+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: FilmoTeka ...

Kapral AleX69 zero jak zero Avatar AleX69

Domyślnie

wlasnie skonczylem robic sobie baze danych swoich filmow (pominalem czesc pozyczonych ... jak ja tego nie lubie) wszystko WhereIsIt'em ... do kazdego filmu podciagnalem informacje z imdb.com ... milym akcentem bylo to ze posiadaja tez informacje do polskich filmow ... ale juz bez okladek

jak na 288 pozycji (tylko DVD) plik bazy nie jest pokaznych rozmiarow ... 3,73 MB
    zreszta - czym trzeba bylo ja napchac - informacje o zawartosc plyty (video_ts, vob...), mala fotka do tytulu, dane o filmie (rezyser, senarzysta, obsada...) lekkie streszczenie, plus komentrz userow

zarzadzanie baza jest bardzo wygodne ... kazdej pozycji mozna przypisc >Lokalizacja dysku< polka, szafka, segregator ... udstawienie Kategori (horror, scfi, koncerty...) najbardziej jednak podoba mi sie >Uzyczone dyski< pozyczony, komu, kiedy ...

rozpocząłem temat by dowiedziec się od was jakiego programu uzywacie do swej filmoteki
    zreszta teraz wiem ile mam kopi a ile oryginałów
    The Pain is killing me ...

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

filmoteke prowadzi moja wypozyczalnia, filmow nie kopiuje i nie posiadam - jeden syf do sprzatania mniej
    a co do whereista to dawno mam ten program kupiony - jest naprawde zajefajny, kupil go ojciec jak szafka z backupami przekroczyla 1000 sztuk i stracil w tym orientacje, potem tydzien poswiecony na segregacje i sie nagle duzo miejsca zrobilo i od tamtego czasu zawsze 'nagrywamy->skanujemy probem->skanujemy whereisitem->drukujemy okladke->na polke' - jaki potem ordnung jest
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

RiT2
    Gość

Domyślnie

mam 5 filmow DVD. Wiodze ich nazwy z miejsca swobodnego siedniecia!

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia