Mam zainstalowane na swoim kompie dwie Javy :
a/ Java (TM)6 Update 2 / 111 MB /
b/ Java (TM)6 Update 3 / 111 MB /
Obydwie wersje widnieją w "dodaj usuń programy".
Czy można skorzystać z opcji "Usuń" w stosunku do drugiej wersji ( czyli starszej ) ?![]()
Mam zainstalowane na swoim kompie dwie Javy :
a/ Java (TM)6 Update 2 / 111 MB /
b/ Java (TM)6 Update 3 / 111 MB /
Obydwie wersje widnieją w "dodaj usuń programy".
Czy można skorzystać z opcji "Usuń" w stosunku do drugiej wersji ( czyli starszej ) ?![]()
Ja bym zrobił tak, bez względu, czy są zainstalowane, czy nie odinstalowałbym obie wersje i zainstalował nową. Natomiast kolejność odinstalowywania od najnowszej.
WYstarczy ze tylko usuniesz poprzednia wersje. Juz nie raz tak robilem.
Czasami jest tak, a nie inaczej.
Pioneer DVR-115D
Liteon IHaS-124
Jakbyś jeszcze podpowiedział skąd i która wersja jest najnowsza byłoby superNapisał QuatPro
![]()
No tam jak najbardziej w dodaj usuń programy: najpierw wywal "update 3", potem "update 2", a potem idź na http://www.java.com/pl/ to zainstalujesz na nowo "update 3".
Dzięki ! Pozwolisz jednak, że będę upierdliwy i spytam jeszcze : dlaczego należy usunąć "2" i "3" by potem ponownie zainstalować "3" ? ( mówią że kto pyta nie błądzi ...)
Nie ma sprawy. Jest dokładnie tak jak mówisz: "kto pyta, nie błądzi". To jest taka moja logika/taktyka. Otóż chodzi o to, że coś się pokopało, a Tobie, czy np. mi nie chce się lub nie potrafimy ustalić dokładnie co? Czyli trzeba usunąć wszystkie śmieci, czyli 3, 2 i jakby jeszcze coś było, to też. Teraz w jakiej kolejności? Jeśli usuniesz coś co było wcześniej zainstalowane, to może się zdarzyć, że to odinstalowanie usunie jakiś później zapisany plik (z nastepnej instalacji) i uniemożliwi odinstalowanie późniejszej instalacji, co za sobą pociągnie uniemozliwienie zrobienia pożądku. Nawet jak robie update to zawsze, robię tak, że usuwam poprzednią wersję i ew. poprawiam ręcznie i dopiero instaluję nową.
No więc uczyniłem tak jak radziliście...Wywaliłem wszystko, wyczyściłem śmieci i na nowo zainstalowałem "Update3". Wszystko jest OK![]()
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)