+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 4 z 4

Temat: [E50] Internet (prawie) nie działa

V.I.P. Martix ma szanse Avatar Martix

Domyślnie [E50] Internet (prawie) nie działa

Od kilku dni nie mogę połączyć się z Internetem przez GPRS przy pomocy oryginalnej przeglądarki w E50 (klikając na ikonkę WEB nic się nie ładuje; za pomocą przycisku "0" ładuje sie bardzo powoli i pojawiają się jakieś krzaki.
    Za to WAP mi działa.

Dodam, że przez Mini Operę mogę połączyć się z Internetem przez GPRS.

Jeśli zatem przez Opere można sie połączyć to jakby było coś nie tak z przeglądarka w symbianie. W jednym i drugim przypadku używałem tego samego punktu dostępu - Internet_GPRS

Myślałem że może przyczyną jest mało ramu (czasem pojawiał mi się komunikat przy włączaniu jakiegoś programu, ze za mało jest ramu) jednak odinstalowanie kilku programów by zwolnić RAM nie pomogło; wyjąłem też kartę na której były instalowane programy ale nic nie pomogło. Sprawdziłem ile jest wolnego ramu - 10,8Mb/32Mb; W pamięci tel jest wolne 35,9Mb/68,6Mb zaś na karcie 420Mb/2G

Czy coś sie jeszcze da zrobić? A może aktualizacja Symbianu by coś pomogła? Może jest jakis bezpłatny antywir by sprawdzić czy to przypadkiem nie wirus? A może po prostu przez przypadek zmieniłem coś w ustawieniach przeglądarki? Jak to sprawdzić? A może lepiej nic nie kombinować i pójść z fonem do serwisu. Telefon jest na gwarancji.

Jak macie jakiś pomysł/poradę wpiszcie się.

EDIT
    Telefon mam w PLUSie Mam w pakiecie 3600KB WAP to jaki punkt dostępu powinienem ustawić by wykorzystać ten pakiet. WAP? WAP_123? WAP_GPRS? Czy może inny? W pierwszym rachunku niestety musiałem zapłacić za połączenia z Internetem a pakiet nie został wykorzystany. Na szczęście wyszło tylko kilka zł.
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 13.Feb.2008 o 11:58

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Odpowiedzi na te ostatnie pytania to jaknajbardziej trzeba szukać u usługodawcy. Co do podegrania firmware na nowy - dla mnie najlepszy pomysł, bo się na tym nie znam. Ale sam mam Symbian'a i wiem, że lubi się rozklekotać.

V.I.P. Martix ma szanse Avatar Martix

Domyślnie

Stary firmware do tej pory był OK. Wydaje mi sie, ze to raczej coś z Symbianem ale zupełnie nie znam się na tym. To mój pierwszy taki fon.

Czy taki symbian można legalnie, bez utraty gwarancji ponownie zainstalować/uaktualnić? Coś gdzieś słyszałem o formacie fonu podobno cudowne lekarstwo na wiele dolegliwości. Wpisuje się jakiś kod. Co się dzieje po takim formacie, symbian tez znika? Ciekawe czy coś takiego w serwisie zrobiliby od ręki? Wolę samemu tego nie robić no chyba że nie ma żadnych negatywnych konsekwencji.
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 13.Feb.2008 o 18:42

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Pisząc firmware miałem na myśli właśnie Symbian'a, bo to się według mojej wiedzy razem wgrywa do pamięci ROM (czy jakiej tam).

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)