+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: " Panika w Stalowej Woli "

Globetrotter ALCapone ma szanse Avatar ALCapone

Domyślnie " Panika w Stalowej Woli "

Witam

Przeczytałem pewien artykuł pod tytułem " Panika w Stalowej Woli " opublikowanym na dobreprogramy.pl (http://dobreprogramy.pl/index.php?dz=15&n=5257 ). Dotyczy on Policji i krótko mówiąc piratów, którzy posiadają nielegalne oprogramowanie.

Chciałbym się teraz dowiedzieć czy znacie jakiś program do szyfrowania danych, dysków twardych ? Chodzi mi o to, że powiedzmy partycja C z systemem będzie normalnie działa, widziana, natomiast reszta partycji była szyfrowana. Każdy plik, który przekopiuje np. z CD, DVD na tą inną partycję (szyfrowaną, kodowaną) zostanie od razu zakodowany.
    Po takim zabiegu chciałbym, żeby dane na tamtych partycjach w innym komputerze nie były dostępne (oczywiście da się je pewnie rozszyfrować, ale zapewne trwa to "odrobinę" czasu).
    Macie jakieś pomysły

Dzięki i Pozdrawiam
    I AMD Athlon II X4 620 II Grigabyte MA770T-UD3P III 4 GB RAM DDR III 1333 MHz IV ATI Radeon HD4850 512MB PowerColor PCS V WD Caviar 160 GB 8 MB Cache SATA
    VI Pioneer DVR-111D -> DVR-111L VII LITE-ON CD-RW SOHR-5238S VIII CreativeŸ Inspire™ 4.1 4400 IX Enermax LibertyECO 500W X Antec ThreeHundred
    - - - - - - - - - -
    " Per Aspera Ad Astra "

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Jest coś takiego jak TrueCrypt.

Domyślnie

No dobra, mam ten program. Mam też powiedzmy partycję D na której są dane. Aby ją zaszyfrować, najpierw muszę utworzyć nową partycję poprzez program TC, a potem przenieść na nią dane. Czy dobrze rozumuję ?
    A i jeszcze coś. Przy tworzeniu partycji można wybrać 2 opcje: 1 - Standard TrueCypt volume, natomiast 2 to Hidden TC volume. Która z nich jest lepsza ? Zapewne ta drugo to niby jakaś ukryta ale czy mógłby mi ktoś przybliżyć co i jak ?
    I AMD Athlon II X4 620 II Grigabyte MA770T-UD3P III 4 GB RAM DDR III 1333 MHz IV ATI Radeon HD4850 512MB PowerColor PCS V WD Caviar 160 GB 8 MB Cache SATA
    VI Pioneer DVR-111D -> DVR-111L VII LITE-ON CD-RW SOHR-5238S VIII CreativeŸ Inspire™ 4.1 4400 IX Enermax LibertyECO 500W X Antec ThreeHundred
    - - - - - - - - - -
    " Per Aspera Ad Astra "

Sunna
    Gość

Domyślnie

Jest cos takiego jak logi. Kij ci da szyfrowanie skoro beda wiedzieli ze sciagales.

Starszy szeregowy bdkacz ma szanse

Domyślnie

Hehe a jak ktoś ma np w domu dzielone łącze po wi-fi to jak mi udowodnią, że to ja ściągałem (dojdą po iP do mojego routera) a nie np jakiś kretyn który włamał się do sieci siedząc pod blokiem z laptopem ? Jest jakiś przepis zmuszający mnie do zabezpieczania sieci wi-fi ? \

BTW i tak nie da jej się w 100% zabezpieczyć Zawsze można powiedzieć , że nie wiem jak/nie umiem sprawdzić czy ktoś się włamał
    Ostatnio edytowane przez bdkacz ; 29.Oct.2006 o 08:41

Sunna
    Gość

Domyślnie

To chyba ty bedziesz musial udowodnic ze ktos ci sie wlamal.
    Tak samo jak zgubisz karte do bankomatu i bedziesz mial na niej napisany pin.
    Jak zostawisz samochod na chodzie z kluczykami zapasowymi w srodku to raczej odszkodowania nie dostaniesz.
    No ale sprobuj i nam powiedz jak cie potraktowali.
    To wtedy bedziemy wiedziec.

Domyślnie

Cytat Napisał Sunna
    To chyba ty bedziesz musial udowodnic ze ktos ci sie wlamal.
    Tak samo jak zgubisz karte do bankomatu i bedziesz mial na niej napisany pin.
    Jak zostawisz samochod na chodzie z kluczykami zapasowymi w srodku to raczej odszkodowania nie dostaniesz.
    No ale sprobuj i nam powiedz jak cie potraktowali.
    To wtedy bedziemy wiedziec.
    Wiesz na szczęście swoje mieszkam w małym mieście w którym nikt nie ma ochoty/czasu/umiejętności do zabawy w wardriving Poza tym sieć mam zabezpieczoną tak porządnie, że szybko by im się znudziło próbowanie A co do legalności to na szczęście moja uczelnia bierze udział w programie MSDN AA i legalnego windowsa jako studenci mamy za free A reszta to albo z nagrywarką (nero) albo freeware Mi dużo do szczęścia nie trzeba

User Pawel_k zero jak zero

Domyślnie

okolo drugiej polowy 2003 tez byla taka "akcja" ze policja byla wszedzie wchodzila przez drzwi, kominy, lodowki.
    po tych przygodach bill g. stal sie dzieki mnie bogatszy o pare $ i przez ponad pol roku musialem na nowo "kompletowac" moja kolekcje audio/video.
    jedne wielkie bajki juz widze jak scigaja kazdego kto raz w zyciu sciagnal pare mp3 przez edonkeya. co to my druga hameryka?
    LiteOnIt

Domyślnie

Czytaliście najnowszego CHIPa ? Z tego co wyczytałem, to można ściągnąć lewą mp3,ale nie wolno jej dalej udostępniać poza krąg najbliższych przyjaciół No przecież mogę powiedzieć, że w dobie globalizacji mam przyjaciela w chinach albo USA "Zalecana jest jednak ostrożność ponieważ dozwolony użytek to wyjątek do reguły.Niech świadczy o tym fakt,że jest już przestępstwem ściąganie pliku , jeśli towarzyszy temu zamiar jego dalszego udostępniania komukolwiek spoza grona najbliższych". Więc wystarczy , że jedna osoba będzie miała legalną płyte i powie, że reszta która ma ten utwóe przerobiony na mp3 to jego najbliźsi
    Ostatnio edytowane przez bdkacz ; 31.Oct.2006 o 09:31

Domyślnie

Najnowszego CHIP'a nie czytałem ale słyszałem kiedyś, że niby można ściągnąć taką mp3 i mieć ją na dysku jedynie przez najbliższe 24 h.
    Ale chyba raczej nie będzie (Policja) się fatygowała robić "najazdy" na np. człowieka, który nic nie udostępnia dla nikogo i nie bierze za to $. Ściągnie sobie nieraz film , pare mp3 i szanse że akurat do niego wparują są raczej CHYBA znikome. Rozumiem, koleś udostępnia setki GB danych (programów, mp3, filmów) i czerpie z tego korzyści. No to na niego mają bardzie "dobitne" dowody aby go usadzić.

A tak przy okazji przedstawię wierszyk. Autora nieznanego.

Kiedy przyjdą przeszukać dom,
    Ten, w który mieszkasz chłopie,
    Kiedy sprawdzą twój CD-ROM,
    I na płytach nagrane kopie,
    Gdy pod drzwiami staną, i nocą
    Nakazem w dłoni w drzwi załomocą -
    Wiesz, o jaką im chodzi zbrodnię?
    Ściągałeś pliki
    Przez dwa tygodnie.

Już przed twym domem setki są glin,
    Dokąd uciekać? Chyba do Chin.
    A wszystko przez to, że owe dane,
    Wprost z Ameryki były pobrane
    Co czyni z ciebie kogoś gorszego,
    Niźli mordercę wielokrotnego...
    Kiedyś przyjdą na pewno pogrzebać ci w kompie
    Może się zlitują, w co szczerze wątpię,
    Jak GROM w nocy przez dach się wkują,
    Płyty połamią, save’y skasują,
    Pójdzie się ***** w Fifie kariera,
    Znów w NFS’a startujesz od zera,
    Choć w call of duty wojnę wygrałeś,
    Choć wiele nocy przez to zarwałeś,

Brak u nich skrupułów, litości nie mają,
    Za dyskutowanie zarobisz pałą,
    Nie pomogą płacze ,ani lamenty
    Cały twój hardware w folii zapięty,

Już biurko puste, już wiatrak nie huczy
    Może mnie w końcu to coś nauczy,
    Mijają godziny, mijają dni,
    Chyba oszaleję, wciąż komp mi się śni,

Dzwonie na ****, może coś da się załatwić,
    Jakiś glina mówi: muszę pana zmartwić,
    Tutaj jest Polska, tu cuda się dzieją,
    Kompa pan oddał przebranym złodziejom,

Jaki jest morał mojej definicji?
    Profilaktycznie nie wpuszczaj policji!
    - - - - - - - - - -
    " Per Aspera Ad Astra "

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)