Od kilku dni nie mogę połączyć się z Internetem przez GPRS przy pomocy oryginalnej przeglądarki w E50 (klikając na ikonkę WEB nic się nie ładuje; za pomocą przycisku "0" ładuje sie bardzo powoli i pojawiają się jakieś krzaki.
Za to WAP mi działa.
Dodam, że przez Mini Operę mogę połączyć się z Internetem przez GPRS.
Jeśli zatem przez Opere można sie połączyć to jakby było coś nie tak z przeglądarka w symbianie. W jednym i drugim przypadku używałem tego samego punktu dostępu - Internet_GPRS
Myślałem że może przyczyną jest mało ramu (czasem pojawiał mi się komunikat przy włączaniu jakiegoś programu, ze za mało jest ramu) jednak odinstalowanie kilku programów by zwolnić RAM nie pomogło; wyjąłem też kartę na której były instalowane programy ale nic nie pomogło. Sprawdziłem ile jest wolnego ramu - 10,8Mb/32Mb; W pamięci tel jest wolne 35,9Mb/68,6Mb zaś na karcie 420Mb/2G
Czy coś sie jeszcze da zrobić? A może aktualizacja Symbianu by coś pomogła? Może jest jakis bezpłatny antywir by sprawdzić czy to przypadkiem nie wirus? A może po prostu przez przypadek zmieniłem coś w ustawieniach przeglądarki? Jak to sprawdzić? A może lepiej nic nie kombinować i pójść z fonem do serwisu. Telefon jest na gwarancji.
Jak macie jakiś pomysł/poradę wpiszcie się.
EDIT
Telefon mam w PLUSie Mam w pakiecie 3600KB WAP to jaki punkt dostępu powinienem ustawić by wykorzystać ten pakiet. WAP? WAP_123? WAP_GPRS? Czy może inny? W pierwszym rachunku niestety musiałem zapłacić za połączenia z Internetem a pakiet nie został wykorzystany. Na szczęście wyszło tylko kilka zł.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem