+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: konsternacje cd

Szeregowy Alinoe zero jak zero

Domyślnie

witam

dwa problemy właściwie z ciekawości bo to żaden problem ale do rzeczy:
    1. jaki program dodaje do menu kontekstowego napędów cd opcję "zamknij" - miałem to kiedyś ale nie wiem co mi dodało tą komendę i po reinstalu nic (mam alcohola i nero)
    2. przy ładowaniu płytki do napędu i zamknięciu cd notuję chwilowe "zmrożenie" - dotyczy ono exploratora i znika momentalnie po rozkręceniu płytki - co jest przyczyną napędy mają dma, na jednej taśmie cdrw+dvd ale solo jest to samo

pozdro, Marcin

Nol
    Gość

Domyślnie

ad 2. Jak masz np. Clona, to wejdź w ustawienia i wyłącz opcje powiadamiania o włożeniu CD i autoodtwarzania.

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

automatyczne powiadamianie [w systemach xp/2k3 wystepuje nawet jako usluga!] nalezy wylaczac - nie wiem jak to wplywa na prace urzadzen usb, ale ja takich nie posiadam i wywalam to od razu po instalce
    jesli nie chce nam sie tego szukac to instalujac program feurio na pewno zostaniemy w pewnym momencie [chyba przy pierwsdzym uruchomieniu] zapytani czy chcemy wylaczyc autostart - serdecznie polecam to zrobic wszystkim

co do pierwszego to na sile daloby dodac taka komende do shella windowsa - trzeba by bylo tylko sprawdzic jaki program ma taka opcje - mozliwe ze ktorys z emulatorow cd - bo jak siegam pamiecia to taka opcje to mialem raz - bardzo dawno temu kiedy mialem na dysku cdrwin i deamona
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Starszy szeregowy Jankes zero jak zero Avatar Jankes

Domyślnie

Ad1. CloneCD dodawal 'Zamknij'

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

ad1. clona cd nadal ma taka opcje - kiedys dodawal oddzielnie, a teraz madra bestia zmiania napis wysun na zamknij jak masz naped otwarty
    ad2. juz koledzy powiedzieli - automatyczne powiadamianie... tylko nie rozumie czemu was tak irytuje? przyporzadkowalem sobie kazdy rodzaj plyty do totalcmd, dvdvideo do powerdvd i audio do winampa i teraz to naprawde fajne narzedzie a jak chce cos zabezpieczonego skopiowac to i tak wlaczony clone sam zamyka sobie tacki przejmujac calkowita kontorle i nie dopuszczajac do "automagicznego powiadamiania"

Domyślnie

moze wlasnie dlatego ze ja nie lubie kiedy program przejmie mi kontrole nad sprzetem do tego stopnia ze sie nie da tacki awaryjnie wyjac naciskajac guzik, pozatym to autopwiadamianie, jak kazdy program wiszacy caly czas w tle ssie - ile? wylacz usluge w windozie to zobaczysz - mi wyszlo prawie 8mb [tak, wiem smieszne - kup mi ram madralo ktory tak mowisz]
    pozatym mam kilka plyt [nawet spora czesc] ktorych wcale nie chce otwierac wkladajac je do kompa - np chce zrobic scan czy zrzuci obraz - zamykanie programu ktory odpalil sie zamiast kp/nero to sa cenne sekundy z mojego zycia - nie potrzebuje ich tracic
    pozatym, jesli grasz w jakas gre, gre ktora potrzebuje czytnika tylko do sprawdzania legalnosci to czytnik po jakims tam czasie zasypia, jak sie budzi jest dla kompa jak nowo narodzny - i odpala instalator gry - najczesciej masz wtedy zwis kompletny - wiem ze malo kto gra z plyta w napedzie - ale mi sie to dosc czesto zdaza i poruszony problem jest co najmniej klopotliwy [a latwiej wylaczyc autorun niz ACPI]
    Hit Me, If You Can...

Domyślnie

to "madralo" to do mnie? a czy ja Ci cos polecam? wiekszosc ludzi wylacza autopowiadamianie bo ich irytuje okienko wyboru czynnosci czy uparte uruchamianie exploratora - ja mam to skonfigurowane i odpala mi sie totalcmd z plikami z plyty w lewym panelu - i tak bym wlaczal ten program i kazal mu wczytac te pliki,wiec w moim przypadku tak jest wygodniej, jak komus sie to nie podoba to na wlasnym kompie niech robi o chce - ja tylko pisze ze mozna inaczej i niektorym to moze sie przyda
    zawsze mam sysa skonfigurowango pod siebie (jak wiekszosc swiadomych uzyszkodnikow), do tego stopnia ze czasem ludzi nie potrafia go obsluzyc (kiedys kumpel pytal kiedy mi sie wrescie komp wlaczy bo chyba zwisl - oczywiscie dzialal juz dawno i wsio bylo normalnie) - kazdy Panem wlasnego kompa

Domyślnie

jakby zglebic logiczne znacznie zdania wyszloby ze madrala dotyczy tego kto powie ze 8mb ramu zysku jest smieszne - i zeby taki madrala mi kupil ram
    nic wiecej
    Hit Me, If You Can...

Domyślnie

oki Sid - ani Ty nie chciales mnie atakowac, ani ja Ciebie... eh, OT male generalnie postaram sie byc w Wawie gdzies po slubie - piwko bedzie konieczne cu Man

Domyślnie

ciesze sie ze obeszlo sie bez nieprzyjemnosci
    jak ty bedziesz spedzal [naturalnie na rozmowach] noc poslubna to ja bede gdzies w okolicach Graz telepal sie na rowerku w kierunmku poludniowej Francji.. moze przezyje te wariacka wycieczke - daj znac na gadulcu jaka by to miala byc data konkretniej a piwko to obawiam sie ze nie jedno
    Hit Me, If You Can...

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia