+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 14 z 14

Temat: zasilacz neotec

Szeregowy Alinoe zero jak zero

Domyślnie zasilacz neotec

witam

czy ktos słyszał o tej firmie? na allegro jest fajowy zasilacz http://www.allegro.pl/show_item.php?item=30951283 a ja jestem akurat na kupnie tylko nie znam tej firmy.. proszę o radę

pozdrawiam, marcin
    ...Thorgal to ciota...

Nol
    Gość

Domyślnie

Wiem, że SebaW też myslał o Neotecu. Ja również w tym moemencie kupuję zasilacz, tyle że chyba pójdę w stronę Chiefteca.

Laser
    Gość

Domyślnie

Witam.

Zasilacze neotec sa produkowane dokladnie w tej samej fabryce do HuntKey - Linia produktów neotec jest kierowana tylko na rynek polski - dlatego tez nie ma nigdzie w swiecie testow tego sprzetu.

Ogolnie wypadaja bardzo dobrze - stosunek mozliwosci do ceny oraz jakosci wykonania jest bardzo dobry ( dodatkowo modele z 120mm wentylatorem sa ciche ).

Jesli nie chcesz wydawac kroci na zasilacz to mysle ze bedzie to bardzo dobra propozycja - nie wiadomo jak te produkty beda sie spisywac na dłuzszych dystansach bo weszły na rynek stosunkowo niedawno.

Napewno nie polecam juz tych nowych Chieftecow ( seria inna niz HPC ) - nie sa juz produkowane w fabryce Sirteca a u DELTY - wyglada na to ze jakosc spadla, z wygladu tez wygladaja na mniej dopracowane ...

( tak przy okazji - wlasnie mój Chieftec HPC 420W DF zaczal swirowac - tzn wentylator sie konczy - po roku pracy przez 12h na dzien heh )

Aha mysle ze nie ma co kombinowac z Allegro w tym przypadku - wejdz na strone http://www.neotec.pl/ poczytaj o dostepnych modelach i zamow to u nich lub obejrzyj liste sklepow netowych i zwykłych ktore ten sprzet sprzedaja.

Aha no i gwarancja 3letnia - to juz cos

PS: W tej grupie cenowej mozesz takze rozejrzec sie za produktami TOPOWER - jakosc wykonania i parametry sa naprawde przyzwoite ( marka takze nowa na naszym rynku )

http://sklep.komputronik.pl/katalog.php?kat=2599
    Ostatnio edytowane przez Laser ; 18.Sep.2004 o 14:12

Starszy plutonowy Nikita_Bennet zero jak zero Avatar Nikita_Bennet

Domyślnie

Cytat Napisał Nol
    Wiem, że SebaW też myslał o Neotecu. Ja również w tym moemencie kupuję zasilacz, tyle że chyba pójdę w stronę Chiefteca.

ja kupowalem sobie zasilki jakis rok temu i jesli neotec=huntkey to bierz chieftec'a choć ostanio sporo dobrego słyszałem od użytkowników huntkey'a (bo kiedyś to trochę tego wróciło na serwis).
    "Whether we are based on carbon or on silicon makes no fundamental
    difference. We should all be treated with appropriate respect."
    Sir A C. Clarke

Domyślnie

Cytat Napisał Nol

ja kupowalem sobie zasilki jakis rok temu i jesli neotec=huntkey to bierz chieftec'a choć ostanio sporo dobrego słyszałem od użytkowników huntkey'a (bo kiedyś to trochę tego wróciło na serwis).

ja bynajmniej zakupu obu chiefteców nie żałuję (ASRock k7vt4-4x + duronek 1,4@1,8 stabilne nawet 2,0 na PSU chiefteca 300W - na codegenie nie wstawał powyżej 1,6.). dziw że na takiej badziewnej płycie tak dziala.
    a drugi to tualatin 1,1@1,46 + dwa palniki, 3 hdd, cd-rom i troche slotów pci zajęte.
    Sir A C. Clarke

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Zasilacze NeoTEC maja większe możliwości niż HuntKey'e. NeoTec wychodzi z tej samej fabryki co "starszy brat", ale to nie oznacza, że ich specyfikacja jest taka sama. Gdy przejrzycie sobie testy, to zobaczycie, że Neo są lepsze od Hunta.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Nol
    Gość

Domyślnie

Ja chyba pójdę w stronę Chiefteca 360W lub 420W model 302DF. Słyszałem, że to dobry sprzęt i mam nadzieję, że się ta opinia potwierdzi.

Domyślnie

Cytat Napisał Nol
    Ja chyba pójdę w stronę Chiefteca 360W lub 420W model 302DF. Słyszałem, że to dobry sprzęt i mam nadzieję, że się ta opinia potwierdzi.

ja ma zwykłą 300W i 360W ale nie DF i mi starczają - jeśli będę wymieniał to chyba na 420.

co do neoteaca i testów - pożyjemy i zobaczymy - może i są dobre - nie mówię nie ale ja wolę sprawdzone rozwiązania.
    Sir A C. Clarke

Domyślnie

Zakupiłem zasilacz NeoTec 4200. Jest bardzo cichy! Tak cichy, że wiatrak boxowy AMD jest głośniejszy! Jak narazie wszystko chodzi bardzo dobrze, nie mam żadnych wysokich skoków napęcia. Kable do płyty głownej (ATX oraz 12ATX) są zabezpieczone siatką co nie pozwala na plątanie się kabli.
    Ja polecam te zasilacze, choć wydanie 299zł za 420W to nawet dużo!
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    .........! Tak cichy, że wiatrak boxowy AMD jest głośniejszy! .........
    no u mnie także boxowy cooler od proca jest głośniejszy niż to co w zasilaczu

Ja polecam te zasilacze, choć wydanie 299zł za 420W to nawet dużo!
    a znajomi mi mówili że ponad piec stówek za obudowę z zasilaczem to tez głupota. coż niech żyją w nieświadomości że kiedyś kiepski zasilacz spali im trochę bebechów i przy okazji jakieś ważne dane :>
    a my się cieszmy ze moze nas takie nieszczescie ominie

pzdrwm Nikita_Bennet
    Sir A C. Clarke

Laser
    Gość

Domyślnie

Hehe - swieta prawda, patenty chiefteta juz mi nie raz bledy wybaczaly ( przegrzanie i zwarcie )

Domyślnie Ot

Cytat Napisał Laser
    Hehe - swieta prawda, patenty chiefteta juz mi nie raz bledy wybaczaly ( przegrzanie i zwarcie )
    nie mów nic o zwarciach.
    ostanio wlaczylem z korozją przy uzyciu wiertarki z nasadką a że było ciemno to przyświecałem lampą warsztatową, było ciasno (baaaaaardzo) i kablek od lampy nawinął mi sie na wiertarkę a na wiertarce oczywiście zablokowalem wylącznik aby ręka sie nei męczyła. efekt byl taki że wiertarka wyrwala przewody z lampy, poszly iskry i .............. dzieki bogu nic mi sie nie stało, nie zapaliła się leżąca obok słoma, wiertarka ocała jedynie lampa poszla sie *****. ale mimo tego kupilem nową lampę i będę dalej walczył z rdzą - teraz może słoma się zapali ;>

ozdrwm Nikita_Bennet
    Sir A C. Clarke

Domyślnie

Nikita mam rozumieć że zakupiłeś zaslicz NeoTec'a
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:

Domyślnie

Cytat Napisał SEBAW
    Nikita mam rozumieć że zakupiłeś zaslicz NeoTec'a
    Nie. podsumowałem tylko to że zakup firmowej zasilki się oplaca - a czy wymiana rocznych chieftecow na neotec'a ma sens?szczegolnie ze sa na gwarancji
    Sir A C. Clarke

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia