+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Książka "Imię róży" będzie dołączona do Gazety

eloise
    Gość

Domyślnie

1 czerwca do Gazety Wyborczej będzie dołączona książka Umberto Eco - Imię róży. Cena gazety ma być bez zmian - ok2-3 zł.

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

nie kupie - bo mam chyba ze 1 czerwca to bedzie piatek [jakos nie mozemy odzwyczaic sie od kupowania w piatek - choc i tak tv ju zchyba nikt nie oglada a gazete wszyscy w necie czytaja]

ciekawy sposob promocji gazety - i az sie dziwie ze tak trudna ksiazka pojdzie w polsce w nakladzie 1mln egz [bo wszyscy sie od razu rzuca na gratis i jacy to oni nie sa], bedziemy mieli potem wielu specow od teorii liczb i symboli, kilku znawcow starozytnej literature a moze nawet pol procenta zastanowi sie nad tym co przeczytalo... choc jak znam zycie to najpopularniejszy bedzie [niezwykle udany] opis scany erotycznej, ktory nie tylko sugestywny ale i w piekny sposob nawiazujacy do wczesniejszych arcydziel erotyczno-poetyckich

cala sprawa z bonusami do gazet jest ciekawa - jak tak popatrzec [a mam kumpla ktory zrobil eksperyment] to w tym roku spokojnie mozna bylo kupujac gazety ktore ladowaly natychmiast w koszu albo piwnicy dostac kolo 200 filmow dvd... niektore nawet dobre!
    to ze to sie oplaca firmom znaczy tylko jedno - ze ceny filmow dvd sa stanowczo powyzej granicy oplacalnosci, i duzo wyzej niz przecietny przyzwoity zysk - prosciej - ceny sa zylowane na sile... i nikt sie nie broni, bo i nie ma jak
    matrix
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

swietna ksiazka, podobnie jak inne Eco - mimo iz humanista nie jestem z przyjemnoscia czytalem nawet jego naukowe (o sredniowieczu glownie) pozycje - ten facet to GENIUSZ
    co do gazet to prawda sam mam kilkanascie (wiecej ?) tytolow w filmotece z gazet, niektore naprawde swietne
    najbardziej mnie rozbilo kupienie za 6pln calej trylogii Kieslowskiego - trzy kolory Wyboracza tez w zabujczej cenie 2pln dawala filmy (m.in. Byc jak John Malokovich) choc za jeden z najlepszych zakupow gratisowych uwazam "8 kobiet" gazety ofkorz daje Zonie, a Ona juz rozdysponowuje je miedzy kolezanki w pracy - bo czytac to tego sie nie da...

edit:
    spojrzalem od niechcenia na polke po napisanie - nie kilkanascie ale kilkadziesiat i rosnie

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

ja najbardziej ucieszylem sie z Elisabeth Kapury... to byl dla mnei moment przelomowy - do tamtego momentu myslalem ze w gazetach laduja filmy kat B, albo kino akcji - a tu taka niepodzianka...

jak polubielsz Eco to poszukaj Łysiaka - obaj maja kilka wspolnych cech i obaj maja fiola na punkcie [a wlasciwie wiele fiolow - ale odkrywanie co ich w zyciu rajcuje na podstawie tych ksiazek to fascynujace zajecie - zwlaszcza u łysiaka ktorego nie zajezdza tlumaczenie i nie znikaja subtelnosci w formie wypowiedzi
    polecam
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Zastepca vice-szeregowego pawelblu zero jak zero Avatar pawelblu

Domyślnie

Hm - bardzo dobrze dobrany termin. Akurat kilkanascie dni przed koncem sesji, takze ksiazka zdazy dojrzec do czasu kiedy prawdopodobienstwo jej przeczytania bedzie dodatnie.

Ale w piatek bede mial sajgon w szkole. Jest tak beznadziejnie, ze az mi sie smiac i plakac chce jednoczesnie.

Tydzien zapieprzania w domu, skonczy zapieprzanie w szkole od 8.30 do 19.00 kiedy to : -trzeba zdac MEGA-GRAFICZNA-KROWE czyli program zaliczeniowy za caly semestr z labu (podobnie jak 70% studentow w tym tygodniu dowiedzialem sie jak uruchomic tryb graficzny - wylaczyc FPC i te jego durne biblioteki i zaczac pisac w TP7 normalnie z uses graph), no potem egzamin z algebry ... to jest wielka niewiadoma ... kraza pogloski ze jest szansa ze bedzie nawet latwy ... A na koniec tego pieknego dnia kolokwium poprawkowe z Analizy, czyli piekny final siedzenia caly dzien na wydziale.

PS. Film 'Imie Rozy' byl OK
    pozdroovy
    NO OFFENSE

Matplaneta zróżniczkuje, przecałkuje, pierwiastkuje...

RiT2
    Gość

Domyślnie

Swietna ksiazka, swietny film z S. Conerym, szkoda ze to nie jest piatek! bo tak naprawde do szcescia tylko brak telewizyjnej!

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia