+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 32

Temat: Neostrada szybsza wersja

Starszy plutonowy Tygrysek zero jak zero Avatar Tygrysek

Domyślnie

Gdzies ostatnio przeczytalem ze Tpsa chce nam zafundowac Neostrade o 1 megowej szybkosci Tyle ze kazda wersja neo ma miec ograniczenie sciagania ilosci danych. Ciekawe jak zostana potraktowani obecni uzytkownicy bez ograniczen. Tak sie zastanawiam bo sam owa uzytkuje.
    ..::TyGrYseK::..

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Tak jak i ja i bardzo wielu innych. Wszyscy z niecierpliwością czekamy. Specyfikacja techniczna dopuszcza nawet znacznie wyższe transfery na kablach telefonicznych (ponoś TP S.A. wprowadzi usługę neo+ na 2mbit). Inna sprawa, że to wszystko o podnoszeniu transferu to nadal ploty. Tak samo jak i ograniczenia w pobieraniu. Z tego co słyszałem w poniedziałek jest jakaś konferencja prasowa TP w której podane zostaną szczegóły.

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Powoli uprawdopodobniaja sie ploty, ze starzy zostana nadal bez limitu a nowi beda miec limity. Wysokosci limitow - tu roznie sie slyszy, raz ze bedzie to 5GB to znowu ze 15GB a po przekroczeniu spadek do 32kbps co raczej zakrawa na zart. Rowniez ciekawe czy starym majacym neo 640 podniosa do 1 mb czy zostawia transfer bez zmian.
    Tepsa chyba usiluje w ten sposob naklonic ludzi na iDSL no ale tu cena jednak ok 250zl/mc jest zabojcza, co prawda DSL-a mozna legalnie dzielic. Ciekawe tez jakie IP przydzielaja teraz na DSL, czy tez z puli 83.xxx bo to znowu bylaby niezla przewalka.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Laser
    Gość

Domyślnie

Poto wygospodarowali cala stara pule 80.x czy jaka tam byla zeby miec na dsl'a - wiec raczej z niej beda korzystac, z reszta ja z 83x nie mam problemów, nie rozumie czemu nadal krazy mit IP 83x moze sa jakies pojedyncze strony ale to juz wyjatki ( z reszta od czego prox ).

Nie chce pisac co ja slyszalem bo wersji jest tyle ze mozna by i ksiazke pisac ... ABC Wrzesniowych Zmian w Neostradzie - wiec czekam "spokojnie" na cos oficjalnego...

Nol
    Gość

Domyślnie

Hm, dla mnie jakiekolwiek limity to i tak żart. Nie wiem kto w ogóle wpadł na ten pomysł. Jeszcze mógłbym zrozumieć, że nakładają limity na 126kbps, bo ta usługa jest naprawdę tania i tu takie ograniczenie mógłbym zrozumieć, ale jednak w wysokości 10GB, a nie 5GB. Teraz spowolnili mi Neo i mam się gorzej niż na modemie - co prawda prędkość ta sama, ale b. często zdarza się, że jakaś strona mi się nie załaduje, co na modemie nie występowało

Zresztą w ogóle TPSA wyszła chyba z założenia, że transfer danych najwidoczniej utlenia im przewody... Tak chyba jedynie można tłumaczyć te zapędy wprowadzenia limitów, zwłaszcza na te najszybsze opcje.

γεια σου woitas zero jak zero Avatar woitas

Domyślnie

cennik znaleziony w sieci:
    Załączone obrazki Załączone obrazki Neostrada szybsza wersja-clipboard.jpg  

Domyślnie

Cytat Napisał Laser
    Poto wygospodarowali cala stara pule 80.x czy jaka tam byla zeby miec na dsl'a - wiec raczej z niej beda korzystac, z reszta ja z 83x nie mam problemów, nie rozumie czemu nadal krazy mit IP 83x moze sa jakies pojedyncze strony ale to juz wyjatki ( z reszta od czego prox ).
    No wlasnie ciagle sie slyszy o tym "felerym" 83x a Ja np nigdy nie mialem z tym problemu, chyba ze nie mialem farta trafic na taka strone ktora mi sie nie otworzy.

Domyślnie

A tak wogole to sie zastanawiam czy np nie beda nam chcieli dac cos wiecej czyli z 640 na 1 mb za free ale z limitem Tak czy inaczej trzeba sobie poczekac jeszcze troszeczke.

Laser
    Gość

Domyślnie

Jest juz oficjalne info prasowe na stronie Tepeesa - http://www.tp.pl/otp/serwis_prasowy/...w.php?mid=1491

Milej lektury

Domyślnie

Laser nono a wlasnie chcialem o tym juz napisac he
    Przed Toba nikt nie zdarzy hehehe

Laser
    Gość

Domyślnie

c = ~300000km/s

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

a jak Wam sie podoba pomysl SPRZEDAWANIA dodatkowego limity (nie moga sie zdecydowac czy po 100MB czy po 1GB - to sa naprawde po**by a nie marketing, no chyba ze chce okkablowac tylko gospodynie domowe, a reszte zostawic kablowkom i netii) - chyba tym pajacom powalily sie pojecie - STALY DOSTEP i DOKUPOWANIE? nie widzicie tu sprzecznosci?
    (info: dzisiejszy biuletyn idg)

Laser
    Gość

Domyślnie

Hehe - chca dojsc do 500k klientow a kastruja jak sie da, to raz a skoro tutaj cytat
    "Z naszych analiz [vide wykres poniżej - red.] wynika, że zdecydowana większość użytkowników Neostrady nie przekracza podstawowego limitu - więcej niż 5 GB pobierało jedynie ok. 35% osób korzystających ze 'starej' Neostrady 512..."
    to po co limity ? - w pewnym sensie przecza sami sobie, sa łakomi na kazdy grosz - kastruja bo chca zedrzec ( heh nowosci nie odkrywam ) ile sie da - dajmy na to ze w klatce jest 5 ludu chca net do www, poczty wiecej im nie potrzeba - mieli neo 640 na podział i wszyscy zadowoleni - ale nie oni tepsa chca krwi a raczej zlotówek od tych 4 ktorzy wisza na lini tego ktory dzieli ... heh - moze sie myle ale tak mi sie to widzi, a co do dokupywania hmm wszystko zalezne od ceny - pomysł imo poroniony ale gdy 1GB = 0.1PLN hmmm to moze i bym sie skusil ale to tylko marzenia / scietej głowy / w real przecinek w stawce bedzie zapewne w zupełnie innym miejscu.

Co tu gdybac i tak zrobia co beda chcieli - moze jedynie masowe rezygnacje i przejscia do konkurencji na nich by wpłynelło ale to bledne koło - teraz najlepszy przyklad tepsa sciagnela do siebie ludu - osiedlówki/lany itp szły na skraju oplacalnosci ale chcac utrzymac klientele zaczeły podnosic jakosc i tak z tego co szłyszalem coraz wiecej osiedowek podnosi transfery do tych 512kbps, sek w tym ze nie ma co ukrywac - czesc z nich blokuje protokoły - czasami zabardzo ( p2p to jeszcze zrozumie ale ftp, to juz gruuba przesada. ( tak przynajmniej było w moim przypadku - do tego siec byla strasznie awaryjna ).

Jedyne co moze nas uratowac to szybki rozwój konkurencji ale to chyba nie w tym zyciu... smutne ale prawdziwe.

Nol
    Gość

Domyślnie

Zgodzę się z Tobą - konkurencja może im takie pomysły skutecznie z głowy wybić. Niestety problem w tym, że zanim dojdzie konkurencja tam, gdzie już jest TPSA, to pewnie nas już na świecie nie będzie... Podam przykład Netii - ostatnio dostałem od nich spama i z ciekawości wlazłem na strone. Tam np. dostęp 128kbps kosztuje miesięcznie 55 zł, a więc o 5 zł taniej niż w tepsie, a co najważniejsze - dostęp NIE JEST limitowany. I takie podejście rozumiem. Niestety ich zasięg jest stosunkowo niewielki, nad czym ubolewam.

Laser
    Gość

Domyślnie

Jak ktos chce sobie prezentacje obejrzec ( 19 slajdow ) - http://www.tp.pl/otp/serwis_prasowy/...eostrada_1.zip link na dole strony z Informacji Prasowych ...

Laser
    Gość

Domyślnie

Troche info wewnetrznych jak sie komus po forach nie chce latac

Wiadomo, że użytkownicy P2P obciążają najwięcej sieć ATM TPSA. Nie jest już tajemnicą, że od 1 Wzreśnia kazdy nowy użytkownik Neostrady dostanie limit transferu. decyzja ta bije nie tylko w użytkowników P2P, ale i w małe firmy, właścicieli osiedlowych kafejek Internetowych i osób korzystających z Neostrady nie dla zabawy.

Dotychvzasowi klienci moga jeszcze spać spokojnie do czasu, aż TPSA ich nie postawi w sytuacji bez wyjścia jak było z użytkownikami analogowego POLPAKU i starej Neostrady. Mogli wybrać wspólpracę na nowych warunkach i cenach, albo do widzenia.

Monopolista zdobył szturmem nowych klientów a teraz czas na czerpanie profitów.

Co tu będe pisał przytoczę fragment maila z PMM TPSA

Informacje nt. nowej oferty od 1 września:

Jak było wiadomo - 3 wersje: 128,512,1024

We wszystkich wersjach obowiązuje limit 5GB (Promocyjnie zwiększony do końca roku do 10GB dla opcji 512 oraz do 15GB dla opcji 1024)
    Naliczenie ściągniętych danych odbywa się po wygaśnięciu sesji (maksymalna długość sesji to 24h, czyli 86400 sekund)

Użytkownicy dotychczasowych opcji, jeśli nie dokonują żadnych zmian (migracje itd.), pozostają bez zmian (zarówno płatności, jak i parametry techniczne).
    Dotychczasowi użytkownicy wszystkich opcji mają możliwość przedłużania umów na czas określony 12 miesięcy, tak jak to było dotychczas - na starych warunkach.
    Użytkownicy, którzy pozostali w opcji 512 do tej pory (np. z powodu słabych parametrów linii) nie mają wprowadzanych limitów.
    Limit może zostać sprawdzony tak jak dotychczas - na stronie www.neostrada.pl
    Po przekroczeniu limitu transfer spada dla wszystkich wersji do 32 kbit/s.

Nie zmieniają się parametry hostingu dla użytkowników "starej" 512 i 640 - mają w dalszym ciągu 50MB przestrzeni.
    Nowi użytkownicy mają następujące parametry hostingowe:
    128 - 5 MB (jeden adres e-mail)
    512 - 20 MB
    1024 - 50 MB

Asysty:
    W przypadku zamawiania usługi wraz z asystą montera od 1 września abonenci płacą 150 PLN za asystę
    O tym czy klient w okresie przejściowym płaci za asystę 400 czy 150 PLN decyduje data wizyty montera, a nie data jego umówienia.
    Procedury umawiania asysty nie zmieniają się - jeśli użytkownik nie zarejstrowany nie zamawia asysty, a usługa u niego nie działa - umawiamy montera przez zakładkę reklamacje.

Cennik usługi dla nowych opcji (ceny bez VAT):
    512 - 99 PLN czas określony, 139 PLN czas nieokreślony
    1024 - 149 PLN czas określony, 189 PLN czas nieokreślony
    Aktywacja usługi do końca roku to 1PLN netto
    Ceny modemów:

Zestawy instalacyjne dla usługi neostrada tp

Przy zakupie usługi: neostrada tp - umowa na czas określony 12 miesięcy

Przy zakupie usługi neostrada tp - umowa na czas nieokreślony

Cena zestawu bez jednoczesnego zakupu usługi

Zestaw instalacyjny
    z modemem USB

1,22 zł

149,00 zł

149,00 zł

Zestaw instalacyjny
    z modemem ETHERNET

299 zł

600 zł

Zestaw instalacyjny
    z modemem ETHERNET SWITCH

399 zł

700 zł

Zestaw instalacyjny
    z modemem WiFi

650,00 zł

800,00 zł

Mam nadzieję, że jest to pełna informacja - w razie pytań proszę o kontakt.
    W/w informacje pochodzą z PMM.

Pozdrawiam.

<ciach>

NAZWISKO TELEFON I FAX PRACOWNIKA UTAJNIONE
    Oryginał - http://forum.neostrada.info/viewtopi...3d7bfd52#18986 by 0800102102

Laser
    Gość

Domyślnie

No super - zeby było smieszniej jeszcze wisi w powietrzu 22% VAT'u ... dzis chyba w sejmie (lol) o tym debatowali ( ciekawe czy wogole wiedza o czym ) ... jeden madry sie wypowiedzial ze cena nie wzrosnie bo chca zwiekszyc konkurencje i obnizyc koszty instalacji - no normalnie ....

Domyślnie

No to pekape....ja mam 10 m-cy na znalezienie nowego dostawcy albo tepsa na zmiane oferty, wymyslenie innej promocji albo diabli wiedza jak to nazwa ktore beda do zaakceptowania. Limit 5 giga na laczu 1024 to normalnie smiech na sali, rece opadaja no ale cos takiego moze sie zdarzyc tylko w tym posranym kraju.
    I niech mi nie pieprza, ze te limity sa przeciwko tym co zakladaja na neostradzie sieci lokalne bo to da sie wykryc/namierzyc innymi sposobami i wyegzekwowac zgodnie z regulaminem uslugi.
    Co do DSL-a to na razie to nie jest dla normalnych ludzi, ja juz raz zaplacilem 1000zl za zalozenie sdi i wiecej takich poswiecen robil nie bede. Poza tym kto zagwarantuje, ze jak wiele ludzi przejdzie na DSL to nie zrobia tak samo jak z neostrada.

Pozyjemy i zobaczymy jakie ich posuniecie wywola skutki marketingowe, ale chyba nie trzeba tu byc jasnowidzem. Cos mi sie zdaje, ze kolejna najblizsza promocja bedzie nie pozniej niz na Boze Narodzenie hehe.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Laser
    Gość

Domyślnie

Spoko grzeniu - narazie wszystko wskazuje ze uzytkownicy "starej 640" jezeli nie zechca sie przeniesc do "1024" to zostaja na starych warunkach i moga przedluzyc umowe takze na starych warunkach - zobaczymy co im sie niedlugo przypomni i sie do nas upomna ....

Domyślnie

Jak by nie patrzec wojna z monopolem trwa nadal. Bo kiedys trzeba bylo marzyc o jakis necie a teraz gdy juz go mamy, tpsa zaczyna nam go wydzielac. Kuzwa nie czaje jednego STALY DOSTEP a tak na prawde jaki on jest staly? DLa Mnie staly to taki ze wlaczam neo i jak moge ssac 80 kilo to powinienem miec taka mozliwosc caly czas przez caly miesiac 24h - To jest dla mnie stale. Jak nie moga tego zagwarantowac to niech wolniejsze lacze dadza ale bez ograniczania jego korzystania. To tak jak bym mial Lexusa i mogl tylko w miesiacu przejechac nim 100km - to juz wole swoje auto i poruszac sie nim do woli.

Domyślnie

Laser - dzis bylem w telepunkcie zapytac.....z gadki milego pana w niebieskiej koszulce firmowej wynikalo ze dotychczasowi uzytkownicy maja umowy na 12 miesiecy i tu warunki sie nie zmieniaja, natomiast po uplywie tego terminu bedzie nowa umowa i nowe warunki ktorych oczywiscie na dzis nikt nie zna. Jesli nic sie nie zmieni to dostaniesz propozycje z limitem 5 GB (bo te 15 to w ramach promocji przy 1024 do konca tego roku). Przedluzasz umowe na miesiac przed wygasnieciem starej, wiec czesc ludzi ktorym wlasnie dobiega konca mieli szanse zdazyc przedluzyc przed 1 wrzesnia na starych warunkach.
    Jeszcze jedno - starym uzytkownikom neostrady 640 predkosc transferu nie bedzie podniesiona do 1024, oni zostaja tak jak maja podpisane umowy czyli 640/bez limitu.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Laser
    Gość

Domyślnie

Sugerujesz ze Ci ktorzy przedłuza umowe po pierwszym beda mieli juz inne warunki - z limitami ? w sumie wczesniej czy pózniej nas to czeka ...

Domyślnie

Cytat Napisał Laser
    Sugerujesz ze Ci ktorzy przedłuza umowe po pierwszym beda mieli juz inne warunki - z limitami ? w sumie wczesniej czy pózniej nas to czeka ...
    Tak ten mily pan mi powiedzial, ze mozesz przedluzyc na warunkach jakie w danym czasie obowiazuja, czyli po 1-09 z limitami...no ale oczywiscie w ramach promocji bedziesz mial 1024 hehe. Jaka to radosc ze ich strona neostrady czy onetu wskoczy ci o ulamek sekundy szybciej niz teraz
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Nol
    Gość

Domyślnie

Ten cały limit to paranoja. Właśnie z tym walczę - przekorczyłem 5 GB na Neo 128. Wszystko byłoby jeszcze do zaakceptowania, gdyby nie to, że niektóre strony nie chcą się ładować. Tak, jakby gdzieś pakiety się gubiły. To na modemie maiłem lepiej - tak samo wolno, ale zawsze się strona załadowała. Na miejscu ludzi, którzy mają neo 512 i wyżej, a czeka ich limit, szybko poszedłbym kupić parę granatów i przeszedłbym się do najbliższej centrali...

Domyślnie

Na stronie neo zobaczylem ze od 17 sierpnia testowo robili pomiar na moje lacze i do 28 mialem 7 giga. Wiec kuzwa skad u nich te badania ze typowi uzytkownicy neostrady nie przekraczaja limitow

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)