+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 12 z 12

Temat: Jaki tuner TV?

Nol
    Gość

Domyślnie Jaki tuner TV?

Październik się zbliża i powoli trzeba myśleć nad powrotem na uczelnię Z tym wiąże się również potrzeba kupna tunera TV, bo w zeszłym roku okazało się, że przez siedzenie w akademiku prawie traciłem kontakt ze światem - nie oglądałem żadnych wiadomości, ciężko też było z meczami LM i PUEFA. Jednym słowem masakra - czuliśmy się z kolegami jak w studni. Bogu dzięki za internet, bo wtedy w ogóle bylibyśmy zamknięci ze wszystkich stron - tylko książki i książki.

Dlatego chcę z tym zerwać i kupić tuner TV, zwłaszcza, że w akademiku jest kablówka. Możecie polecić jakiś sprzęt? Macie jakieś doświadczenia na tym polu?

Starszy plutonowy Tygrysek zero jak zero Avatar Tygrysek

Domyślnie

Nio ja tez chcenie poslucham kogos kto mial z tym do czynienia. Bo kiedys chcialem cos takiego wciagnac. I w sumie to mogłbym sie teraz zastanowic nad tym,
    ..::TyGrYseK::..

Kapitan rycho zero jak zero

Domyślnie

LeadTek WinFast TV 2000.Najlepsza z kart jakie miałem.

rycho

Szeregowy Weron zero jak zero Avatar Weron

Domyślnie

Cytat Napisał rycho
    LeadTek WinFast TV 2000.Najlepsza z kart jakie miałem.

rycho
    Mam taki model tylko, ze troche nowszy bo nazywa sie LeadTek WinFast TV 2000XP.
    Rzeczywisice jest dobra, ladny obraz, dobrze przechwytuje jak sie odpowiednio skonfiguruje.
    Z tym, ze ma jedna powazna wade.Nie chwyta wszystkich kanalow z kablowki bynajmniej tej jaka ja posiadam a jest to UPC.
    Dlatego nie polecam tej karty. Osobiscie gdybym wiedzial o tym to bym jej nie kupil. Wzialbym jakiegos avera.
    Bo co mi po takiej karcie, ktora nie pozwala na ogladanie calej dostepnej oferty telewizji kablowej.

Domyślnie

Też posiadam kablówkę z UPC.U mnie działa doskonale ( karta,nie UPC ). Przeskanuj programy na opcji " antena" i sprawdź w liście kanałów czy wszystkie znalezione są zaznaczone.

rycho

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

teraz mam avera i jestem zadowolony (od 3 lat), wczesniej mialem pixelview i odradzam (uklady te same, ale 1.jakosc mimo wsio gorsza 2.soft do d i trzeba szukac zastepczego, a te zwykle nie pozwalaja na wykorzystaie wszystkich funkcji karty)
    teraz bym kuowal zdecydowanie winfasta - glownie z uwagi na 10bitowy filrt grzebieniowy, ktory zdecydowanie poprawia jakosc wyswietlanego obrazu (brak paskow przebiegajacych przez obraz o jakims tam zabarwieniu - niektorzy tego nie widza, mnie irytuje)

Nol
    Gość

Domyślnie

Dzięki wielkie za rady. A jeśli chodzi o tunery TV... jeśli znajdę więcej czasu, to może coś w redakcji wysmażymy... Ale nigdy nic nie wiadomo

Domyślnie

@rycho
    U mnie nie lapie wszystkich kanalow.
    Obojetnie czy skanuje na opcji antena czy kabel.

Domyślnie

Cytat Napisał Weron
    @rycho
    To dziwne. Moja nie stwarza żadnych problemów.Na WXPSP2 ze sterownikami
    ze strony producenta działa doskonale. Problem o którym piszesz mam tylko na Linuxie na standartowym oprogramowaniu systemowym,ale za to obraz o jakości stacjonarnego telewizora.

rycho
    Ostatnio edytowane przez rycho ; 19.Sep.2004 o 19:00

Szeregowy krasnal ma szanse

Domyślnie

Mam AverMedia 303. Właśnie zainstalowałem najnowsze drajwery i nie mogę wyjść z podziwu. Zero kłopotów. Bardzo ładnie zgrywa. Obraz praktycznie taki jak w TV. Nagrywałem m.in. na CD i DVD (bez przeróbek, nagrane za pomocą programu z karty), następnie odtwarzałem na stacjonarnym DVD i praktycznie bez większych strat. Obraz Ok. dźwięk też.
    Poprzednie sterowniki praktycznie nie do użytku.
    System XP + SP1. Karta Geforce MX 64 MB (a więc słaba).

Starszy szeregowy Adixo zero jak zero Avatar Adixo

Domyślnie

Cytat Napisał Weron
    @rycho
    A u mnie na UPC łapie na niej wszystko bez problemu - masz chyba wadliwy tuner lub coś z sygnałem z UPC

Domyślnie

Cytat Napisał Adixo
    A u mnie na UPC łapie na niej wszystko bez problemu - masz chyba wadliwy tuner lub coś z sygnałem z UPC
    Hmm.
    To jest troche dziwne. Bo juz spotkalem sie na necie gdzie byla opinia, ze karta nie lapie wszystkich kanalow.Takze to nie jest tylko moj problem.
    Ale rycho z tego co napisal to ma model wczesniejszy a ty?

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)