Mam prośbę dotyczącą doboru oprogramowania zabezpieczającego. Ostatnio na jednym z moich kompów zaczęły dziać się dziwne niepokojące rzeczy-przy najmniejszym ruchu myszą kursor zaczyna wariować, lata po całym pulpicie, otwierają się różne okna i menu start, włączają się różne aplikacje np Word, zmieniają się ustawienia widoku w folderach, kopiują się pliki itp, itd i w ogóle wariuje wszystko. Używam Kaspersky Anti-Virus Personal Pro ale nie wystarczył. Najpierw chciałem wyeliminować różne podejrzenia-wirusy, kolidujące sterowniki itp. posprawdzałem wszystko, przeskanowałem zaktualizowanym antywirusem kasperskiego i nic nie znalazłem. Teraz wiem że jest to po prostu chamski hacking, bo gdy odłączę PC od sieci problem znika. Dzieje się tak dosyć często, co 10-15 minut i już mnie to nieźle wnerwiło. Na szczęście nie mam połączonych razem komputerów, każdy ma osobne podłączenie do netu. Szukam teraz jakiegoś dobrego, darmowego programu który pomógłby mi jakoś z tym szajsem. Sam już się rozglądałem w sieci ale nie wiem co wybrać, zresztą jak coś zainstaluję to się okaże że to tylko wersja 30 dniowa albo coś, więc wolę najpierw popytać. Myślę o Zone Alarm-darmowej wersji, gdzieś na cd mam wersję pełną 90 dniową. Tu moja prośba o doradzenie.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem