+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: aukcje na eBay

Szeregowy jazonik zero jak zero

Domyślnie

Witam,

byłem na stronie aukcji internetowych eBay. Znalazłem tam kilka ciekawych rzeczy. Czy ktoś z Was kupuje na tych aukcjach Jeśli tak, to niech ktoś mi wytłumaczy jak tam się zamawia. Jak przesłać pieniądze. Ile kosztuje przesyłka i czy dla europejczyków są jakieś specjalne zasady?

Pozdrawiam

The Mad One Marius-the-Mad zero jak zero Avatar Marius-the-Mad

Domyślnie

Chłopie, wszystko powinno właśnie tam być opisane i na pewno jest. Nigdy tam nie kupowałem, więc za bardzo Ci nie pomogę.

Air
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał jazonik
    Witam,

byłem na stronie aukcji internetowych eBay. Znalazłem tam kilka ciekawych rzeczy. Czy ktoś z Was kupuje na tych aukcjach Jeśli tak, to niech ktoś mi wytłumaczy jak tam się zamawia. Jak przesłać pieniądze. Ile kosztuje przesyłka i czy dla europejczyków są jakieś specjalne zasady?

Pozdrawiam
    Jest podobnie jak na allegro. Licytujesz dany towar, wygrywasz, potem wysyłasz kasę i po sprawie. W opisie aukcji musisz mieć zaznaczony zasięg światowy. Pieniądze możesz przykładowo wpłacić w PKO. Tylko uważaj są dwa sposoby: jeden drogi drugi tani. Już nie pamietam jak to było dokładnie, ale zadzwoń na info linię do się dowiesz. Kolejna rzecz to sprawdź czy interesującego Cię przedmiotu nie ma na europejskich serwisach eBay'a(bo przyjąłem że byłeś na amerykańskim). Sa mniejsze koszty transportu. Chociaż raz udało mi się kupić z Hong Kong'u płytkę gdzie dziewczyna pokryła koszty transportu, ale to się żadko zdarza.

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Moja żona jest fanką Kurta Voneguta, niestetyw Polsce dostać jego książki w oryginale to cud. Tak więc zaczęła szukać po e-bay. Znalazła w końcu człowieka, który miał wszystkie białe kruki, zalicytowała i skontaktowała się z nim. Anglik zapytany o płatność zapytał tylko czy mamy marynowane grzyby No to zgodnie z prawdą żona odpisała że tak, no to facet powiedział żeby licytować i wygrac te wszystkie aukcje a jako zapłatę wysłać marynatę w paczce No i wten sposób mamy 4 tytuły cholernie rzadko dostępne u nas, w stanie całkiem ok

Jeżeli chodzi o płatności wogóle. Nie zawsze jest to wygodne, bo trzeba zapłacić wysoką prowizję bankom. Ale to nie jest problem. Zawsze trzeba kierować się komentarzami i sprawdzać gdzie sprzedający może wysłać dany towar (kraj/kontynent). Nie ma tu nic trudnego.

Szeregowy yorg zero jak zero Avatar yorg

Domyślnie

Cytat Napisał jazonik
    Witam,

Pozdrawiam
    Najpierw musisz zalozyc konto. Wystarczy do tego adres email.
    Co d wysylki - wiekszosc rzeczy wysylana jest tylko do Wielkiej Brytanii (Post to UK only). Jezeli ktos napisze ze wysyla tez na europe to albo poda od razu cene albo bedziesz musial wyslac emaila z zapytaniem.

Platnosc:
    czeki - 99% akceptuje czeki TYLKO z bankow angielskich (NatWest, Barclays, HSBC)
    przelewy bezposrenie - nie orientuje sie - ale jak bys mial konto walutowe w pl to chyba by sie udalo
    PayPal - taki posrednik - w Pl to chyba PayU sie nazywa - mozesz placic za ich posrednictwem (jak jestes w pl to MUSISZ miec albo karte Mastercard albo VISA - VISA electron juz nie)

Jak cos chcesz kupic to wal na GG. Bede w pl za 2 tyg to moge cos podrzucic.

G: 1706185

Szeregowy bijor33 zero jak zero

Domyślnie

Jedni wola eBaya inni allegro a ja licytuje na innym serwisie.
    Ostatnio edytowane przez SoBal ; 11.Nov.2009 o 23:28

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia