Ostatnio wróciłem po dość długich wakacjach i wszedłem na jedną z moich ulubionych stronek (nie pomijając oczywiście tej) i zobaczyłem nowy dział o w/w tytule... Zauważyłem że jest to nowy format coś w stylu RMVB. Po poszukaniu dalszych informacji dowiedziałem się że jest to jakiś nowy sposó "pakowania" ścieżek wideo i audio z jeszcze mniejszą utratą jakości i dzwięku przy takim samym jak i nie mniejszym rozmiarem pliku docelowego. Jednak nie mogłem zanleść zadowalających mnie informacji czyli: co to tak naprawde jest ten "format" x264 - jakim programem moge najlepiej skompresować film - jak długo to trwa - czy rzeczywiście jest lepsza jakość niż w RMVB - jakie kodeki są potrzebne do jak najlepszego odtworzenia takiego filmu - czy jest wersja pod 64bit system
Posiadam karte graficzną z seri 6xxx - słyszałem że jest tam silnik pozwalający na jeszcze lepszą jakość filmów (posiadam ten sterownik) ale nie wiem dlaczego nie chce mi się ów włączyć ( zdarzyło mi się tylko raz żeby symbol Nvidii załączył się podczas uruchomienia filmu:/ ) Bardzo dziękuje za wszystkie fachowe i mniej fachowe odpowiedzi
![]()
Pozdrawiam
![]()

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem