+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Nokia E50

V.I.P. Martix ma szanse Avatar Martix

Domyślnie Nokia E50

Mam kilka pytań odnośnie tego aparatu ew jemu podobnych.

1. Jak sobie radzi z plikami doc, pdf? jakiej wielkości pliki można otwierać jak wygląda strona po otwarciu tak jak na kompie tyle że trzeba przewijać czy jakoś jest uproszczona? Co z grafiką, zdjęciami w takich plikach? Jakiej wielkości pliki można otworzyć? Czy dokupienie dodatkowej karty pamięci może coś w tej kwestii pomóc?
    2. Jakiego rodzaju mp3 można w takim aparacie odsłuchiwać i jaka jest jakość dzwięku?
    3. Czy ktoś może korzystał z modułu GPS do tego aparatu (GPS NOKIA LD-3W)
    i jak spisuje się w terenie powiedzmy w lesie czy górach. Czy można za pomocą tego dowiedzieć się nie tylko współrzędne ale np wysokość nad poziomem morza czy liczbę przebytych km i prędkość wędrówki/jazdy rowerem?
    4. Jaką kartę miniSD polecacie?
    5. Jak jest z pojemniejszymi bateriami niż standardowa? Czy trzeba dokupić czy można od razu zamówić w salonie tel z taką pojemniejszą ?
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 10.Dec.2007 o 18:36

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Bardzo fajny smartphone. Kiedyś oglądałem wiele filmów i zdjęć w sieci, powinno być. Tu jest też fajne miejce, gdzie można o to zapytać. Baterii pojemniejszej nie dokupisz. Ja sobie radzę tak, że mam dwie i drugą naładowaną noszę w pudełku po Tic-Tac'ach przy sobie. Mam inny fon, ale tą samą baterię BL-5C 970mAh i BL-5C 950mAh, obie made by Nokia. Inną jak kupisz, będzie napis 1TAh, a będzie miała może aż 800mAh.

Domyślnie

Dzięki. W niektórych sklepach jest opcjonalnie BL-6C o pojemności 1150 mAh ale ja chcę kupić w salonie. nie sądzę by mieli taką opcję najwyżej za jakiś czas dokupię pojemniejszą jak uznam że ta mi nie starcza.

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Fajny (wytrzymały na updaki), aczkolwiek zbyt wolny proc zniechęca do otwierania plików doc niemówiąc już o pdf. Co do dobiorika GPS to daruj sobie LD-3W - szkoda kasy, lepszym i tańszym wyborem jest Holux M1000. Co do baterii to w najnowszych modelach jest nowa BL-5C o pojemności 1020mAh i jest wystarczająca. Jakość dźwięku w miarę przyzwoita. Niestety wszystkie nowe Nokie (zresztą to samo jest z SE oraz Samsugami) mają dość słabe zasięgi - jak zwykle stare sandały pod tym względem rządzą

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

No właśnie też miałem wrażenie, że BL-6C mogłaby być zamiennikiem, ale jak pytałem w serwisie (oryg. Nokia), to pan mówił, że nie. Może nie wiedział, co mówi.

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Cytat Napisał QuatPro
    No właśnie też miałem wrażenie, że BL-6C mogłaby być zamiennikiem, ale jak pytałem w serwisie (oryg. Nokia), to pan mówił, że nie. Może nie wiedział, co mówi.
    BL-C6 nie podedją, podobnie chciałem zamienic BL-C4 piątką i dupa - bateria jest za gruba :/

Domyślnie

To mnie zmartwiłeś tym zasięgiem. Czy gdy telefon nie ma zasięgu działa GPS?
    Ten moduł który podałeś jest na jakimś innym chipsecie, lepszym?

W sumie to najpierw muszę sobie sprawić telefon, GPS przyda się dopiero w wakacje.

PS. Czy za korzystanie z takiego modułu są dodatkowe opłaty. Telefon będzie w Plusie chyba że zmienię operatora.

EDIT
    Ponoć lepszy jest Qstarz MTK BT-Q818
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 10.Dec.2007 o 22:53

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

System GPS działa w każdym zakątku naszego globu (poza małymi wyjątkami, ale jak byś miał się znaleźć tam, gdzie nie działa - to byś o tym wiedział) gdyż jest oparty o system satelitów geostacjonarnych.

Który chipset lepszy... a która nagrywarka lepsza? Z odbiornikami GPS jest jak z każdym innym sprzętem - wszystko ma swoje plusy i minusy - trzeba testować i porównywać albo korzystać z opinii porównawczych.

Co do Twojego P.S.: GPS jest w 100% darmowy i pozostanie już takim do końca swojego istnienia. Jego rosyjska oraz europejska konkurencja (GLONAS, GALILEO) także jest (będzie) darmowa.

Trochę wiedzy znajdziesz już na GPSLAB, a będzie jej coraz więcej.

Domyślnie

Trochę mało jest na tym GPSLAB, widzę, że to forum dopiero raczkuje.

Mam jeszcze jedno pytanko, czy takim moduł GPS do komórki jest dokładniejszy od np takiego gadżetu
    Co waszym zdaniem jest bardziej funkcjonalne? Co przemawia za modułem a co za dobiornikiem.

Modułu/odbiornika GPS będę głównie używał do wycieczek pieszych i rowerowych po bezdrożach. Zamierzam m.in. korzystać z map zgodnych z GPS

Domyślnie

Może ktoś orientuje się gdzie w tej komórce jest wyłącznik czasowy czyli gdzie można ustawić automatyczne wyłączanie komórki o konkretnej godzinie? Przynajmniej gdzie taka funkcja powinna się znajdować?
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 14.Dec.2007 o 09:48

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)