Zeskanowałem dysk programem Bitdefender i znalazł mi jakieś paskudztwo. Jak się tego pozbyć. Niby raport mówi że został wykasowany ale skanuję ponownie i znów wyskakuje to samo. Może da się to jakoś usunąć ręcznie? Chciałem sprawdzić w regdir ale pokazuje się info, że system nie może znaleźć tego pliku.
Raport Bitdefender:
<System>=>HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{21FFB6C0-0DA1-11D5-A9D5-00500413153C} Detected: Claria
<System>=>HKEY_CLASSES_ROOT\CLSID\{21FFB6C0-0DA1-11D5-A9D5-00500413153C} Deleted
<System> Update failed
A to znalazłem w sieci na temat Claria -> Claria is currently the top Adware pest found on the internet. Claria either injects ads into your browser or displays them on their own popup windows.
This spyware program consumes over 13Mb of disk space on average.
Interestingly, Claria is a re-brand of what was formally known as "Gator".
++++++++++++
Prawdopodobnie wiem skąd u mnie ten spyware. Jakiś czas temu instalowałem programik Time Precision (ponoć synchronizuje zegar systemowy z zegarem atomowym). Szukając coś na temat Claria natknałem się na info, ze ten programik instaluje takie pluskwy, takze trzeba uważać co się instaluje.
Nadal nie wiem jak się tego pozbyć. Ściągnąłem jakiś programik do usuwania spyware ale po zaistalowaniu i probie uruchomienia komp mi się zawiesił. Maiałem też problem z odistalowaniem tego programiku.
Any other ideas? I'd be obliged.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem