+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 21 z 21

Temat: WindowsXP sp2 PL

Vice-szeryf Zetoxa zero jak zero Avatar Zetoxa

Angry WindowsXP sp2 PL

http://download.microsoft.com/downlo...35-SP2-PLK.exe
    ponieważ mam win2003 męczcie się sami
    Ostatnio edytowane przez Zetoxa ; 14.Sep.2004 o 09:03
    c'est la vie !
    zetoxa[małpka]gazeta.pl

RiT2
    Gość

Domyślnie

Chwalipięta

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

Ja tego nawet nie ruszam dopuki nie powstanie SP1 dla SP2
    Czasami jest tak, a nie inaczej.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

windows to jeden wielki blad a szczegolnie winxp (no - winme byl jeszcze "lepszy")
    win2k3 zadzi, jak u Zetoxy a w pracy win2k mimo ze licencje na winxp tez tam mam

Nol
    Gość

Domyślnie

To fakt - w2k3 to bardzo dobry system. Jestem z niego jak najbardziej zadowolony

The Mad One Marius-the-Mad zero jak zero Avatar Marius-the-Mad

Domyślnie

Dzięki za link, Zetoxa. Na pewno się przyda paru osobom.

Starszy plutonowy Tygrysek zero jak zero Avatar Tygrysek

Domyślnie

No coz sciagne zainstaluje i zobaczymy co bedzie...
    ..::TyGrYseK::..

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Można instalować SP2 na czysty system, czy należy najpierw zainstalować SP1, a dopiero na niego SP2 ?
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Laser
    Gość

Domyślnie

Zawsze było tak ze nastepny SP zawieral poprawki z poprzedniego - nie inaczej jest pewnie i tu

PS: 2k3
    Ostatnio edytowane przez Laser ; 17.Sep.2004 o 10:50

Szeregowy Bastek zero jak zero

Domyślnie

A coście sie tak tego XP uczepili
    Przecież do W2003 też SP1 przygotowują - myślicie że jest bezbłędny LOL

Starszy plutonowy Tygrysek zero jak zero Avatar Tygrysek

Domyślnie

Cytat Napisał Bastek
    A coście sie tak tego XP uczepili
    Przecież do W2003 też SP1 przygotowują - myślicie że jest bezbłędny LOL
    W sumie to i moze racja. Ja w pracy musze pracowac na Xp i nawiasem mowiac nie mam problemow zadnych. W sumie tylko siedzie w Photoshopie i troche na www ale spoko jest nie narzekam.

W poprzedniej pracy musialem siedziec na win98se i to byla dla Mnie makarba co chwile cos sie pieprzylo, restet za resetem musialem robic.

Tak wogole to wydaje mi sie ze w momencie gdy powstal win2000, xp. 2003 server duzo sie zmienilo w porowaniu z starszymi wersjami.

Jestes ciekaw jak sie pracuje na MacOs moze znacie kogos kto smiga na czyms takim. Głownie chodzi mi o prace na photoshopie jak to wyglada jakie szybkosci.
    ..::TyGrYseK::..

Vice-szeryf Zetoxa zero jak zero Avatar Zetoxa

Talking

... i właśnie z niecierpliwością czekamy , jaki piękny ogniomurek z czerwonej cegły przygotuje nam M$ w sp1 dla win2003, jakżesz mi go brakuje, jak pięknie się on prezentuje w winXP
    c'est la vie !
    zetoxa[małpka]gazeta.pl

Domyślnie

taaa, tez czekam z niecierpliwoscia na "niezbedne" poprawki w produktach ktorych ms po prostu nie umie zrobic, a co dopiero poprawic jak sciankaognia, przegladarka, klient poczty, odtwarzacz i cale mnustwo kreatorow, debugerow, wygaszaczy, wkurzaczy... wzieli by sie i udostepnili narzedzia np do wymuszania trybow transferu, dali wiecej kontroli zawansowanym juzerom ktrozy sa swiadomi i wiedza czego chca i czym to grozi... dla lamerow zostawili wesje home bez takich mozliwosci...

=F= Fantomas zero jak zero

Domyślnie

"udostepnili narzedzia np do wymuszania trybow transferu, dali wiecej kontroli zawansowanym juzerom ktrozy sa swiadomi i wiedza czego chca i czym to grozi..."

Nic dodać - nic ująć: potrzebujesz linuksa
    Miłego dnia

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Zapodałem SP2, wszystko pozostało OK, jestem bardzo zadowolony (czyt. mogę pisać tego posta ) Wszystkie ustawienia zostały zachowane, wszystko pracuje prawdiłowo. Wiecej napiszę jak tylko się trochę oswoję.

Domyślnie

Fantomas - uswiadamiam sobie to coraz mocniej wlasnie jestem w trakcie czytania pierdol o linie
    martwie sie tylko jednym: CorelDRAW i Flash - chyba nie ma godnych odpowiednikow... zostaje wine i crossover... no, ale szukanie odpowiednikow softu ktory uzwam teraz zostawie sobie na pozniej - jestem na etapie rozgryzania logiki tego calego paskuda korde - poznanie windy zajelo mi troche... teraz MUSI byc szybciej bo zsiwieje

Domyślnie

Chyba mamy ten sam kłopot, sam bym się przesiadł na Linuxa (nie powiem że 64bit ) gdybym tylko dał radę znaleźć odpowiednie oprogramowanie.

MacGyver
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał nimal
    windows to jeden wielki blad a szczegolnie winxp (no - winme byl jeszcze "lepszy")
    win2k3 zadzi, jak u Zetoxy a w pracy win2k mimo ze licencje na winxp tez tam mam
    Z WinXP szybko zrezygnowałem (dlatego niemam problemu z SP2 do niego ) ... nawet podchodziłem (czyt. instalowałem) 10 razy do tego systemu ale następnego dnia powracałem do Win2k, którego aktualnie używam (+SP4).
    Niewiem jeszcze jak to u mnie bedzie z Win2k3 - może się skuszę (bo CD z systemem leży u mnie na pułce)

Łaskobójca cana zero jak zero Avatar cana

Domyślnie

Cytat Napisał SoBal
    Chyba mamy ten sam kłopot, sam bym się przesiadł na Linuxa (nie powiem że 64bit ) gdybym tylko dał radę znaleźć odpowiednie oprogramowanie.
    64 powiadasz?
    jest winda xp64 eval 360 dniowy, nawet już na dyziu leży iso, tylko wie ktoś jak tam z softem do tego bo hardware mam już przygotowany na to "cudo?"
    |||^ Lenistwo jest drogą do świętości ^|||
    |||||^^^ a bluźnierstwo do raju ^^^|||||
    |LTR48246k|DVR111|IHAS322|MSI R6950TF3|
    ||A890FX|P2|T260|ADATA 8G|A2|FSP 650||

Domyślnie

Cytat Napisał cana
    64 powiadasz?
    jest winda xp64 eval 360 dniowy, nawet już na dyziu leży iso, tylko wie ktoś jak tam z softem do tego bo hardware mam już przygotowany na to "cudo?"
    Zarejestrowałem się na stronie microsoftu i pobrałem instalkę. Płytkę nagrałem z pobranego ISO, po czym przystąpiłem do instalacji. Przeszło krok konfiguracji sieci i wyłączyłem monitor, żeby zerknąć co tam w TV obecnie się dzieje. Po godzinie drzemki wracam do komputera, a tutaj winda już po instalacji, brak znanego pytania o wprowadzenie nazw userów danej maszyny. Od razu otwarte menu start, a jako user zalogowany - Administrator. Podziwiłem się jakie to dobre rozwiązanie, i tak używam konta z takimi uprawnieniami, choć trochę zmieniam nazwę I przeszedłem do instalacji sterowników. Wszystko pięknie, sterowniki nForce poszły jak po maśle, potem 61.77 do grafiki i już miałem się uśmiechnąć gdy stwierdziłem że nie mogę skonfigurować połączenia sieciowego (opisałem o co chodzi w innym wątku), gdzie nie mogę skorzystać z ICS żeby podzielić łącze. Czyli to samo co z SP2.
    Zerknąłem do Panelu Sterowania, a tutaj... pustki. Dwie pozycje wogóle bez ikony, części z CPLi nie da się uruchomić, a co najciekawsze. Kreator konfiguracji sieci nie ma jednego pliku. Jestem pewien że w XP był. Poszperałem trochę po oryginalnej płycie XP i znalazłem. Niestety nie udało mi się zarejestrować modułu więc z dzielenia nici. Jak można wywnioskować z powyższego opisu, instalacja nie powiodła się, w pewnym momencie komputer musiał się uruchomić ponownie i część plików wogólne nie została skopiowana (części plików wogóle nie było na płycie instalacyjnej!).
    Teraz odpowiadając na Twoje pytanie. Można korzystać z dowolnego softu dla Win32, po prostu działa on w trybie emulacji. W tej chwili niewiele jest programów dla systemu 64bitowego, na to trzeba trochę zaczekać. Emulacja działa tak samo szybko jak w normalnym Win32.

Łaskobójca cana zero jak zero Avatar cana

Domyślnie

no to jest ok
    a jak mi się znudzi eval 2k03 pobawię się evalem xp64
    BTW jestem mocno zdziwiony skutecznością Cool'n'Quiet, proca mam zimnieszego niż mostek na mobo i dysk
    |||^ Lenistwo jest drogą do świętości ^|||
    |||||^^^ a bluźnierstwo do raju ^^^|||||
    |LTR48246k|DVR111|IHAS322|MSI R6950TF3|
    ||A890FX|P2|T260|ADATA 8G|A2|FSP 650||

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia