+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 13 z 13

Temat: Użycie pliku stror + strona startowa

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

1) Od pewnego czasu zauważyłem, że w moim kompie pojawia się komunikat, że system zwiększył pojemność pliku stror. Nigdy takiego czegoś nie miałem, więc zastanawia mnie od czego tak się to robi?

2) Zauważyłem też, że często samoczynnie zmienia mi się strona startowa przeglądarki, więc skanuje antywirusem i zawsze mi wirusa wyszuka. Gdy go usune, to strona zanika, ale po paru godzinach znów mam to samo. Ponownie antywir idzie w ruch... I tak w kółko.

>>>>Co mam robić?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

The Mad One Marius-the-Mad zero jak zero Avatar Marius-the-Mad

Domyślnie

Ściągnąć SpyBota, przeskanować system. Ściągnąć najnowsze poprawki z Windows update. Zainstalować dobrego firewalla. Jeśli korzystasz z IE, zmienić na Operę, Mozillę lub Firefoxa.

Wszystko razem powinno załatwić sprawę.

P.S. Zmiana Outlooka na coś innego też nie zaszkodzi.

Domyślnie

Nie mogę znależć tego programu SpyBot. Nie korzystam z Outlooka.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

Przeleciałem programem Spy Sweeper i znalazł mi 1251 podejrzanych kluczy/plików. Wszystko usunąłem i zobacze jak teraz będzie.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:

The Mad One Marius-the-Mad zero jak zero Avatar Marius-the-Mad

Domyślnie

http://www.spybot.info

BTW... 1251 ?

Laser
    Gość

Domyślnie

moj sasiad ostatnio cos takiego mial - / coreczka sie po dziwnych stronach szwedala / i wkółko jakas strona kgb czy cos takiego sie ładowala - praktycznie nie do usuniecia ... bawił sie chyba z tydzien, dzialanie było wkurzajace bo np w pasku adresu gdy wklepywal "W" to automatycznie dopisywalo sie E i wychodziło WEWEWE ...

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

w opcjach przegladrki {IE} wylacz 'autmatyczne instalowanie pluginow' - takie syfy najczesciej podszywaja sie pod plugin do ie [no bo w sumie sa takim pluginem] i same sie z netu sciagaja - dotyczy to tylko IE
    na pozostalych przegladarkach ten problem nie wystepuje - naprawde przesiadka na alternatywna przegladarke [nie taka oparta na silniku IE!] rozwiazuje 90% klopotow zwiazanych z kompem w dzisiejszych czasach
    a co do pliku stronnicowania - bo to o nim piszesz w pierwszym pytaniu - we wlasciwosciach 'moj komputer' masz zakladke zaawansowane a w niej pole pierwsze [wyglad, ... pamiec wirtualna], w nim z kolei klikasz na zakladke zaawansowane i ostatecznie na 'zmien' ktore jest na dole zakladki
    w tym miejscu masz ustawienia pamieci wirtualnej [czyli cache systemowego - swapa]
    zaleca sie zeby swap byl na: - na systemie z jednym dyskiem twardym na tej samej partycji co system i mial rozmiar ok. 300-700 mb - zalezy od ilosci pamieci [im wiecej tym mniej cache jest ci potrzebne] - dobrze ustawic sobie [dla 256mb] - 500-800 - to duzo, ale zakladam ze miejsce sie znajdzie a warto uniknac pojawiania sie takich komunikatow
    na kompie z dwoma dyskami swap powinien byc na pierwszej partycji nie-systemowego dysku - pod warunkiem ze ten dysk nie jest duzo wolniejszy od dysku systemowego - rozmiar bez zmian

a co sie stalo ze zaczelo sie pojawiac? pewnie sukcesywnie doinstalowywales oprogramowanie i w koncu ilosc softu siedzacego w pamieci przekroczyla mozwliosci twojego sprzetu - pamietaj ze kazda ikona w trayu ssie zasoby - lepiej taki nieuzywany proram zamknac i odpalic w miare potrzeby a kiedy dodatkowo uruchomiles jakas wymagajaca aplikacje - gre na przyklad - to i tak juz obciazony system po prostu nie wydolil
    powodem moze byc tez wirus ktory pochlania zasoby - np. jeden z tych kilkuset plikow ktore wywaliles
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Domyślnie

A wiecie może w którym miejscu leżą te pliki stror
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

stror? chyba stron[icowania] - pagefile.sys
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Szeregowy zukmail ma szanse

Domyślnie

Mam spory problem bo zanim komp sie wlaczy to 10 razy sie zrestartuje, robilem reinstalek, formaty a tu nic az dzis zauwazyłem te pliki strore i wykorzystanie procka o ile pamietam nigdy nie maialem takiego uzycia procka co mam zrobic help!
    Załączone obrazki Załączone obrazki Użycie pliku stror + strona startowa-pliki-stror.jpg  

Domyślnie

Wejdź do zakładki 'Procesy' i zobacz, który program pobiera dużo CPU oraz pamięci. Wypisz je.
    Ile Ty masz pamięci RAM? U mnie tak się robiło, jak miałem 256MB. Po zakupie kolejnych 256MB (łącznie 512MB - Dual) problem znikł.

Może komuś się przyda poniższa informacja.
    Jeżeli zauważyłeś/aś, że co jakiś czas w systemie XP wyświetla się komunikat, że jest mało miejsca na dysku twardym C (choć masz usunięte niepotrzebna pliki z dysku C oraz z folderu Temp), to może mieć to związek z plikami stror. Wystarczy po prostu przenieść pliki stror na inny dysk.

Jak przenieść pliki stror na inny dysk?
    Wybierz: Właściwości Mój komputer > Zaawansowane > Wydajność - Ustawienia > Zaawansowane > Zmień > wybrać np. dysk D i zaznaczyć "Rozm. niestand." i przepisać wartości z dysku C > Ustaw > wybrać dla dysku C "Bez plików stronicowania" > Ustaw > OK. Teraz należy uruchomić ponownie komputer.
    Po tej operacji warto spr. jeszcze raz powyższe ustawienia, oraz czy zyskało się ponad 1GB wolnego miejsca na dysku C. Jeżeli wszystko jest OK, to operacja została pomyślnie przeprowadzona.
    Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 08.Jul.2007 o 21:30
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:

Szeregowy zukmail ma szanse

Domyślnie

hi
    mam tylko 256 MB no i z tego co wynika to musze dokupic jeszcze drugie tyle
    ps. nie ma programu który pobiera duzo CPU wacha sie od 1-5

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia