+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 3 z 3

Temat: Problemy z ICS w WinXP SP2

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie Problemy z ICS w WinXP SP2

Witam,
    Nie mam już pomysłów co z tym zrobić więc zdaję się na Wasze doświadczenie. Sprawa wygląda następująco: Mam skonfigurowane połączenie w następujący sposób.

Router DSL->Komputer 1->Komputer 2

Komputer 1 ma zintegrowaną kartę sieciową 1GBit (nForce) łączącą z routerem.
    Komputer 1 ma kartę Realtek 10/100 PCI idącą dalej do Komputer 2.

I teraz najciekawsza kwestia, zainstalowany system Windowx XP Pro SP1. Po instalacji systemu konfiguruje oba połączenie po czym mostkuje K1 i K2. Wszystko chodzi OK. Teraz instaluję SP2 i wszystko pięknie chodzi.

Systuacja inna. Instaluję system ze zintegorwanym SP2 lub XP 64 Pro lub od razu po instalacji XP SP1 instaluje SP2 i zaczynaja sie schody.

Połączenie K1->K2 cały czas oznaczone jest wykrzyknikiem. Komunikat informuje o tym, że to połączenie nie działa prawidłowo, nie jest podłączony kabel, lub nie wszystkie usługi mogą na nim działać. Informacja dokładniejsza - nie można odświeżyć adresu IP lub nieprawidłowy adres IP. Próbuję różnych wyjść:

a) konfiguruję to połączenie ręcznie podając prawidłowe adresy. Wykrzyknik znika. Mostkuję. Od tego momenu na K1 wszystkie porty są zablokowane.

b) usuwam połączenie, tworzę nowe. Powrót do problematycznej sytuacji.

c) usuwam sprzęt z menedżera (Realtek), ponownie instaluję sterownik. Wszystko wraca do problematycznej sytuacji.

Nie znalazłem możliwości by podzielić połączenie pod SP2 gdy łata zostaje zainstalowana przed konfiguracją K1->K2. Czy ktoś miał już podobny problem i wie jak go rozwiązać ?

eloise
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał SoBal
    Od tego momenu na K1 wszystkie porty są zablokowane.
    nie mam SP2, baa - nawet nie mam XP ale czasem coś o nim poczytam...

w tym wątku http://xp.net.pl/art/xpsp2_porady.html jest trochę o Firewallu w XP i blokowaniu portów

a tu http://www.microsoft.com/downloads/d...displaylang=en instrukcja konfigurowania Firewalla od Microsoftu

może to jest przyczyną

mały update:

w tym wątku http://xp.net.pl/forum/viewtopic.php...er=asc&start=0 wyczytałem, że sporo problemów jest z SP2 kiedy nakładamy go na istniejący system, natomiast gdy zrobimy płytkę WinXP z zintegrowanym SP2 wszystko działa bezproblemowo
    Ostatnio edytowane przez eloise ; 25.Sep.2004 o 15:56

RafEe
    Gość

Domyślnie

64 bitowa wersja win Xp nie wspiera ICS .pozdrawiam

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)