+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Szukam program do archiwizacji

Starszy plutonowy Tygrysek zero jak zero Avatar Tygrysek

Domyślnie

Witam

Zaczne od tego ze potrzebuje program do kompa w pracy, na owym sprzecie jest magazynowa duza liczba zdjec legitymacyjnych. Srednio tak 20, 30 dziennie, trzymam to na dwoch dyskach, na jednym z biezacego miesiaca a na drugim pozostale dni, miesiaca i lata. Katalogi sa podzielone dniami a kazde zdjeci podpisane nazwiskiem. Czasem trzeba dorabiac ludzia zdjecia Podaja nazwisko i uzywajac opcji wyszukaj spod windy, szukam w ten sposob zdjec. Niestety jest to troche uciazliwe że za kazdym razem musze wybierac w opcjach ze szukam plikow "obrazy lub zdjecia" i jesli dana osoba nie umie sie okreslic kiedy byly robione zdjecia do musze dac przeszukanie calych dyskow - co troszke trwa.. Teraz moje pytanko czy moze znacie jakis fajny programik w ktorym bedzie mozna okreslic dokladnie na dyskach w jakich katalogach ma szukac i jaki rodzaj pilki Przedewszystkich chodzi mi co cos bardziej porecznego i szybszego niz windowsowa wyszukiwarka

Jesli chodzi o system to pracuje na winXp i najlepiej jak by program darmowy.
    ..::TyGrYseK::..

Nol
    Gość

Domyślnie

Jest tu gdzieś na forum topic, który spełnia Twoje oczekiwania, ale tylko w wypadku, jeśli są one nagrane na CD. Oprócz komercyjnego WhereIsIt były tam wymienione programy darmowe. Niestety ja więcej pomóc nie mogę - nie znam się na tej materii.

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

jesli kilka darmowych managerow plikow, do obrazkow mozna tez skorzystac z programow specjalnie do obrazkow - nie wiem czy np. xnview nie prowadzi katalogu plikow
    najlepszy bylby jednak whereisit - jest stosunkowo tani - 40$ - jak na swoje mozliwosc - a wtedy znalezienie jednego pliku w bazie o rozmiarze 430gb trwa ok 3 sekund - doskonale mechanizmy indeksacji - polecam calym sercem - choc niestety nie jest to darmowe

search windowsoowy jest szybki nawet - pod warunkiem ze wlaczymy indeksacje - wtedy jest to blyskawica, troche spowalnia system ale zysk przy czestym wyszukiwaniu jest nie do pogardzenia
    nie jestem pewien czy twoich problemow nie rozwiazalo by przelaczenie widoku w eksploratorze windows na normalny a nie ten 'nowy piekny wygodny' XPkish w ktorym trzeba na takie debilizmy odpowiadac - sprawdz co sie dzieje jak nacisniesz F3 [windowsowy search] moze przy takim wywolaniu nie bedzie zadawal glupich pytan

tu jest ciekawe porownanie kilku managerow plikow - a wlasciwie opis - bo tcmd trudno dorownac
    http://www.pcworld.pl/news/66262.html
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Kapral AleX69 zero jak zero Avatar AleX69

Domyślnie

SidTheRat@ ... powiedz mi jeszcze ze nie korzystasz z uslugi re/indexowania 'bo to zwalnia komputer' ...
    The Pain is killing me ...

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

zabawne, ale nawet bogowie z MS w zaleceniach dl akonfiguracji stacji roboczej maja indexing service jako dis'abled, i powiem ci ze nie uzywam, i jesli masz do tego jakis komentarz na temat stanu mojej wiedzy czy zdrowia to sie powstrzymaj - albo udziel jakiejs KONSTRUKTYWNEj krytyki, bo narazie tylko krzyczysz a z tego pozytku nikt nie ma
    w ramach konstruktywnej wypowiedzi moze nam powiesz czy tcmd korzysta w windowsowego mechanizmu wyszukiwania i czemu tak myslisz?
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Kapral AleX69 zero jak zero Avatar AleX69

Domyślnie

troche zabalowalem, sorry ale mozesz nie uzywac indexing service's ... tylko nie glupocz ze zwalniaja jak nie uzywales ... simple
    czemu lapiesz za rekaw "bogow z MS" (chcialbym nadmienic wersaliki w nazwie przed mowcy) oni sami nie wiedza co robia ... a jak bedziesz mial 'fajny sprzet' gdzie nie trza dozowac rozmiarow tylko cieszy cie przyjemnoscia mienia ... narazie sorry wingroza cie przerasta ... ZX czy maszyny medyczne powinny ci wystarczyc ... i "...bez firewall'a to jest mission impossible..."
    pogodz sie, nie dla 'ciebie' stradiwarius ...
    The Pain is killing me ...

Domyślnie

Dziekuje bardzo wszytskim za sugestie i porady, po testuje co najlepiej bedzie mi przydatne. Jesli chodzi o wylaczenie "nowy piekny wygodny' XPkish" to z tym pieknym czy bez niego chodzi tak samo.

Szeregowy Inferno zero jak zero Avatar Inferno

Domyślnie

Total Commander

posiada o wiele szybsze metody wyszukiwania na dyskach niż wszystkie windy (szczególnie od xp)

z tym że trzeba za niego zaplacić

Domyślnie

Jak sie sklada ze mam pelnego Totala Com. ale nigdy nie korzystalem w nim z opcji szukania Jakos na to nie wpadlem - kurcze nie wiem dlaczego hmn Teraz jestem w szkole ale jak bede w pracy to przetestuje sobie go. Zobaczymy jak bedzie smigal... No kurcze ze nie wpadlem na to wczesniej Chyba praca mnie za mocno zmula i kreatywnosci mi sie wylacza hehe

Domyślnie

Cytat Napisał Inferno
    Total Commander

posiada o wiele szybsze metody wyszukiwania na dyskach niż wszystkie windy (szczególnie od xp)

z tym że trzeba za niego zaplacić
    Zaczolem korzystac z Totala wydaje mi sie ze jest to dobre rozwiazanie - dosc szybko znajduje zdjecia. A zze korzystam z totala jako menedzara to nawet lepiej ze nie musze otwierac windosowskich okienek.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)