+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 11 z 11

Temat: Tlenofon - czy warto?

V.I.P. Martix ma szanse Avatar Martix

Domyślnie Tlenofon - czy warto?

1. Czy jeśli mam internet w UPC (Chello sprint) to mogę sobie bez dodatkowych opłat legalnie to zainstalować? Wiem że oni mają swoja ofertę telefonii.
    2. Czy to rzeczywiście jest takie atrakcyjnie? Są jakieś haczyki? Dlaczego np jak się z nimi podpisze umowę to nie mozna zmienic z powrotem na prepaid? Jak wygląda doładowanie konta w prepade? Czy tam nie ma jakis dodatkowych opłat oprócz tego co się wydzwoni bo czytałem cennik i cos tam było że 30zł za wezwanie do zapłaty. Chodzi o przypadek jak ktoś nie zapłacił w terminie czy może to stała opłata za wysłanie faktury?
    3. Czy muszę kupić router link sys taki jak w ich ofercie np http://www.tlenofon.pl/sklep/?k=8 czy moze być zwykły router innej firmy? Co taki router powinien mieć by obsługiwać tą usługę?
    4. Czy taki router np Linksys WRP400 Tlenofon może równocześnie dzielić sygnał internetowy dla drugiego komputera w innym pokoju? Czy wystarczy wówczas dokupić kartę sieciową bezprzewodową i wszystko powinno grać? Jak silny sygnał ma ten router i czy nie zrywa połączeń?
    5. Czy jeśli ktoś dużo nie dzwoni czy to rozwiązanie jest atrakcyjne? Chciałbym trochę zaoszczędzić bo obecnie mam słony abonament w TPsie a tu jest bez abonamentu dlatego mnie ta propozycja zainteresowała. Czy numer mógłby zostać ten sam co w TPsie?

Z góry dzięki za odpowiedź.
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 03.May.2008 o 10:00

Globetrotter ALCapone ma szanse Avatar ALCapone

Domyślnie

Również jestem zainteresowany Tlenofonem. Posiadam internet z sieci kablowej Vectra. Mam od nich TV, Neta i telefon (miesięcznie 35 zł abonamentu :/ ).
    Również zastanawiam się nad urządzeniem Linksys WRP400 z ich oferty. Chciałbym się dowiedzieć także czy warto wchodzić w ten tlenofon.
    I AMD Athlon II X4 620 II Grigabyte MA770T-UD3P III 4 GB RAM DDR III 1333 MHz IV ATI Radeon HD4850 512MB PowerColor PCS V WD Caviar 160 GB 8 MB Cache SATA
    VI Pioneer DVR-111D -> DVR-111L VII LITE-ON CD-RW SOHR-5238S VIII CreativeŸ Inspire™ 4.1 4400 IX Enermax LibertyECO 500W X Antec ThreeHundred
    - - - - - - - - - -
    " Per Aspera Ad Astra "

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Jeżeli dużo człowiek dzwoni na stacjonarne (również za granicę) lub do osób, które mają Tlenofon to warto. Dzwonienie na komórki odpada - zbyt drogo
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

O kuźwa, właśnie zajrzałem w cennik połączeń telefonicznych. Połączenie do sieci komórkowych (8-22) = 1.05 zł :O O ile dobrze pamiętam w tlenofonie cena ta wynosi ok 0.60 gr więc i tak jest jakaś tam oszczędność. Poza tym roczny abonament wynosi 420 zł. Czyli kolejna oszczędność na abonamencie.
    I AMD Athlon II X4 620 II Grigabyte MA770T-UD3P III 4 GB RAM DDR III 1333 MHz IV ATI Radeon HD4850 512MB PowerColor PCS V WD Caviar 160 GB 8 MB Cache SATA
    VI Pioneer DVR-111D -> DVR-111L VII LITE-ON CD-RW SOHR-5238S VIII CreativeŸ Inspire™ 4.1 4400 IX Enermax LibertyECO 500W X Antec ThreeHundred
    - - - - - - - - - -
    " Per Aspera Ad Astra "

Domyślnie

A czy dałoby sie jakoś podłączyć do takiego routera telefon który jest w innym pomieszczeniu niż modem internetowy? Przy czym wolałbym nie ciągnąć 10m kabla.

Moderator anabolo ma szanse Avatar anabolo

Domyślnie

Podstawowe bramki Tlenofon można podłączyć tak jak inną do dowolnego routera - byle był dostęp do neta oczywiście Do tej bramki można dołączyć dwa analogowe telefony, na które dostajemy dwa odrębne numery. Na jakość nie można narzekać - rzekłbym jest nawet lepiej niż wprzypadku tradycyjnej telefonii... CO do położenia telefonu zdala od bramki, to nie ma problemu - po prostu prowadzimy dalej skrętkę telefoniczną i tyle

Domyślnie

Mam już kabelek telefoniczny 10m w spadku po starym modemie. Musiałbym tylko przewiercić 2 żelbetowe ściany 15cm

Ciekawe czy można by było zostawić stary numer z tpsy i czy dostawca internetowy nie miałby jakiś watów że nie korzystam z jego usługi telefonicznej

Domyślnie

Cytat Napisał Martix Zobacz post
    Ciekawe czy można by było zostawić stary numer z tpsy i czy dostawca internetowy nie miałby jakiś watów że nie korzystam z jego usługi telefonicznej
    Odsyłam Cię na to forum :
    http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=4946753
    - - - - - - - - - -
    " Per Aspera Ad Astra "

Domyślnie

No dobrze czyli trwają testy cokolwiek to oznacza

W takcie instalacji należy wybrać swój numer telefoniczny. Co będzie jak wybiorę taki sam jaki mam w tepsie? Czy po prostu nie będzie takiej możliwości? A jak nie bedzie a później będę chciał zmienić na nr z tepsy to będę musiał zapewne dodatkowo bulić prawda? Ciekawe ile?

Czy taki router lepiej zamówić na stronie tlenofonu w ich sklepie (jakoś nie mogłem znaleźć adresu tego sklepu) czy może lepiej gdzieś w sklepie stacjonarnym w miejscu zamieszkania? Czy w obydwu przypadkach oferta jest identyczna (chodzi mi o dodatkowe miniuty, bezpłatne numery itp)

Domyślnie

Co do sklepu to :
    http://forum.o2.pl/temat.php?id_p=4946753

Jak kupisz taki router osobno, nie w ich sklepie to raczej tych dodatkowych minut chyba nie będzie, nie wiem.
    Mnie ciekawi czy router kupiony u nich (w tlenofonowym sklepie) jest jakoś zablokowany ? Różni się on opcjonalnie tym kupionym nie od tlenu ?
    - - - - - - - - - -
    " Per Aspera Ad Astra "

Domyślnie

Znam link do ich sklepu a pytam bo można w tej samej cenie kupić w stacjonarnym sklepie w wawie.
    Ja również chciałbym sie dowiedzieć czym się różni oferowany przez nich od tych w innych sklepach. a może nie ma różnicy?

Może najważniejsze. O ile konfiguracja bramki odnośnie telefonu wydaje się prosta to czy będę musiał dokonać jakiś zmian w ustawieniach połączenia internetowego. Przecież teraz kabel internetowy bezie podpięty do routera a nie bezpośrednio do modemu dostawcy. Gdzie można znaleźć opis konfiguracji łącza/routera dla usługi chello?

EDIT
    W sumie to chyba nie musiałbym wiercić. Wystarczy że kupiłbym nowy tel ze słuchawka bezprzewodową tylko to by były dodatkowe koszty. Choć takie wiertło do żelbetu tez nie jest tanie.

Jeśli chodzi o ograniczenia to coś znalazłem. Ta ich bramka chodzi tylko pod tlenem. W sklepach można kupić ta bramkę wraz z routerem bez blokady operatora. Tylko czy jak nie kupię u nich to oferta towarzysząca (darmowe numery, minuty itp) będzie taka sama czy się zmieni?
    Ostatnio edytowane przez Martix ; 04.May.2008 o 21:24

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)