Mam zamiar zlapac sie na ta nowa oferte TPsa, w zwiazku z tym mam pytania:
- ktos na forum tez to bierze?
- jak skonfigurowac recznie polaczenie (zeby dzialalo)
- najczesciej spotykane problemy aktywacyjno/dostepowe![]()
Mam zamiar zlapac sie na ta nowa oferte TPsa, w zwiazku z tym mam pytania:
- ktos na forum tez to bierze?
- jak skonfigurowac recznie polaczenie (zeby dzialalo)
- najczesciej spotykane problemy aktywacyjno/dostepowe![]()
LiteOnIt
tu poszukaj, dowiesz sie wiecej ... http://neostrada.info
The Pain is killing me ...
Ad1 - nie wiem
Ad2 - instalujesz stery do modemu / zasysasz ze strony producenta / tworzy sie połaczenie automatycznie - Ty musisz wybrac tylko typ połaczenia przy instalacji / cały proces masz ładnie opisany na neostrada.info tutaj http://neostrada.info/instalacja.php, potem tylko wpisujesz login i hasło, ustawiasz jak chcesz opcje zeby sie automatycznie łaczył bez wyswietlania okna polacz... ustawienie ponownego polaczenia po przerwaniu / podobnie jak na zwykłym modemie
Ad3 - czasami sprawia problem otrzymanie PIN'u / trzeba miec pin zeby wejsc do panelu neo na www oraz otrzymac login i hasło/
Jakby co zawsze mozesz zapytac![]()
a ktos mial taka sytulacje ze z internetu ciagnietego z sieci osiedlowej przesiadl sie na neo?
gdzie wtedy pogrzebac zeby net lecial z neo?
LiteOnIt
ja tak mialem
poprostu usunałem stare połaczenie sieciowe przed instalacją neo i zabralem sie za instalke neo / jesli dobrze pamietam mozna miec dwa polaczenia tyle ze w otoczeniu sieciowym trzeba wybrac które ma być polaczeniem domyślnym
/ trzeba wylaczyc polaczenie z osiedlówki zeby sie zrobiło "szare"ale jesli zostajesz tylko przy neo to poprostu usuwasz stare polaczenie. / jak masz na płycie to wylaczasz w biosie karte sieciowa i odinstalowujesz ja z systemu, po co ma sie platac / no chyba ze bedziesz kombinował z dzieleniem cos z dzieleniem czy tez masz polaczone kompy w jakas domowa siec
![]()
ogolnie mysle ze ja usune te informacje o bramce i dns to LAN powinien normalnie dzialac, po instalacji neo to juz tylko przez neo powinny isc dane do internetu![]()
LiteOnIt
Ad1
Dwoch moich kolesi na taka neo
Ja mam ta szybsza wersje Jesli chodzi o szybkosc to nie 128 tylko 320 bedziesz mial Na razie obydwaj sa zadowoleni JEden wczesniej mial siec osiedlowa, ktora z deka slabo mu dzialala wiec teraz jest zadowolony ze sygnal jest ciagly i taki jaki mial obiecany. Jesli chodzi o ograniczenia limitu to z tego co wiem Tpsa na razie nie ma takich mozliwosci aby kazdego sprawdzac ile zassal wiec mozna ssac do woli (tak mi mowil jeden kolo z Tpsa - no ale mozemy byc pewni ze to sie zmieni)
..::TyGrYseK::..
Ad3 - Dwoch znajomych w Szczecinie mieli problemy takiego typu ze wogole im nie dziala neostrada poniewaz jak sie okazalo Tpsa miala uszkodzony port w Szafie. Jedne z nich czekal na neo az 2 miesiace za nim mu to naprawili. Drugiemu z ciagu 2 tygodni zrobili połączenie.
Napisał Tygrysek
od 1 czerwca 128kbps powróciło wiec jak zakupi 128 to bedzie tyle miał
Teraz jest
- 128 - 59PLN limit 5GB
- 320 - 92.52PLN limit 5GB
- 640 - 139.25PLN no limits
porównaniehttp://neostrada.pl/tpsa/run?n=aktua...t&p1=17699
No niestety - na poczatku była wolna amerykankaNapisał Tygrysek
teraz juz niestety kazdy ma załozony kaganiec - mierza kazdemu co do bajta - zeby tylko nie stracili z 2pln
/ posiadacze wersji 128 / 320 wchodzac na www.neostrada.pl maja w rogu licznik pobranych danych
/ http://forum.neostrada.info/viewtopi...sc&start=0
tpsa ma zawalone serwery przez to nowe neo
tzn. z zapisaniem sie na neo trzeba troche poczekac![]()
LiteOnIt
a ja wciaz mam 512!![]()
Hit Me, If You Can...
Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem
Laser masz racje moj blad
Ja od 10 dni mam juz 640![]()
z tym przełaczaniem na wyzsze speedy neo 512 to jeden wielki cyrk - ostatnio mialem problem natury takiej ze nie łaczył mi od pierwszego razu / jak stare dwusówy - jak nie "kopniesz" pare razy to nie odpali - teraz jest ok, ale z tego co wiem problemy z autoryzacja miala wieksza ilosc ludzi
wracajac do przelaczania - heh paranoja jest taka ze koles po przeciwnej stronie ulicy ma 640 a ja nadal 512 ... jedno jest pewne nie zazdroszcze tym co to przelaczaja
przez ten internet sie troche rozleniwilem - w normalnym sklepie dawno juz zadnej czesci nie kupilemNapisał Pawel_k
to tez i neo zamówilem z formularza z www.
i co ciekawe - po 12h telefon od milej pani ze juz port scrossowany, moge isc odebrac modem, pan w telepunkcie tylko wydrukował papierek - wszystko wypełniłem na www
gdyby nie to ze akurat była wielka promocja na neo 99pln plus prezencik i nie było modemów - musialem czekac 3 dni ... ale poszło calkiem sprawnie
![]()
a ja mam już neo 768/192.
najlepsze jest to, że kumpel mieszkający niecały kilometr ode mnie (to samo miasto) nadal ma 640/160
wyobraźcie sobie, jaki jest szczęśliwy z tego faktu...
no ja sadze ze gostek z telepunktu jutro mnie zarejestruje bycmoze w poniedzialek bede juz biegl po modem![]()
LiteOnIt
No to ja juz sie zgubiełem z tymi predkosciami - "768/192" ?Napisał woitas
![]()
Napisał Tygrysek
Teraz modemy synchronizują się na 640 / 160, ale i tak transfer jest 64/16 czyli 512/128 - spowodowane jest to nażutem czy jakimiś pakietami kontrolnymi które zzerają te 128kbps.
Teraz przy przyspieszeniu modemy zsynchronizują się na 768/192 aby miec transfer rzeczywisty 640/160 czyli w praktyce DL - 80kB/s UL 20kB/s![]()
ta 'rzeczywista' przy 640 dochodzila do 64-65kB/s ... teraz na 768 76-77kB/s
The Pain is killing me ...
Co ja bym bez was zrobil hihi
Co najmiej zylbym w bezwiedzy![]()
Cytam sobie i czytam i dochodze do wniosku ze zrezygnuje z osiedlowki na zecz neostrady![]()
a na czym i w ile osob siedzisz na tym osiedlu?
LiteOnIt
mi do dzis niescrosowali lini choc juz w sobote mialem dane pozytywnie zweryfikowaneNapisał Laser
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
LiteOnIt
sprawdzałeś na party line?
u kolesia linia była skrosowana, ale nie synchronizował się z powodu uszkodzonego gniazdka![]()
no wlasnie dzis dzwonilem na te 0-801.... i mam narazie tylko pozytywnie weryfikowane dane![]()
![]()
LiteOnIt
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)