+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: NVidia - Unified Driver 4.24

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

Pierwsze wrażenia.

Zupełnie nowy instalator. Ja już powoli przyzwyczajam sie do przegiętych i przeładowanych interfejsów programów, ale nadal uważam, że ewolucja wyglądu oprogramowania idzie w złą stronę.

Na szczęście nie trzeba instalować wszystkich komponentów. Teraz trochę żałuję, że zainstalowałem nowe oprogramowanie do integry dźwiękowej. Ten nowy mikser i ogólnie nowe podejście do dźwięku troche mnie rozczarowało. Kolejna ikona w taskbarze, domyślne ustawienia są tak przesterowane, że nie da się tego słuchać. Generalnie radze odznaczyć.

Tu warto zaznaczyć, że po raz pierwszy jesteśmy pytani o to co chcemy zainstalować. To duży postęp.

Na testy wydajnościowe, i ocenę stabilności całego pakietu trzeba będzie poczekać. Generalnie polecam instalację - ale bez IDE oraz dzwięku.
    Załączone obrazki Załączone obrazki NVidia - Unified Driver 4.24-image2.jpg   NVidia - Unified Driver 4.24-image1.jpg  
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

User Pawel_k zero jak zero

Domyślnie

ja tam sobie wszystko zainstalowalem [nvidia ide sw driver zawsze instaluje - lubie adrenalinke ] i niezauwazylem jakis szczegolnych wad i zalet nowej paczki sterownikow
    LiteOnIt

Domyślnie

u mnie - zreszta u wielu innych osob tez - po zainstalowaniu SW IDE nie dziala ASPI - tzn. EAC ustawiony na aspi nie widzi napedow, feurio ustawione na aspi nie widzi napedow, kprobe wogole nie widzi napedow - i nie jest to kwestia aspi - tylko niestety tych sterownikow

jesli uzywasz nero/alkohola - to problemow mozesz nie zauwazyc - bo z nero aspi jakos te stery dzialaja

zeby nie tracic sluchu nalezy w zakladce miksera znalesc glosnosc dla 'wave' i zjechac z nia do poziomu ok 50-60%.. inaczej nawet na wbudowanym podgladzie widac jak obcinany jest dzwiek
    Hit Me, If You Can...

OldBoy esem zero jak zero Avatar esem

Domyślnie

Należy się zdecydować co instalować: albo SW IDE albo ASPI. Nigdy razem!
    Ja mam w tej chwili zainstalowane SW IDE (bez ASPI) i programy które nie mają własnych ASPI dają komunikat o ich braku, ale poza tym działają jak najbardziej poprawnie.

Domyślnie

feurio korzysta wtedy z spti, kprobe2 - tez [tzn sie zawiesza] - ale kprobe1 juz sie zachowa bardzo poprawnie - nie wykryje zadnego napedu
    tak samo eac w trybie aspi - trzeba przelaczac na tryb spti [native interface]

a jesli kogos zadowala korzystanie z optyki poprzez niedporacowany i niefunkcjonalny interfejs SPTi to zazdroszcze - mnie nie stac na tak drastyczne obnizenie swoich wymagan - dlatego sw ide mowimy NIE
    Hit Me, If You Can...

User Pawel_k zero jak zero

Domyślnie

ja wlasnie wrocilem z tych 4.24 do 2.64 bo w mafi cos problemy z dzwiekiem byly. nawet powrot z IDE SW na normalne stery odbyl sie bezstresowo
    LiteOnIt

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia