Jestem zainteresowany kupnem zasilacza UPS, który miałby przede wszystkim ochraniać sprzet komputerowy przed wysoce zawodną siecią elektryczną mojego akademika. Obecnie posiadam komputer z zasilaczem o poborze mocy 420W, natomiast panel LCD, na ochronie którego najbardziej mi zależy, pobiera dodatkowe 40W. Zależy mi przede wszystkim na sprzęcie, który przefiltruje wszelkie zakłócenia i zapewni dobre zabezpieczenie przeciwprzepięciowe. Oczywiście liczy się również niezawodność urządzenia, dlatego byłbym wdzieczny za jakiekolwiek rady i podpowiedzi.
I jeszcze jedno pytanie: przeglądałem oferty wielu firm i widziałem UPSy o różnych mocach pozornych. Modele 300VA lub 500VA miały podaną moc czynną na poziomie 300-400W. Zastanawiam się czy mógłbym pod takiego UPSa podpiąć mój sprzęt o poborze 460W. Wydaje mi się, że nie, ale wolę zapytać. Bo jeśli nie mógłbym, to mam kierować się w stronę modeli o mocy pozornej co najmniej wynoszącej 700VA?
P.S.
A czy jakas bardzo dobra listwa przeciwzakłóceniowa rozwiązałaby mój problem? Znalazłem taki model.
Z góry dziękuję za odpowiedzi

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem