+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 74

Temat: NEOSTRADA 128 ktos to bierze poza mna?! ;)

User Pawel_k zero jak zero

Domyślnie

Mam zamiar zlapac sie na ta nowa oferte TPsa, w zwiazku z tym mam pytania:
    - ktos na forum tez to bierze?
    - jak skonfigurowac recznie polaczenie (zeby dzialalo)
    - najczesciej spotykane problemy aktywacyjno/dostepowe
    LiteOnIt

Kapral AleX69 zero jak zero Avatar AleX69

Domyślnie

tu poszukaj, dowiesz sie wiecej ... http://neostrada.info
    The Pain is killing me ...

Laser
    Gość

Domyślnie

Ad1 - nie wiem
    Ad2 - instalujesz stery do modemu / zasysasz ze strony producenta / tworzy sie połaczenie automatycznie - Ty musisz wybrac tylko typ połaczenia przy instalacji / cały proces masz ładnie opisany na neostrada.info tutaj http://neostrada.info/instalacja.php, potem tylko wpisujesz login i hasło, ustawiasz jak chcesz opcje zeby sie automatycznie łaczył bez wyswietlania okna polacz... ustawienie ponownego polaczenia po przerwaniu / podobnie jak na zwykłym modemie
    Ad3 - czasami sprawia problem otrzymanie PIN'u / trzeba miec pin zeby wejsc do panelu neo na www oraz otrzymac login i hasło/

Jakby co zawsze mozesz zapytac

Domyślnie

a ktos mial taka sytulacje ze z internetu ciagnietego z sieci osiedlowej przesiadl sie na neo?
    gdzie wtedy pogrzebac zeby net lecial z neo?
    LiteOnIt

Laser
    Gość

Domyślnie

ja tak mialem

poprostu usunałem stare połaczenie sieciowe przed instalacją neo i zabralem sie za instalke neo / jesli dobrze pamietam mozna miec dwa polaczenia tyle ze w otoczeniu sieciowym trzeba wybrac które ma być polaczeniem domyślnym

/ trzeba wylaczyc polaczenie z osiedlówki zeby sie zrobiło "szare" ale jesli zostajesz tylko przy neo to poprostu usuwasz stare polaczenie. / jak masz na płycie to wylaczasz w biosie karte sieciowa i odinstalowujesz ja z systemu, po co ma sie platac / no chyba ze bedziesz kombinował z dzieleniem cos z dzieleniem czy tez masz polaczone kompy w jakas domowa siec

Domyślnie

ogolnie mysle ze ja usune te informacje o bramce i dns to LAN powinien normalnie dzialac, po instalacji neo to juz tylko przez neo powinny isc dane do internetu
    LiteOnIt

Starszy plutonowy Tygrysek zero jak zero Avatar Tygrysek

Domyślnie

Ad1

Dwoch moich kolesi na taka neo
    Ja mam ta szybsza wersje Jesli chodzi o szybkosc to nie 128 tylko 320 bedziesz mial Na razie obydwaj sa zadowoleni JEden wczesniej mial siec osiedlowa, ktora z deka slabo mu dzialala wiec teraz jest zadowolony ze sygnal jest ciagly i taki jaki mial obiecany. Jesli chodzi o ograniczenia limitu to z tego co wiem Tpsa na razie nie ma takich mozliwosci aby kazdego sprawdzac ile zassal wiec mozna ssac do woli (tak mi mowil jeden kolo z Tpsa - no ale mozemy byc pewni ze to sie zmieni)
    ..::TyGrYseK::..

Domyślnie

Ad3 - Dwoch znajomych w Szczecinie mieli problemy takiego typu ze wogole im nie dziala neostrada poniewaz jak sie okazalo Tpsa miala uszkodzony port w Szafie. Jedne z nich czekal na neo az 2 miesiace za nim mu to naprawili. Drugiemu z ciagu 2 tygodni zrobili połączenie.

Laser
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tygrysek
    Ad1

Jesli chodzi o szybkosc to nie 128 tylko 320 bedziesz mial
    od 1 czerwca 128kbps powróciło wiec jak zakupi 128 to bedzie tyle miał

Teraz jest

- 128 - 59PLN limit 5GB
    - 320 - 92.52PLN limit 5GB
    - 640 - 139.25PLN no limits

porównanie http://neostrada.pl/tpsa/run?n=aktua...t&p1=17699

Cytat Napisał Tygrysek
    Jesli chodzi o ograniczenia limitu to z tego co wiem Tpsa na razie nie ma takich mozliwosci aby kazdego sprawdzac ile zassal wiec mozna ssac do woli (tak mi mowil jeden kolo z Tpsa - no ale mozemy byc pewni ze to sie zmieni)
    No niestety - na poczatku była wolna amerykanka teraz juz niestety kazdy ma załozony kaganiec - mierza kazdemu co do bajta - zeby tylko nie stracili z 2pln / posiadacze wersji 128 / 320 wchodzac na www.neostrada.pl maja w rogu licznik pobranych danych / http://forum.neostrada.info/viewtopi...sc&start=0

Domyślnie

tpsa ma zawalone serwery przez to nowe neo
    tzn. z zapisaniem sie na neo trzeba troche poczekac
    LiteOnIt

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

a ja wciaz mam 512!
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Domyślnie

Laser masz racje moj blad
    Ja od 10 dni mam juz 640

Laser
    Gość

Domyślnie

z tym przełaczaniem na wyzsze speedy neo 512 to jeden wielki cyrk - ostatnio mialem problem natury takiej ze nie łaczył mi od pierwszego razu / jak stare dwusówy - jak nie "kopniesz" pare razy to nie odpali - teraz jest ok, ale z tego co wiem problemy z autoryzacja miala wieksza ilosc ludzi

wracajac do przelaczania - heh paranoja jest taka ze koles po przeciwnej stronie ulicy ma 640 a ja nadal 512 ... jedno jest pewne nie zazdroszcze tym co to przelaczaja

Laser
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Pawel_k
    tzn. z zapisaniem sie na neo trzeba troche poczekac
    przez ten internet sie troche rozleniwilem - w normalnym sklepie dawno juz zadnej czesci nie kupilem to tez i neo zamówilem z formularza z www.

i co ciekawe - po 12h telefon od milej pani ze juz port scrossowany, moge isc odebrac modem, pan w telepunkcie tylko wydrukował papierek - wszystko wypełniłem na www

gdyby nie to ze akurat była wielka promocja na neo 99pln plus prezencik i nie było modemów - musialem czekac 3 dni ... ale poszło calkiem sprawnie

γεια σου woitas zero jak zero Avatar woitas

Domyślnie

a ja mam już neo 768/192.
    najlepsze jest to, że kumpel mieszkający niecały kilometr ode mnie (to samo miasto) nadal ma 640/160
    wyobraźcie sobie, jaki jest szczęśliwy z tego faktu...

Domyślnie

no ja sadze ze gostek z telepunktu jutro mnie zarejestruje bycmoze w poniedzialek bede juz biegl po modem
    LiteOnIt

Domyślnie

Cytat Napisał woitas
    najlepsze jest to, że kumpel mieszkający niecały kilometr ode mnie (to samo miasto) nadal ma 640/160.......
    No to ja juz sie zgubiełem z tymi predkosciami - "768/192" ?

Laser
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tygrysek
    Cytat Napisał woitas
    najlepsze jest to, że kumpel mieszkający niecały kilometr ode mnie (to samo miasto) nadal ma 640/160.......
    No to ja juz sie zgubiełem z tymi predkosciami - "768/192" ?
    Teraz modemy synchronizują się na 640 / 160, ale i tak transfer jest 64/16 czyli 512/128 - spowodowane jest to nażutem czy jakimiś pakietami kontrolnymi które zzerają te 128kbps.

Teraz przy przyspieszeniu modemy zsynchronizują się na 768/192 aby miec transfer rzeczywisty 640/160 czyli w praktyce DL - 80kB/s UL 20kB/s

Kapral AleX69 zero jak zero Avatar AleX69

Domyślnie

ta 'rzeczywista' przy 640 dochodzila do 64-65kB/s ... teraz na 768 76-77kB/s
    The Pain is killing me ...

Domyślnie

Co ja bym bez was zrobil hihi
    Co najmiej zylbym w bezwiedzy

Starszy szeregowy gkar zero jak zero Avatar gkar

Domyślnie

Cytam sobie i czytam i dochodze do wniosku ze zrezygnuje z osiedlowki na zecz neostrady

Domyślnie

a na czym i w ile osob siedzisz na tym osiedlu?
    LiteOnIt

Domyślnie

Cytat Napisał Laser
    (...)przez ten internet sie troche rozleniwilem - w normalnym sklepie dawno juz zadnej czesci nie kupilem to tez i neo zamówilem z formularza z www.

i co ciekawe - po 12h telefon od milej pani ze juz port scrossowany, moge isc odebrac modem, pan w telepunkcie tylko wydrukował papierek - wszystko wypełniłem na www
    (...)
    mi do dzis niescrosowali lini choc juz w sobote mialem dane pozytywnie zweryfikowane
    LiteOnIt

γεια σου woitas zero jak zero Avatar woitas

Domyślnie

sprawdzałeś na party line?
    u kolesia linia była skrosowana, ale nie synchronizował się z powodu uszkodzonego gniazdka

Domyślnie

no wlasnie dzis dzwonilem na te 0-801.... i mam narazie tylko pozytywnie weryfikowane dane
    LiteOnIt

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 3 1 2 3 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia