+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Kiedy kończą się Wam limity na Neo?

Nol
    Gość

Domyślnie

Postanowiłem założyć nowy wątek, aby nie zmącić poprzedniego...

Nie wiem jaka część z Was ma "niewątpliwą" przyjemność doświadczać limitowania neostrady, ale ja niestety taką osobą jestem i chciałbym się dowiedzieć kiedy dokładnie limit zostaje zdjęty. Dzisiaj po północy wciąż miałem ograniczenie, ale o ósmej rano już nie. Czyżby TEPSA liczyła dzień od ok. szóstej rano?

Dla wyjaśnienia dodam, że rozłączyłem się i sprawdziłem ponownie transfer paręnaście minut po północy - bez efektu. A jak to u Was wygląda?

arnoldk_20
    Gość

Domyślnie

Miesiąc temu limit zdjęto ok 15:00
    dzisiaj ok 11:00

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

z tego gdzeis kiedys wyczytalem limit, tak jak i wogole uaktualnienie licznika nastepuje w momencie zakonczenia danego polaczenia z netem - przy dobrym wietrze, osoby jadace na routerach moga limitu nie doswiadczyc jesli uda im sie nie przerwac polaczenia po momencie przekroczenia 5gb...
    dziala to tez w druga strone - limit zostaje zdjety po pelnym okresie rozliczeniowym [czyli konkretny dzien miesiaca, zalezny od daty podpisania umowy!] przy pierwszym zakonczonym polaczeniu

nie wiem jaka jest zasada - ale u mnie, pomimo tego ze mam router co pare dni polaczenie samo sie zrywa i od razu przywraca, najczesciej [patrzac w logi firewalla w routerze] w okolicach godziny 00.27 - powtarzalnosc tej godziny jest za duza na przypadek, natomiast czasem dzieje sie to codziennie a czasem dwa razy na miesiac... dodam ze routera nie wylaczylem z gniazdka od listopada zeszlego roku
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

User Pawel_k zero jak zero

Domyślnie

Ja sie rozlaczylem tak okolo 22.15 i o 7.00 juz mialem nolimit takze chyba zdejmuja limity tak okolo 3 w nocy zalezy jak kto siedzi
    LiteOnIt

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Nie wiem jak to jest z przywracaniem limitu, bo ja na 640 go nie mam ale i tak polaczenie jest automatycznie zrywane po 24 godzinach polaczenia i nie jest to jakos powiazane z okreslona godzina tylko po uplywie 24 godzin polaczenia - czyli wiele nie zyskasz po przekroczeniu tych 5 GB. Jest to chyba zastrzezone w ich regulaminie ktorego czytac mi sie nie chcialo.
    Inna sprawa ze moj licznik na ich stronie zatrzymal sie na dniu 26-08 i dopiero wczoraj go wyzerowali, ale moze na 640 nie pilnuja go.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

no sek w tym grzeniu ze u mnie polaczenie zrywa sie wybitnie losowo.. logi routera sa jednoznaczne, przy kazdym zerwaniu dostaje nowe ip, i nastepuje cala ta 'gadanina' uwierzytelniajaca, i zdecydowanie nie jest to regularnie co 24 godziny - wiem ze nie tylko u mnie tak sie dzieje
    kiedys faktycznie, polaczenie zrywalo sie dokladnie co 24h, tak bylo w czasach pierwszej neostrady, potem kawalek drugiej, ale im dalej tym ta zaleznosc byla mniejsza - od kiedy mam ten router moge sobie dokladnie obejrzec co sie na nim dzieje - no i zdecydowanie regularnosci brak - poza tym, ze jak juz zrywa to o tej nieszczesnej 0027 :/
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Nol
    Gość

Domyślnie

Kiedyś rozmawiałem z infolinią i babka mnie poinformowała przy okazji, że neo ma prawo się rozłączyć raz na 24h. Nie mówiła o żadnej regularności - to jest w pewnym sensie potwierdzenie faktów, które przytoczył Sid.

Zawodowy Przesadzacz grzeniu zero jak zero Avatar grzeniu

Domyślnie

Nie wiem od czego to zalezy, ale u mnie rozlacza sie po dokladnie 24 godzinach polaczenia. No zdarzaja sie dni ze neo wariuje i rozlacza sie po kilka razy na godzine - np dzis z rana. Ostatnio nie restartowalem kompa przez 2 tygodnie i resety polaczen mialem zawsze o tej samej porze, gdzies ok 11.30 w poludnie, czyli jak mijalo 24 godziny polaczenia. IP zmienia za kazdym razem.
    Od jakiegos czasu zdarzaja sie tez klopoty z uwierzytelnianiem usera/hasla, tepsa o tym wie i radzi zeby dobijac sie do skutku hehe...oj przydaloby sie zeby mogli uslyszec wiazanki jakie wtedy lataja w powietrzu.
    Pozdrawiam/ Grzeniu

Nol
    Gość

Domyślnie

Tia... ja też miałem problemy z uwierzytelnianiem. Szlag mnie czasami trafiał...

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)