Czy istnieje jakiś program, który pozwala zobaczyć stronę www, w formie drzewa katalogów (tak jak ftp)
Pozdrawiam,
jazonik
Czy istnieje jakiś program, który pozwala zobaczyć stronę www, w formie drzewa katalogów (tak jak ftp)
Pozdrawiam,
jazonik
jesli chodzi ci o uklad plikow - tak jak w win explorerze to jest nawet specjalny protokol - gopher - tylko ze maloktora strona go obsluguje
jesli zas chodzi o zawartosc strony to najczesciej jest to niewykonalne - strony sa generowane dynamicznie z zapytan do bazy danych i zeby takie drzewko mialo sens musialoby miec jako galezie wszsytkie mozliwe kombinacje zapytan - tego jest duzo, dla tego serwisu bardzo duzo - a dla serwisow duzych - niewyobrazalnie duzo
w dobrym guscie jest robienie sitemap'ow strony - czyli specjalnej strony ze spisem tresci danej witryny - zwyczaj ten niestety wymiera - z powodu wymienionego wyzej - czesto mozna w takim sitemapie wymienic np. podstawowy podzial na dzialy - reszta jest juz w rekach usera - co i jak wykorzysta
wiec zeby podsumowac - nie ma takich narzedzi - bo same zadanie jest bardzo trudne - bez przystosowania witryny do takich potrzeb jest wrecz obecnie niewykonalne
Hit Me, If You Can...
Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem
Nie jestem pewny czy o to ci chodzi ale wydaje mi się że GetRight ma taką opcję. Wypróbowałem to na stronie serwisu Cdrlab (załącznik). Sid może ewentualnie potwierdzić lub zaprzeczyć czy to co widać na obrazku to drzewo katalogów serwisu Cdrlab.
pozdr.
to jest mapa linkow - nie ma nic wspolnego z plikami na dysku [no moze poza tym ze czesc sie pokrywa] - dla kazdego usera ten screen wygladalby inaczej - bo zalezy od indywidualnych ustawoen - ilosci postow na tronie, pokazywania archiwum tak lub inaczej - taki 'site explorer' moze byc pomocny - ale jest tylko polsrodkiem
Hit Me, If You Can...
Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)