+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Dziwne odświeżanie Pulpitu

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Od jakiegoś czasu mam dziwne odświeżanie Pulpitu. Wygląda to w ten sposób, że przez pare sekund znika mi wszystko z Pulpitu oprócz tapety. Po paru sekundach wszystko się pojawia, ale w pasku SysTray (koło zegarka) nie ma żadnych ikon, choć Menedżerze zadań widać, ze programy chodzą normalnie. Aby zobaczyć te ikony muszę zakończyć działanie programów i po chiwili je załadować.
    Czy ktoś spotkał się z takim dziwnym przypadkiem? Może znacie rozwiązanie takiej dziwnej sytuacji?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Laser
    Gość

Domyślnie

Restartuje sie powloka - czyli EXPLORER, dziwne tylko ze bez zadnego komunikatu, mi swojego czasu na Win98 takie cyrki zdarzaly sie b.czesto po duzym obciazeniu IE poprostu czasami sie wywalał - albo wywalała go jakas aplikacja i wszystko robilo się tak jak opisujesz.

Rozwiazanie - hmm, mozna by przypuszczac ze jakis program powoduje zawieszenie sie powloki i sie ona restartuje - masz najnowsza wersje IE ? moze cos masz namieszane w systemie - z tego co obserwuje czesto lapales jakies dziwne syfy moze to pozostalosci po nich ? / jak nie formatowales hdd ? / - gdybac mozna dalej az po walniete pamieci ale jak do tej pory tego nie bylo wiec cos nie tak z softem.

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Tu chyba jest coś nie tak ze softem.
    Używam od miesiąca Operę, bo ciągle miałem problemy z IE. Przeleciałem dysk antywirem, który znalazł pare trojanów. Następnie użyłem program Webroot Spy Sweeper, który też znalał pare "śmieci". Mimo wykonania tych czynności dalej mam to samo.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Laser
    Gość

Domyślnie

Spróbuj przeinstalowac IE - instalatory mozna znalesc bez problemu, aczkolwiek nie wiem czy to rozwiaze problem - IE ma to do siebie ze jak sie zrabie to koniec ( tak przynajmniej ja zauwazylem ), dobrze ze zaczales uzywac Opery ale niestety bez Explorera nie da sie obejsc Opera rozwiąze Ci problemy z bledami jako lepszej netowej przegladarki, ale niestety nic nie poradzi na chrzaniaca sie powloke ... cos czuje ze czekac Cie moze format - jesli po tym bedzie sie chrzanic to bedziemy szukac gdzie indziej... a moze ktos bedzie miał inny pomysl

The Mad One Marius-the-Mad zero jak zero Avatar Marius-the-Mad

Domyślnie

XP ma opcję naprawiania systemu (gdzieś), ale reinstalacja byłaby chyba lepszym rozwiązaniem. Zwłaszcza po bliskim kontakcie z trojanami i podobnymi wynalazkami.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia