klient jest traktowany zdecydowanie lepiej od starego. Tylko dlaczego nam sie wydaje, ze powinno byc inaczej Dlatego tez nalezy sie starac byc klientem coraz to nowych uslug, rezygnowac po okreslonym terminie ze starych firm. W tym szalenstwie jest metoda. Juz nie jestem klientem TPSy, mam Bisnes E...cos tam i nadaje do was. Jak wejdzie operator nr 4 przesiadamy sie do niego, a ONI niech kombinuja! Nie przywiazywac sie do zadnej z firm, nie popadac w zachwyt razem z nimi, nie prosic i blagac o kilka kb/s lub 100 smsow tudziez kilka darmowych minut. Wymieniac, wymieniac

Domyślnie ??

Cytat Napisał RiT2
    Dlatego tez nalezy sie starac byc klientem coraz to nowych uslug, rezygnowac po okreslonym terminie ze starych firm. W tym szalenstwie jest metoda.
    Tak wszystko pięknie, tylko jeśli w danym miejscu istnieje jakaś konkurencja (u mnie niestety nie ma i gdyby była inna, to na pewno niekorzystałbym z monopolisty :[), bo pomimo, że istnieje jakaś tam konkurencja, to i tak telekomuna (komuna oczywiście od communication ) robi sobie w zasadzie z tego nic i ostatnie obniżki neo niemają z tym nic wspólnego..

Zresztą na rzekomą konkurencję tele-konsternacja () tłumaczy się, że to duże zagraniczne firmy idą po kosztach i zaniżają ceny - no bo dziś każdy lubi dawać przecież coś gratis! (to było orzeczenie tepe w sprawie przesiadania się niektórych firm/portalów (np. Tlen) na bardziej komunikatywnych operatorów zagranicznych, wobec czego, tepe postanowiło się zemścić blokując dostęp do ww strony użytkownikom za pomocą ich linii!

I o czym to świadczy? Niech mi ktoś powie, że jest to wolny rynek, gdzie istnieje realna konkurencja..
    Cała nadzieja w UKE No i w Goomisiach też - kiedyś fajnie schakowali strone tepsy - wstawiając bardzo ciekawe logo

Domyślnie

Tepsa doskonale wie, że na wielu terenach nie ma żadnej konkurencji i robi co chce. Jej monopol można przyrównać chyba jedynie do ZUS-u.
    Ich łącza są coraz gorsze, coraz więcej ograniczeń i limitów, a ceny z księżyca. Kiedyś tepsy DSL to był DSL, teraz juz tylko z nazwy bo w rzeczywistości jest to ADSL z ograniczonym uploadem tyle że bez limitow transferu. A jego cena - można sobie porównać ile tepsa sobie ceni za te wstawione limity na neostradę...

Jak się ktoś za to nie weźmie i nie wysadzi tego w powietrze, to samo nic się na lepsze nie zmieni. Tylko kto z tych na górze ma interes żeby to zmienić?
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

włos mi się jeży na głowie od tego co piszecie , mam to szczęście że nie jestem w sidłach Tepsy , mam neta osiedlowego LAN , 3 Mb bez ograniczeń za 70 zeta za miech , ostatnio miałem przerwę w dostawie przez tydzień , okazało się że coś pogryzło kable w studzience i połowa sieci nie miała netu , ale przy opłacie abonamentu uwzględnili brak dostępu do netu i obniżyli opłatę do 52 zeta za ten miesiąc , uważam to za sprawiedliwe , jednak to co się dzieje w Tepsie to się nadaje do sądu , kiedyś zachciało mi się netu z chello , 1 Mb za 59 zeta ( to było zanim znalazłem ten który mam obecnie ) super oferta , przyszedł monter , namieszał w kompie , zainstalował chello przeglądarkę ( zamiast IE ) której nie można było odinstalować , tylko poprzez format , szczęscie miałem że w umowie znalazłem punkcik ! gdzie maczkiem napisano że jeśli chcę zrezygnować z usługi to muszę to zrobić w ciągu 10 dni od instalacji , ufff , zdążyłem o jeden dzień wcześniej , ciekawi Was dlaczego ? to Wam napiszę , kiedyś nagminnie ściągałem filmy , divx i dvd , bywało że doiłem kilkanaście na raz , miałem neta 512 kb bez ograniczeń i trochę długo to trwało , więc oferta 1 Mb była nie do odrzucenia , jakież było moje rozczarowanie kiedy po trzech dniach od instalacji chello odpalam kompa a tu prędkość 1 kb , myślę sobie jakaś awaria w sieci albo co , dźwonię do chello a tam operator melduje że przekroczyłem transfer 5Gb ściągania plików z netu , żebyście mnie wtedy zobaczyli i usłyszeli , gostek wysłuchał 5 minutowego monologu pod jego adresem i jego matki , oczy mi wyszły z orbit jak czytałem regulamin , na samym dole co wydawło się podkreśleniem było drobnym maczkiem napisanym tekstem , informował on o limicie pobierania plików do 5 Gb na miesiąc , tfffuuu , ku...a bez lupy nie podchodź , mówię do gościa że to bezprawne takie sztuczki a on na to że od nowego miecha znowu odzyskam prędkość 1 Mb , to się zapytałem za co ja płacę , za pobieranie czy za prędkość , nie był w stanie mi odpowiedzieć , idiota czy co ? rozłączyłem się , następnego dnia wyrwałem chwasta z mojej skrzynki i zaniosłem do placówki chello , położyłem na stoliku przy którym siedziała pani obsługująca klientów chello , w ciągu trzech minut wywaliłem z siebie co miałem do powiedzenia , ufff , ale ulga , pani zrobiła wielkie oczy ale bez słowa wypisała pokwitowanie odbiory sprzętu w postaci modemu i płytki instalacyjnej chello , wyszedłem z uśmiechem na twarzy a za mną kilku niedoszłych klientów chello , i wyobraźcie sobie że byli na tyle bezczelni że przez dwa miechy przysyłali mi rachunek do zapłacenia za korzystanie z netu przez ten okres , sami nie znali własnego regulaminu który mówił że ten okres 10 dni jest bezpłatny , ot i cała historia z chello , dziś mam spokój i szybki internet , wspóczuję wszystim którzy muszą się borykać z tymi złodziejami , bo inaczej nie można ich nazwać , że płacą taką kasę za prawie nic , 512 mb to w dzisiejszej dobie to betka , przy takim monopolu jakim jest Tepsa powinni ściągać klientów prędkością rzędu 2-3 Mb za -powiedzmy 100 zeta max bez ograniczeń , myślę że mieli by sporo chętnych

uuuuooooooooouuuuuuuuuu ale się rozpisałem , no to spadam , narka
    pozdro
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

Brawo Asterix Dobrze jest słyszeć, że niektórzy się niepoddają.. Pierwszy słyszałem, że to chello to taki wał - ostatnio patrzyłem na ich ofertę, to nawet niebyła taka zła (no może zbyt trochę cienki uplink), ale o limitach nic tam niebyło - może tak było kiedyś. Póki co jestem skazany na tepse :/

Kapral grzegorz_1982 ma szanse

Domyślnie

a ja mam chello 1mb ale rezygnuje na rzecz iPlusa przez 2 m-ce i pozniej wracam do chello bo najtansze jest a po drugie mozna obejsc ich limity.

Domyślnie

Na samym początku gorące podziękowania dla TP SA za pseudo internet

Dzisiaj miałem taką sytuację: patrzę rano (gdzieś przed 9) na transfer pobranych danych z panel.neostrada.pl - jest fajnie - 13 giga z hakiem pobranych (limit mam na 15GB). Godzina 12: patrzę znów - jest nie fajnie - przekroczone 15 giga i oczywiście przycięta prędkość :/ (widać tepsa zrobiła mi super-chwilowy bonus w postaci 10x przyśpieszenia pobierania danych (bo w końcu jakoś ciężko jest pobrać 2,5 giga na łączu 512 kbps w zaledwie 3 godziny).
    Więc chwytam od razu za słuchawkę i dzwonię pod party-line na 0 800 102 102 (czyli nasz ulubiony a jakże numer). W odpowiedzi na niespodziankę z gwałtownie powiększonym limitem otrzymałem, że dane nie są aktualizowane () na bieżąco (btw najpierw poinformowano mnie, że co 4 godziny, ale jak powiedziałem, że miałem wyłączony komputer dłużej, to Pan powiedział, że może się to przeciągnąć do 24h - a więc miałem rację z cudami w tepe). Wszystko fajnie, tylko czemu nikt nie informuje na stronie, że dane nie są aktualizowane na bieżąco Jako remedium na mój problem uzyskałem informację, że w celu zbadania ilości pobranych danych należy zadzwonić (), a poza tym gdy się przekroczy transfer, zawsze sobie można dokupić dodatkowy limit (za 2 GB jedynie 9,99 zł - to nie jest reklama!).

Tak więc mamy kolejny dowód lekceważenia klientów przez TP (przepraszam - zapomniałem, że całkiem inaczej wygląda sprawa podczas podpisywania umowy! Są jakby milsi..). Przy okazji na moje zapytanie dotyczące reklamacji nie zakutalizowanego panelu neostrady, otrzymałem, że takie sprawy nawet nie są brane pod uwagę Bo w końcu to użytkownik musi dbać o to ile pobrał danych - krótko mówiąc musi być czujny - zasadzki są wszędzie! Oczywiście to nie jest żaden zabieg marketingowy mający na celu dodatkowe wyłudzenie pieniędzy od klienta, bo przecież wciąż można korzystać z internetu z niesamowitą prędkością 32 kbps

Cóż, chyba czas przejść się do rzecznika konsumenta..

Domyślnie

ku#@$*##&^!%$#a , dajcie mi karabin to ich po$#%^*&^%$##@ , jak bym miał możliwość to bym opluł tego gościa przez słuchawkę , złodziejstwo w biały dzień , i wcale nie boję się tego pisać , tepse oszczałem ( sorki za wyrażenie ) już kilka lat temu jak zalecieli ze mną z telefonem stacjonarnym ( nie będę opisywał bo dnia nie starczy ) ale jak wyrwałem telefon ze ściany to doniosłem do ich punktu razem z gniazdkiem na końcu kabla i jak pizdłem o glebe to przysłali już tylko sprzątaczkę , umowa została rozwiązana w trybie natychmiastowym , i jeszcze im powiedziałem żeby się nie ważyli przysyłać jakichkolwiek zaległych czy nie, rachunków bo i tak nie zapłace , i że sądem to mogą straszyć emerytów bo ja mam granat i wysadze im tą posadkę jak się im nie podoba , nie wiem czy się przestraszyli czy nie ale nie dostałem żadnego rachunku , a teraz żyję długo i szczęśliwie z komurką za pan brat , kawa na ławę , czarno na białym , i jeszcze są plusy , ale tak to można tylko w erze ( to nie reklama )
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

No ludziki z info linii są nic niewinni i od nich nic niezależy :/ Mimo wszystko nie zejdę do ich poziomu traktowania klientów - wszystko można załatwić w białych rękawiczkach i to legalnie - tak samo jak oni okradają i oszykują w biały dzień.. Przy okazji likwidacji tepsy możesz też Asterix zlikwidować Orange to jedna szajka!

Domyślnie

na szczęście nie jestem abonentem tej sieci , w domu małżonka uparła się na telefon stacjonarny więc mamy netię , jak na razie nie podpadli , komurki mamy w erze , jestem w erze od 9 lat i nie miałem nigdy z nimi kłopotów więc chwalę sobie ich usługi , netia jest w naszym domu od dwóch lat , jak długo pozostaną to zależy tylko od nich , jedna podpadka i wypad
    pozdro dla wszystkich nękanych przez tepsę
    Pozdrawiam

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia