ja czekam na 8.x
a teraz zainstaluje to cudo - mam nadzieje ze nie bede przywracal starej wersji w pospiechu
generalnie juz od pierwszej wersji 7.50 wiedzialem ze cos jest nie tak - pierwszym znakiem byl dodany 'chat' ktorego nie dalo sie usunac - kolejny komponent dodany na sile, ciekawe czy w 8.x bedzie program do nagrywania plyt, klient ftp i p2p no i naturalnie pakiet biurowy [take office opera]
grr
Hit Me, If You Can...
Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem
lista zmian jest tutaj.
zainstalowalem...
maile indeksowal mi 4 minuty
w miare bezbolesnie przyjal kopiowanie katalogu mail i profile - zobaczymy co tu mozna jeszcze zmienic
jak narazie uklad przyciskow - a wlasciwie straszna ich liczba - mi nie odpowiada za chiny - ale bede walczyl
gdyby 7.50 byla moim pierwszym kontaktem z opera to nigdy bym przy niej nie pozostal
Hit Me, If You Can...
jak sie pozbyc tej zakladki new page po lewej stronie paska? idiotyczny pomysl zeby sie tego nie dalo usunac...
Hit Me, If You Can...
mam nadzieje, ze o to chodziNapisał SidTheRat
to teraz powiedz na co kliknales zeby sie to okienko pokazalo...
Hit Me, If You Can...
na pasku kart prawym klawiszem myszki...
albo mi się zdaje, albo operka jest szybsza...![]()
Zainstalowałem, popatrzyłem, odinstalowałem. Jakoś przeszły mi czasy na takie kombajny![]()
Zostaję przy Mozilla Firefox![]()
jak napisalem wyzej - gdyby to byl pierwszy kontakt z opera to bym ja wywalil - za duzo jej napakowali, a to ze nie mozna NIE isntalowac super przeciez potrzebnego chata jest bledem i glupota
uzywam firefoxa na uczelni - i albo to kwesti akonfiguracji, albo niektore polecenia robi glupio, no i tych gesto brakuje, oj brakuje... macham ta mysza a okna sie nie zamykaja..
ps woitas - na pasku kart owszem, ale musisz trafic w karte nieaktywna - jak klikniesz na aktywna albo na new page to sie ta opcja w menu nie pojawi
Hit Me, If You Can...
tak to wyglada u sida - pracuje nad wlasnym skinem - ale to masa roboty
![]()
Hit Me, If You Can...
jizas - ile zakladek
jak to dobrze ze ja nie mam tego tyle bo bym z czasem nigdy nie wyrobil
do opery sie juz powoli przyzwyczailme - ale zdecydowanie defaultowe ustawienia zniechecaja
Hit Me, If You Can...
odpowiedzcie mi na jedno pytanko.
w folderze mail\storage mialem pliki mbox1xx.mbs - każdy po kilka mega.
skąd się wzięły?
wywalone maile.. podejrzyj w edytorze co tam siedzi - i skasuj - opera fatalnie zarzadza poczta - dlatego ja przesiadlem sie na bat - klient jest wygodny i wogole - ale strona programistyczna zostala zwalona
a do rzeczy - pojawil mi sie dziwny blad - zniknelo mi okienko transfery - i nie moge go za ... zlamanego wlaczyc - alt ctrl t nie pomaga
Hit Me, If You Can...
thx. dziwne to było, bo te pliki zajmowały 70 mb
usunąłem ten syf i po problemie.
spróbuj shif+f4 i wybierz transfery.
zapewne teraz będziemy zasypywani kolejnymi buildami, które będą poprawiały błędy.
mogli trochę poczekać i poprawić, co trzeba.
Sid... jestem nowy w Operze i znacznie bardziej podoba mi sie twoj wyglad tego programu niz wyglada orginal. czy moglbys mi przeslac swojego 'skina'
jesli tak to bardzo prosze na:
shuma02@adelphia.net
dzieki
Poczytałem co napisaliście i wychodzi mi na to, że pozostaję jeszce przy 7.23 choć jak to bywa nowość kusi.![]()
ja tez zostaje przy 7.23![]()
LiteOnIt
shuma: skin to jest 'titanium 7' - znajdziesz go poprzez view->skin->get skins.. [ jest gdzies w okolicac 3 strony, kiedy ustawisz wyswietlanie po 20 na strone]
nie wiem jak podac linki do tych skinow
wyglad to tez kwestia uporzadkowania paskow, wywalenia podpisow i zbednych guzikow, oraz odpowiedniego dobrania koloru skina, u mnie ten aukrat najbardziej pasowal do mojego dosc dziwnego skina na winde - zreszta taki skin probuje teraz do opery dorobic - ale to straszna robota
transfery sie pojawily po resecie
a co do pozostawania przy wersji, badz nie - to ja bym sie jednak przesiadl
wylaczylem sobie mail i czat [wlaczam raz dziennie zeby sprawdzic ostatnie konto mailowe ktore obsluguje opera - the bat go nie obsluguje], zniknela ikonka z traya i sam program jakby szybciej sie wlaczal
Hit Me, If You Can...
jest jednak jeden zgrzyt - nowa opera podczas indeksowania 'delikatnie' popsula mi emaile...
niewielka strata - bo wszystkie wyeksportowalem do bat.. ale jesli ktos mial tylko opere i cos takiego by mu sie stalo to klalby na czym swiat stoi
edit - operka wyglada teraz tak - mialem okazje powalczyc z wygladem bo przez pomylke wywalilem sobie ustawienia... grr
Hit Me, If You Can...
ops. to miałem szczęście.
moje maile ocalały...![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)