Coraz wiecej osob nie placi abonamentu za RTVJak do tej pory place ale obserwujac zachowania innych mam coraz wieksze watpliwosci czy dobrze robie?
!
Jak Wy postepujecie lub Wasi rodzice![]()
![]()
Coraz wiecej osob nie placi abonamentu za RTVJak do tej pory place ale obserwujac zachowania innych mam coraz wieksze watpliwosci czy dobrze robie?
!
Jak Wy postepujecie lub Wasi rodzice![]()
![]()
U mnie się płaci, o ile się orientuję. Ale z drugiej strony znam tyle samo osób płacących, co nie płacących.
nie posiadam radia, i od mniejwiecej tygodnia telewizora - nie wiem czy w takiej sytuacji rodzina oplaci abonament [bo jak narazie placimy]
nad sama kwestia sie nie zastanawialem - keidys bodajze w polityce [3 lata temu] byl dosc ciekawy art o wlasnie abonamencie i czytajac go zastanawialem sie CZEMU rodzina jednak placi - bo wychodzilo ze te pieniadze niedosc ze sa pobierane w sprzecznosci ze statutem [kwestia misji spolecznej ktorej nie ma, duza ilosc reklam] to jeszcze przejadane i przekradane
Hit Me, If You Can...
Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem
Nie place i nie bede placil, telewizor widze raz w tygodniu, moze na jakies 15 minut. Radia stacjonarnego nie slucham.
nie widze przyjemnosci placenia za reklamy ...
pozdr
The Pain is killing me ...
nie place i nie czuje sie a tym zle - radia slucham prywatnego, ktore pieniedzy z abonamentow nie zobaczy, televizje tez raczej zagraniczna ogladam, a na pewno nie bede wspieral wydawania pieniedzy na tworzenie kolejnych beznadziejnych telenowel czy dennych filmow, ktorych sie potem ogladac nie da (w stylu spuerprodukcja czy quo vadis)
Tak, tworzyć denne filmy to telewizja potrafi. Ale jakby trzeba było wesprzeć jakieś interesujące inicjatywy, to pieniędzy nie ma. Mamy w Cieszynie co roku festiwal filmowy, więc wiem że fajne filmy też są, ale kasy na dalsze nie ma.
Hmm ja tez nie place i nie mam wyrzutow sumienia, TV nie ogladam slucham radia. Pamietajcie ze w tym kraju abonament nie jest zadnym abonamentem tylko podatkiem od posiadania telewizora czy radia i nie ogladanie czy tez nie sluchanie nie ma tu nic do rzeczy. Nasi polityczni decydenci wciaz kombinuja jakby tu ludzi zmusic do placenia np wliczajac do rachunku za prad, czy tez byly juz inne pomysly.
Program tv jest tak denny, ze wystarczy raz w tygodniu spojrzec w gazete zeby stwierdzic ze nic nie ma, tylko seriale, teledurnieje, jakies powtorki sprzed lat (po raz n-ty) itp a wszystko to wymieszane z papka reklamowa. Mozg sie gotuje. Nie ma nawet biezacych ciekawych transmisji sportowych, ktore okazuje sie moga byc np w polsacie czy tvn i to tez jest skandal. Forsa z abonamentu idzie nie na rzeczy dobre i ciekawe tylko na ideologicznie sluszne, no i miedzy swoich.
No i powiedzcie sami - jak tu mozna placic za cos takiego![]()
Pozdrawiam/ Grzeniu
Ja nie płace.Wychodze z założenia ze jeśli mam płacić to wymagam jakosci i nie chodzi mi o samą oferte programowa tylko o jakosć obrazu z anteny naziemnej.II program mam z odbicia a nadajnik w odległosci max 2 km od domu.Mecz to 77 piłkarzy i z 11 piłek na ekranie.Za co mam płacić?
U mnie to płacą zawsze, bo mam TV w kablówce i są 3 pakiety do wyboru, za które trzeba płacić. (cena za ilość wybranych programów)
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Nie dam zlamanego grosza dopuki nie zlikwiduja reklam.
Czasami jest tak, a nie inaczej.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Witam.
U mnie mnie sie nie placi i nie sadze aby ktos mial z tego powodu jakies wyrzuty.
Placi sie za kablowe.
Poza tym radia nie slucham, a tv to przewaznie ogladam polsat, tvn, tvn24 i jeszcze pare innych, ktore jak mi wiadomo nie naleza do stacji publicznych.
Ogolnie to nawet moga sobie odlaczyc ta 1, 2 i 3 nic tam ciekawego nie ma.
Co do kasy to normalne zawsze im malo i niedlugo kaza sobie placic za oddychanie.
Weron, witamyLong time no see
Pozdrawiam
![]()
Osobiście uważam płacenie tego abonamentu za wielkie nieporozumienie, namawiałem nawet swoją Mamuśkę by przestała płacić - ale nic z tego, wszystkie rachunki płaci w pierwszej kolejności wydatków budżetu rodzinnego
U mnie płacą, osobiście uważam, że powinien płacić ten kto ogląda telewizję publiczną, (ja prawie wogóle, bo mnie prawie w domu nie ma)
Macie rację ... za dużo reklam, no ale jako jedni z nielicznych mamy jeszcze publiczną telewizję ... chyba jakąś nagodę TVP dostała ... niepamiętam dokładnie ...
Pozdrawiam.
Tak, dostała ostatnio nagrodę za najlepszą TV publiczną w Europie. Co ciekawe, w uzyskaniu tej nagrody nie przeszkodziła afera Rywina - Kwiatkowski i tak uznany został za jednego z najlepszych prezesów.Napisał Inferno
Ja nawet zapomnaiłem o nim!.Napisał SoBal
![]()
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Podobno placac za kablowke jest tam wliczona oplaza za RTV.
Z tego co sie orientuje to nie.Napisał RiT2
Trzeba placic podwojnie za kablowe i ten ich smieszny abonament.
Co jest kompletnym nonsensem.
płacąc abonament za kablówke nie płacisz za programy publiczne i dlatego jeszcze musicz opłacać abonament RTV
pozdrawiam
..::NAMOR::..
Tylko, ze w kazdej kablowce sa programy publiczne.
I dlatego to powinno byc rozwiazane w ten sposob, ze placisz za jedno i za drugie tzn. kablowe powinno zawierac juz ta oplate a nie placic 2x
dla mnie wyjsciem z tej sytuacji moglby byc BRAK programow TVP w kablówkach.. wtedy nie byloby juz zadnego powodu dla ktorego mialbym placic za tvp
problem w tym ze kablowki nigey nie mialem, wiec sie nie interesowalem czy przypadkiem nie jest tak ze firmy sa zmuszone do umieszczania w pakietach programow publicznych
a tak swoja droga - to dzieki temu watkowi zorientowalem sie ze nikt nadal nie pomyslal o oddaniu TV do remontu - bo tydizen temu przestal wyswietlac mi nawet czarnobialy obraz![]()
Hit Me, If You Can...
Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem
Chlopaki - napisalem wyzej juz ze abonament jest oplata (czyli podatkiem) od posiadania odbiornika TV a nie od ogladania lub nie programow telewicji publicznej. Tak wiec nie ma zwiazku kablowka czy ogladanie TVN czy Polsatu. Pod ten paragraf kwalifikuje sie rowniez karta tv do kompa. Na nic wiec tu nasze zlorzeczenia.
Pozdrawiam/ Grzeniu
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)