+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Temat: DVD stacjonarny z obsługą DivX i brak napisów w filmach

eloise
    Gość

Domyślnie

witajcie,

mam odtwarzacz stacjonarny DVD z obsługą filmów DivX, szczerze powiedziawszy nie wiem czy jest możliwość oglądania takich filmów z napisami w wersji ojczystej, tak jak to mam miejsce na kompie

napisy działają jeśli oglądam DVD, VCD/SVCD tylko nie wiem jak zrobić żeby one były w DivX, może trzeba nagrać je na płytę w innym formacie niż txt?

The Mad One Marius-the-Mad zero jak zero Avatar Marius-the-Mad

Domyślnie

A w instrukcji nic nie pisze ? Na stronie producenta ?

Nol
    Gość

Domyślnie

Musiałbyś podać konkretny model odtwarzacza i wtedy należałoby zaglądnąć w jego specyfikacje/instrukcję obsługi. Tyle z mojej strony, ale zazaczam, że moja wiedza na tym polu dopiero kiełkuje

// edit - Marius, wyprzedziłes mnie

eloise
    Gość

Domyślnie

test tego urządzenia jest tu: http://www.movie-player.de/modules.p...le&sid=109

specyfikacja tu: http://www.movie-player.de/images/Gericom_AD2020.htm

wszystko w j. niemieckim

mam już do niego najnowszy firmware i kod zdejmujący blokadę regionu ale z flashowaniem poczekam i nie mam płyty DVD z innego regionu niż 2

Nol
    Gość

Domyślnie

Kurde, a nie ma czegoś w angielskim?

eloise
    Gość

Domyślnie

niestety...

sprzęt kupiony w Rzeszy za parę Ojro...

Starszy szeregowy Adixo zero jak zero Avatar Adixo

Domyślnie

Poleciłbym ci stronke: www.divx.pl i forum na niej
    tam znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania
    Jednak nie wszystkie dvd z divx czytają napisy z txt

Szeregowy Jabba_the_Hutt zero jak zero

Domyślnie

"Untertitel mit den Endungen srt oder sub/rar/idx werden nicht erkannt. Auch andere Player mit diesem Chip können das nicht. "

Chyba nie czyta napisów z rozszerzeniem sub,srt,rar,idx... Podobnie jak inne playery z tym czipem.

Jabba

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Cytat Napisał Adixo
    1. A czy stacjonarne DVD LiteOn'a czytają napisy?
    2. Czy napisy do odczytu w takich napędach muszą być zapisane w jakimś specjalnym schemacie oraz w odpowiednim rozszerzeniu?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Starszy szeregowy Adixo zero jak zero Avatar Adixo

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    Cytat Napisał Adixo
    1. A czy stacjonarne DVD LiteOn'a czytają napisy?
    2. Czy napisy do odczytu w takich napędach muszą być zapisane w jakimś specjalnym schemacie oraz w odpowiednim rozszerzeniu?
    Nie wiem jaki masz model ale na stronie www.divx.pl na forum dużo o tym piszą
    Najlepszy jest Kiss

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Ja nie mam żadnego stacjonarnego DVD. Pytam się, bo mój kuzyn chce coś zakupić.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

eloise
    Gość

Domyślnie

zasięgnąłem języka i wiem nieco więcej odnośnie mojego AD 2020

z oryginanym firmwarem rzeczywiście nie obsługuje napisów do DivX, może kolejne wersje coś pomogą w tym temacie (tu podziękowania za flash-rom)

owo DVD w środku jest niemal identyczne z Yamada 6600, które obsługuje napisy DivX ale w formacie *srt. (nigdy takich nie widziałem) i wystarczy wgrać soft od niego, wówczas mamy napisy nawet z polskimi ogonkami ś, ć, ą, ź, itp

forum podane przez Adixo jest dobrym źródłem informacji, owszem KISS są najlepsze ale też mają "najlepszą" cenę a za 69 Ojro ciężko znaleźć DVD stacjonarne czytające niemal wszystkie nośniki DVD i do tego mające cert. DivX

PS
    zapomniałem: nie wiecie co może być przyczyną takiej rzeczy - poróbuje od kilku dni wgrać nowy bios do owego DVD jednak coś nie tak jest z płytą, bo nagrywam ją zgodnie z opisem w instrukcji ze strony Bellagio.com czyli standard ISO 9660 płyta jednosesyjna tyle że nośnik CD-RW, plik YAD2020.BIN po zaimportowaniu w Nero wyświetla się informacje, że rozmiar bloku nie zgadza się z długością obrazu, mimo to daję kontynuuj i nagrywam płytę, tyle że jak ją włożę do DVD Bellagio to jest wykrywana jako VCD 1.1 i nic się nie dzieje - nie da rady wgrać nowego softu, na ekranie pokazuje się tylko znaczek przycisku STOP a powinien wystartować automatycznie proces aktualizacji

The Mad One Marius-the-Mad zero jak zero Avatar Marius-the-Mad

Domyślnie

Co do opinii, że Kissy są najlepsze - zdaje się, że najbardziej odbajerowany model - owszem. Ale starsze nie potrafią dekodować niektórych rzeczy w XviDzie, o ile wiem.

Kurt
    Gość

Domyślnie srt

Cytat Napisał eloise
    zasięgnąłem języka i wiem nieco więcej odnośnie mojego AD 2020

z oryginanym firmwarem rzeczywiście nie obsługuje napisów do DivX, może kolejne wersje coś pomogą w tym temacie (tu podziękowania za flash-rom)

owo DVD w środku jest niemal identyczne z Yamada 6600, które obsługuje napisy DivX ale w formacie *srt. (nigdy takich nie widziałem) i wystarczy wgrać soft od niego, wówczas mamy napisy nawet z polskimi ogonkami ś, ć, ą, ź, itp
    ...
    http://napisy.info/ - poszukaj tutaj , jest pełno napisów w formacie *.srt
    pozdrowionka

Ormianin
    Gość

Domyślnie

w Polsce najbardzej popularne sa 3 DVD z divix, cyberhome 462, manta i wiwa... to sa jedyne tanie ktore czytaja divix z txt

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia