+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 44

Temat: SIMLOCK

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Ostatnio natrafiłem na stronkę o zdejmowaniu Simlock'ów z komórki. Wykonałem wszystko co było opisane na tej stronie http://www.uniquephones.com/unlock/index.php
    Udało się, ale jak zapakowałem kartę od innego operatora w komórkę, to wyświetliło, że należy wprowadzić jakiś jeszcze tajny kod. Może wie ktoś o co chodzi?
    Nokia 5110 na Plusa
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Starszy plutonowy Nikita_Bennet zero jak zero Avatar Nikita_Bennet

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    Ostatnio natrafiłem na stronkę o zdejmowaniu Simlock'ów z komórki. Wykonałem wszystko co było opisane na tej stronie http://www.uniquephones.com/unlock/index.php
    Udało się, ale jak zapakowałem kartę od innego operatora w komórkę, to wyświetliło, że należy wprowadzić jakiś jeszcze tajny kod. Może wie ktoś o co chodzi?
    Nokia 5110 na Plusa
    to jest kod zabezpieczajacy - standardowo jest to 12345
    wiecej info na forum.techtronic.pl
    "Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
    difference. We should all be treated with appropriate respect."
    Sir A C. Clarke

Domyślnie

Ale nic się nie stanie jak będę go wpisywał z kartą SIM? Bo jak wyjmę kartę SIM to nie pojawia się, czyli trzeba z kartą.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    Ale nic się nie stanie jak będę go wpisywał z kartą SIM? Bo jak wyjmę kartę SIM to nie pojawia się, czyli trzeba z kartą.
    ten kod jest to takie pseudo zabezpieczenie aparatu.
    wkladasz inna krate i juz wola o kod zabezpieczajacy, kcesz zmienic cos w telefonie (w ustawieniach) i tez o niego wola.
    dlatego pojawia sie jek wlozysz karte sim.
    nie nie da sie uszkodzic.
    jesli jest inny niz 12345 to troche lipa bo albo znajdziesz osobe ktora go zmienila albo kabelek m-bus i nokia tool i po klopotach
    pzdrwm Niktia_Bennet
    Sir A C. Clarke

Starszy plutonowy Tygrysek zero jak zero Avatar Tygrysek

Domyślnie

No bardzo Ciekawa stronka, chodz nalezy pamietac ze w momencie z ciagniecia SimLoka z telefonu tracimy gwarancje Z tym sie trzeba liczyc.
    ..::TyGrYseK::..

Kapral AleX69 zero jak zero Avatar AleX69

Domyślnie

Tygrysek@ ... nie traci sie gwarancji - operator tez moze 'za pewna oplata' tego dokonac i nikt tego nie odnotowywuje w karcie serwisowej telefonu
    so ... operacja 'sciagniecia' simlock'a wygenerowanym kodem z nr IMEI jest bez stresowa - operator tez tak robi tylko za ka$orke
    The Pain is killing me ...

Domyślnie

Cytat Napisał Nikita_Bennet
    A znasz jakiś programik, który generuje ten kluczyk? Pytam się, bo w tej chwili nie mam żadnej karty do telefonu, więc muszę trochę poczekać, aż sprawdzę kodzik 12345.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    A znasz jakiś programik, który generuje ten kluczyk? Pytam się, bo w tej chwili nie mam żadnej karty do telefonu, więc muszę trochę poczekać, aż sprawdzę kodzik 12345.

co do tego kodu to jest zapisany w eepromie phona i std jest 12345 - jesli sie go zmieni to teroetycznie nawet po zdjeciu simlocka on dziala- no chyba ze locka zdejmujesz kabelm typu m-bus i zrobisz mu reset do ustawien fabrycznych.
    tak po mojemu to nie da sie go generowac

co do zdjecia simlocka w sieci to owszem - robia to i nie musza tego odnotowywac w karcie gwarancyjnej bo jest ona dla klienta. idz do serwisu nokii i daj telefon ze siciagnietym simlockeim i niech to zauwaza - sprawdzaja w bazie ktora ma dane po imei czy telefon opuszczajac salon mial simlocka czy nie.
    fak faktem jest natomiast to ze rzadko sprawdzaja (mimo ze powinni) ale nie sprawdzaja w malych punktach autryzowanych niby przez nokia.
    w tych najwiekszych dwoch w polscie (saclel i crc) sprawdzaja na pewno (si sprawdzili 8210 i gwara poszla sie j***c).

co do oplaty to w erze owszem nie jest duza ~500 zl chyba - to takie 2-2,5 stypendia naukowego co mialem na studiach wiec takie drobne na piwo

co do straty gwary - tak tracisz ja mimo ze jest to standardowa funkcja telefonu - uzeralem sie troche z tym z jedym z pracownikow w takim "autoryzowanym" przedstawicielstwie i fakt faktem to ja tracisz.tak. wiem jest to czesc oprogramowania w ktore ty nawet nie ingerujesz bo wykorzystujesz tylko cos co stworzyla firma nokia na potrzeby operatorow a tylko nieautoryzowana ingerencja w oprogramowanie powosuje utrate gwarancji ale uwazajcie - ja wole miec zalozonego simlocka bo i tak w swojej 6310i mam simlocka na ere a biegaja w niej rozne karty (2 x tak-tak, 2 x simplus i 1 x pop).

pzdrwm Nikita_Bennet
    Sir A C. Clarke

γεια σου woitas zero jak zero Avatar woitas

Domyślnie

na mojej nokii 3510 chciałem zmienić kartę po zdjęciu simlocka no i zaczął się upominać o ten zakichany kod.
    niestety - numerek 12345 nie działa.

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

ja zdjalem pare dni temu z n6210 - antyczny juz telefon, ale wciaz sprawny i baterie ma niesamowita - no i o kod sie nie upomina, ale to jak on teraz dziala wola o pomste do nieba - wsiadam do basa/samochodu i juz traci zasieg, schodze do metra - traci zasieg...
    slyszalem jakas plote o tym ze wczesne telefony trzeba bylo jakos stroic do potrzeb sieci bo inaczej wlasnie dzialy sie takie cuda - nie wiem ile w tym prawdy - ale jak wsadze karte ery to mam wszystko spoko, a jak ta cala IDEE to dupa - zasiegu potrafie nie miec w centrum wawy... [tel byl z ery]
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Domyślnie

Cytat Napisał SidTheRat
    ja zdjalem pare dni temu z n6210 - antyczny juz telefon, ale wciaz sprawny i baterie ma niesamowita - no i o kod sie nie upomina,
    upomina sie wtedy jak ktos ustawi w telefonie zabezpieczenia telefonu na wlaczone - jak jest off to sie nigdy nie upoomni a codo 6210 wlasnie taka kupilem rodzicomi jest miodzio a sam mam 6310i

ale to jak on teraz dziala wola o pomste do nieba - wsiadam do basa/samochodu i juz traci zasieg, schodze do metra - traci zasieg...
    slyszalem jakas plote o tym ze wczesne telefony trzeba bylo jakos stroic do potrzeb sieci bo inaczej wlasnie dzialy sie takie cuda - nie wiem ile w tym prawdy - ale jak wsadze karte ery to mam wszystko spoko, a jak ta cala IDEE to dupa - zasiegu potrafie nie miec w centrum wawy... [tel byl z ery]
    co do strojenia to owszem ale jak masz w niej soft od 6250.
    a jak masz problemy z idea w aglomeracjach to siada cos z pasmem 1800 bo era ma 900/1800 a idea w wiekszych miastach ma tylko 1800.
    co sieada to niestety nie wiem ->forum.techtronic.pl tam cos znajdziesz.
    no chyba ze faktycznie masz wgrany soft od 6250 i wtedy sa wlasnie jazdy z pasmem 1800 czyli w ideii beda a w erze i plusie nie

pzdrwm Niktia_Bennet
    Sir A C. Clarke

Domyślnie

Ja zdjolem z N6610 i jak na razie chodzi dobrze nic nie krzaczy

Domyślnie

Cytat Napisał Tygrysek
    Nie chce jeszcze jakiegoś dodatkowego kodu?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    Cytat Napisał Tygrysek
    Nie chce jeszcze jakiegoś dodatkowego kodu?
    jesi uzytkownik w ustawieniach nie ustawi tego to nie bedzei prosil o kod
    Sir A C. Clarke

Domyślnie

no nie prosi o nic

Domyślnie

A gdzie to się wyłącza - ten kod zabezpieczenia? Nokia 5110
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:

Domyślnie

no niestety nie mam softu od 6510 - juz myslalem ze bedzie latwe rozwiazanie klopoty - na szczescie w pracy znalazlo sie kilka nieuzywanych telefonow i teraz mam 6310 i 6110 [staroc ] - i w zaleznosci od tego co mi potrzebne to przekladam sobie simka - zasieg jest
    Hit Me, If You Can...

Domyślnie

Cytat Napisał SidTheRat
    no niestety nie mam softu od 6510
    wybacz ale nie wiem po co ci - pisales o 6210. mozliwe ze ktos wgral do niej soft od 6250 ale napewno nie od 6510 bo to inna wogle konstrukcja

juz myslalem ze bedzie latwe rozwiazanie klopoty
    hmm - zasugerowalbym w tej 6210 restet do ustawien fabrycznych po kablu, jak nic to wgrac calego flasha w ver 5,56 od 6210 i virgin eeprom takze od 6210, pozniej imei, update faid i reset ustawien no i znow update faid i bedizesz wiedzial czy masz cos w sofcie narabane czy to wina w hw.
    jak hw to bedzie ciezej - najpierw rozkrecic i wyczyscic, zobaczyc czy nic nie jest pourywane - ostani o mialem 6210 w ktorej urwaney byly przyciski od glosnosci.
    jak hw to juz forum.techtronic.pl i tam szukac solucji do pasma 1800

- na szczescie w pracy znalazlo sie kilka nieuzywanych telefonow i teraz mam 6310 i 6110 [staroc ] - i w zaleznosci od tego co mi potrzebne to przekladam sobie simka - zasieg jest
    przekladasz karte?
    ja bym sie pochlastal - po prostu mam dwa phone'y i jak potrzebuje jednego to dzwonie z jednego a jak jade samochodem to tam jest drugi i tylko z niego puszczam komus siga zeby sie zalogowal ten drugi do sieci i jade na drugim, jak wysiadam to w tym co mam przy sobie puszczam siga i ten z samochodu jest automatycznie odlaczany od sieci - niezle rozwiazanie co? - i nie jest bardzo drogie (polecam poszukac info o klonowaniu kart sim - swietna sprawa).
    Sir A C. Clarke

Domyślnie

naturalnie chodzilo mi o 6250 - jestem laikiem w temacie i pomylilem numery - lista zabaw jakie wymieniles w celu naprwienia mojego fona mnie ostro przerasta - nie chce mi sie z tym bawic, tym bardziej ze ta 6310 dziala calkiem milo - choc wszystkie co do jegnego maja problemy w okolicach mojej pracy, klonowanie karty - calkiem nieglupie, choc niewykluczone ze dostane niedlugo abonamentowke telefon sluzbowy i problemy znikna

co do pierwszego tematu jeszcze - telefon kupiony zostal w 1999 roku, sprowadzony bezp. z finlandii - wtedy to byl topowy model nokii [communikator wlasnie sie pojawil] - nie przypuszczam zeby ktokolwiek w nim cos mieszal, bo ojciec nic z nim nie robil
    Hit Me, If You Can...

Domyślnie

Cytat Napisał SidTheRat
    naturalnie chodzilo mi o 6250 - jestem laikiem w temacie i pomylilem numery - lista zabaw jakie wymieniles w celu naprwienia mojego fona mnie ostro przerasta - nie chce mi sie z tym bawic,
    zrobienei zabawy z softem to jakies 20 minut - nie wiecej, choc owsze dla laika jest to troche ciezkie.

tym bardziej ze ta 6310 dziala calkiem milo - choc wszystkie co do jegnego maja problemy w okolicach mojej pracy,
    6310i - mam taka sama zabawke i ma sporo wad (opisane swego czasu na forum.techtronic.pl) ale poza nimi telefon jest super.

klonowanie karty - calkiem nieglupie, choc niewykluczone ze dostane niedlugo abonamentowke telefon sluzbowy i problemy znikna
    no chyba ze tak ale ja i tak wole uzywac swego klona - mam na jedej fizycznej karcie sim 5 kart (numerow) roznych operatorow.

co do pierwszego tematu jeszcze - telefon kupiony zostal w 1999 roku, sprowadzony bezp. z finlandii - wtedy to byl topowy model nokii [communikator wlasnie sie pojawil] - nie przypuszczam zeby ktokolwiek w nim cos mieszal, bo ojciec nic z nim nie robil
    jesli nie dorwal sie do niego pseudo tunigowiec to raczej soft jest oki bo jak masz tylko problem z pasmem 1800 to ja stawiam na hw choc najpierw to co pisame trzeba zrobic.

tak wogle jak masz 6310i to zostan przy tej drugiej - mam oba w tej chwili i dla siebie mam 6310i a 6210 zostawie chyba rodzicow bo jakos zle sie lazi z takimi dwoma cegielkamie
    Sir A C. Clarke

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    A gdzie to się wyłącza - ten kod zabezpieczenia? Nokia 5110
    dokladnie nie pamietam bo 5110 dawno nie mialem - podobnie jak w 3310 3210. po mojemu to w menu ustawinia->ustawienia zabezpieczen i tam chyba w poziomie zabezpieczen. doklandie nie wiem bo nei mam takich telefonow pod reka - tak jest w 6210 - w instrukcji od telefonu jest to opisnae - bynajmniej jak ja mialem 3310 to bylo w manualu
    Sir A C. Clarke

Szeregowy yorg zero jak zero Avatar yorg

Domyślnie

Cytat Napisał AleX69
    Tygrysek@ ... nie traci sie gwarancji - operator tez moze 'za pewna oplata' tego dokonac i nikt tego nie odnotowywuje w karcie serwisowej telefonu
    Taa - a wiesz ze operator po prostu wysyla do producenta info ze taki to a taki IMEI ma oficjalnie sciagniety simlock - i po klopocie.

Domyślnie

Cytat Napisał yorg
    Taa - a wiesz ze operator po prostu wysyla do producenta info ze taki to a taki IMEI ma oficjalnie sciagniety simlock - i po klopocie.
    i jak idziesz do przedstawiciela np Nokii (np serwis bo telefonik sie psuje) to osoba tam pracujaca wklepuje twoj IMEI i dostaje info czy telefonik ma simlocka czy nie, ile jeszcze ma gwary i chyba jaki był soft w momenice sprzedaż

Szeregowy yorg zero jak zero Avatar yorg

Domyślnie

i jak idziesz do przedstawiciela np Nokii (np serwis bo telefonik sie psuje) to osoba tam pracujaca wklepuje twoj IMEI i dostaje info czy telefonik ma simlocka czy nie, ile jeszcze ma gwary i chyba jaki był soft w momenice sprzedaż
    Nikita - wies ze z Toba na TE tematy nie bede sie spieral bo posiadasz znacznie wieksza wiedze niz ja
    Ostatnio edytowane przez yorg ; 11.Oct.2004 o 21:35 Powód: bo mi sie wpisalo maslo maslane

Domyślnie

Cytat Napisał yorg
    Nikita - wies ze z Toba na TE tematy nie bede sie spieral bo posiadasz znacznie wieksza wiedze niz ja
    niom

ale dziś skromny jestem - no nie? ;>

ale i tak jestem cieniutki w te klocki

a wiedza? raczej częste odwiedzanie serwisu nokii i słuchanie historyjek w stylu:
    K - klient S - serwisant (powiedzmy bo byla to kobitka)
    K: mam telefon i chciałbym zmienic w nim soft w ramach gwary
    S: nie ma problemu - prosze o telefon i poczekać parenascie minut
    K: ale simlock jest zdjęty (seryjnie gosc tak rzuci text do babki - myslałem ze z krzesla nie zlece)
    S: niestety ale w takiej sutacji nie możemy tego zrobić w ramach gwarancji - niepotrzebnie pan mówił - czasem (czytaj zawsze) nie sprawdzamy simlocka czy faktycznie jest

w międzyczasie do serwisantki (nawet niczego sobie) dzwonił ktoś prywatnie a ta skarżyła się że klient buchnął jej prywatny telefon - nie wytrzymałem i buchnałem smiechem.
    mówie wam. połaźcie czasem po serwisach - jak sie czasem nasłucha historii to ubaw po pachy (no dla facetki to raczej placz bo miała droga słuchawkę)
    Sir A C. Clarke

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia