+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 25 z 32

Temat: Wątek muzyczny

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie Wątek muzyczny

No nie mogłem się powstrzymać!

Ponieważ nie mam czasu na szlajanie się po zbyt wielu forach, to nie znalazłem sobie odpowiedniego forum "muzycznego", żeby tam się pastwić swoimi preferencjami nad innymi użytkownikami. Będę się pastwił tu.

Zapraszam do mszczenia się.

A! Jaką muzykę lubię? Oj z każdego gatunku te najlepsze kawałki. Ale uogólniając zawsze ciekawą:
    - nastrojową
    - wzruszającą
    - podniosłą
    - a najbardziej taką, przy której nie da się siedzieć spokojnie

Jedziemy:
    Gorillaz - Dare :

Domyślnie

<= do powyższego utworu

* * *

Ciąg dalszy w podobnym klimacie:

Daft Punk - Touch It / Technologic:
    <= Sprawdźcie, że rusza do taktu / Daft Punk - Da Funk, Daft Punk - Around the World

Bomfunk MC's - Freestyler:

David Guetta - The World is Mine:

Hot Butter - Popcorn (tym razem ciekawa wersja "techno mix"):

klimatu lekka zmiana:

Infected Mushroom - Merlin:

na lekkie uspokojenie:

Simian Mobile Disco - I Believe:

Simian Mobile Disco - Hustler:

i na zakończenie:

Sash - Ecuador:

Następnym razem będzie inny klimat. Bardzo inny, a może tylko trochę, ale inny.

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

tak się zastanawiam komu to potrzebne , z jednej strony szukamy porządku na forum , a z drugiej wtłaczamy takie coś do d..py potrzebne , suuuuper przykład , pozdrawiam
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

Heh, Asterix mylisz różnorodność z bałaganem. A to jest wątek zupełnie zgodny z działem i jego tematem. No chyba, że owszem już jest rozpoczęty taki wątek.

To zbyt dalekie uproszenie, nicość nazywać porządkiem.
    własne - możecie mnie cytować, pod warunkiem podawania autorstwa

edit:
    Jesteś wyjątkowo delikatny, zupełnie nie sposób się domyślić, co to za słowo:
    Cytat Napisał asterix
    ... do d..py ...
    Wiesz, aż napawa człowieka taka ochota, żeby Ci powiedzieć: "sam ...".
    Nie potrafisz być grzeczny/taktowny i wypowiedzieć się, że Cię to nie interesuje? Z resztą wtedy wypowiadać nawet się nie trzeba (skoro nie interesuje...).

Cytat Napisał asterix Zobacz post
    tak się zastanawiam komu to potrzebne , z jednej strony szukamy porządku na forum , a z drugiej wtłaczamy takie coś do d..py potrzebne , suuuuper przykład , pozdrawiam
    zacytowane celowo w całości, czasem jest uzasadnienie ;P
    ... więc rozumiem, że nie zaglądasz tu już więcej

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

A to klasyka hip-hop'u, czyli: Kaliber 44 - Film

Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

No, nieźle. Jestem wymagający, a biorąc pod uwagę, że dodatkowo, po raz pierwszy słucham tego utworu, to jest zupełnie nieźle, gdy podoba mi się jego brzmienie.

Potem coś dodam i tak miałem zamiar.

* * *

Miała być zmiana klimatu, ale jeśli w ogóle, to będzie minimalna.

Ale jadziem:

Bloodhound Gang - The Bad Touch:

Hot Chip - Ready for the Flour:

Kanye West - Stronger:

Nelly Furtado - Maneater:

September - Until I Die:

Kapral bart25 ma szanse Avatar bart25

Domyślnie

U, u mnie ciężko wymienić pojedyncze piosenki i choć jest ich dużo, to wymienię raczej zespoły, które słucham:

W ciężkim klimacie:

Rammstein (absolutnie wszystkie piosenki)

System of a Down i Serj Tankian (również absolutnie wszystkie piosenki)

Metallica (większość, najnowsza płyta trochę mi się nie przyjęła, ale już szykują następną)

Iron Maiden (wszystkie)

Faith no more, Def Leppard, Depeche mode, Pink Floyd, Porcelain and the tramps, Apocalyptica, Jean Michel Jarre (wyłączając ostatnią płytę), Queen.

Teraz zupełnie z innej beczki (w stylu R&B):

Beyonce, Rihanna, Nelly Furtado, Madonna, Puff Daddy, Timbaland, Cassie, Ciara, Justin Timberlake. Głównie są to pojedyńcze piosenki, czasem całe płyty, ale to się szybko nudzi... Jednak często coś nowego w takiej muzyce, więc po prostu częściej się zmienia repertuar.

W polskich rytmach:

Kult, Kazik, MYSLOVITZ!, Akurat, O.N.A i Chylińska, Edyta Bartosiewicz, TSA, Hey i Kasia Nosowska.

I wiele innych... (aktualizuję post jak mi się coś przypomina)
    Ostatnio edytowane przez bart25 ; 12.May.2008 o 22:07
    Mobo: Abit IP35 CPU: Intel Q8300 3,2GHz GPU: Palit HD4850 Sonic 765/1090 RAM: Corsair+Patriot 6GB
    SSD: ADATA S596 Turbo 64GB HDD: SAMSUNG HD501LJ + HM500JI DVD: SAMSUNG SH-S182D Zasilacz: Chieftec 450W fanswap
    OS: Windows 7 LCD: Benq G2420HDBL Mysz: Logitech MX518 Dźwięk: Asus Xonar DX + Microlab SOLO6C + Sennheiser HD555

Domyślnie

O! Bardzo proszę. Tak też można. Ja np. podszedłem do tego tak, że zapodaję to, czego aktualnie słucham - może być bardzo mylące co do moich preferencji muzycznych. Jak wspominałem na początku moje horyzonty muzyczne są dość szerokie. Wkrótce będzie okazja, abym zaprezentował je szerzej. Może się trochę zdziwicie jak zapodam Modern Talking.

Kapral bart25 ma szanse Avatar bart25

Domyślnie

Cytat Napisał QuatPro Zobacz post
    Może się trochę zdziwicie jak zapodam Modern Talking.
    Znam tylko kilka piosenek i choć są chyba starsze ode mnie to również nie pogardzę. Zresztą i przez moje horyzonty nie jeden grubas się zmieści.
    Ostatnio edytowane przez bart25 ; 12.May.2008 o 19:15
    Mobo: Abit IP35 CPU: Intel Q8300 3,2GHz GPU: Palit HD4850 Sonic 765/1090 RAM: Corsair+Patriot 6GB
    SSD: ADATA S596 Turbo 64GB HDD: SAMSUNG HD501LJ + HM500JI DVD: SAMSUNG SH-S182D Zasilacz: Chieftec 450W fanswap
    OS: Windows 7 LCD: Benq G2420HDBL Mysz: Logitech MX518 Dźwięk: Asus Xonar DX + Microlab SOLO6C + Sennheiser HD555

świerzak amator :D homik1987 ma szanse Avatar homik1987

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

Ja słucham wielu gatunków ale podstawą są:

Elektronika:
    Redshift, Klaus Schulze, Tangerine Dream, Adam Certamen-Bownik, Wakeman i ogólnie elmuzyka oparta o syntezatory i sekwencery.

LINK do Redshift na koncercie

Klaus Schulze - "Floating"

Rock i metal progresywny:
    Dream Theater, Collage, Rush, Eloy, The Flower Kings, Opeth, Alan Parsons i wiele, wiele innych

Dream Theater z koncertu, polecam obejrzeć w całości gdyż partie perkusyjne w końcowej części utworu robią wrażenie

Rock i metal (heavy) klasyczny:
    Judas Priest, Van Halen, Helloween, A.R. Pell, Black Sabbath, Iced Earth

VAN HALEN - ERUPTION

Folk-rock-metal/black?/metal:
    Finntroll, Opeth

World Music i New Age:
    To, co uznam za warte poznania - przede wszystkim muzyka bliskiego wschodu i muzyka nordycka. Czasem celtycka.

Poza tymi gatunkami, z których wymieniłem jedynie przykłady, które mogą być szerzej znane, słucham tego co uznam za warte mojego czasu Nie oglądam TV, nie oglądam filmów - jeśli już to tylko w kinie i są to bajki , filmy Sci-Fi i przygodowe. Oglądam też trzy seriale sci-fi... więc mam full czasu na słuchanie muzyki. Leci na okrągło! Słucham "Trójki" - jedynego radia na poziomie (choć zmienia się i to nie na lepsze...).

Jeśli ktoś ma ochotę na wymiankę... nic więcej nie piszę ... priv

Starszy sierżant warrior ma szanse Avatar warrior

Domyślnie

Misiek - to ty chyba jesteś moim odbicie w lustrze, a raczej wierną kopią mej osobowości jeśli chodzi o kunszt muzyczny, Te same radia , gatunki , zespoły, a kolekcja mych koncertów, płyt audio hooo... multum tego jest .

Polecę Ci jeszcze taki zespół jak THE FLOWER KINGS, z początku przypominały mi się czasy dawnych Yes, King Crimson,ale potem wykreowali swój własny styl, poprostu kolejny wspaniały zespół z multum pomysłów.

Potrafili zrobić świetny album , a za rok wydali kolejny odjazdowy album o dziwo - 130 minut wspaniałej muzyczki , wydanej na dwóch krążkach.
    P * O * Z * D * R * A * W * I * A * M

SZCZĘŚLIWY TATO

Piszę poprawnie - FULL POLISH.

Porucznik misiek1928 ma szanse Avatar misiek1928

Domyślnie

The Flower Kings znam bardzo dobrze. Mam kilka płyt, także koncerty na DVD. Kolekcja też obszerna... więc jeśli czegoś szukasz... Polecam Ci Polaka który nazywa się Adam Certamen Bownik, jego albumy można znaleźć na jamendo.com. Gość tworzy pierwszorzędną elmuzykę

mikhnal
    Gość

Domyślnie

oto moje umilacze wolnego czasu, kolejność dowolna:
    Groove Armada, Massive Attack, Underwold, Mylo, Orbital, Fluke, Chemical Brothers, Crystal Method, Tricky, Planet Funk, Kosheen, Gorillaz, Unkle, Roisin Murphy, Prodigy, Royksopp, Daft Punk, Death In Vegas...
    również Korn, Nine Inch Nails, Rob Zombie, Rammstein, Marylin Manson, Kazik, Cool Kids Of Death...

Domyślnie

Bardzo dobrym albumem jest także Emerson, Lake & Palmer "Pictures At An Exhibiton" , czyli Obrazki z wystawy Mussorsky'ego na rockowo- jeden z najlepszych albumów jeśli chodzi o ELP, i mogę tutaj dodać w tym kierunku Issaca Tomitę - perfekcyjnie przerabia muzykę klasyczną na nutę elektroniczną, polecam dowolny album w celu "skosztowania".

Jeszcze Blackmore's Night - tutaj każdy utwór z każdej płyty, albo każda płyta trafiona w sedno i wszystkie rewelacyjne- również koncerty - posiadam wszystko z ich dyskografii, i przyznam , że to świetny zespół, którego można słuchać na okrągło.

A jeśli chodzi o wirtuozerię w świecie gitary elektrycznej to nie sposób pominąć tutaj Steve'a Vai'a i jego świetny ( a także całej jego ekipy) występ w koncertowym DVD "Live At The Astoria" w Londynie.

Natomiast na klasycznie polecam drugiego wirtuoza Yngwie'go J. Malmsteen'a i krążek (DVD) "Concerto Suite" z japońską Filharmonią - poprostu wyśmienity koncert - jest co podziwiać.
    Ostatnio edytowane przez warrior ; 03.Jul.2008 o 20:47

SZCZĘŚLIWY TATO

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW
    Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 20.Jun.2008 o 10:51
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Domyślnie

Powiem krótko - byłem na koncercie w Zabrzu - właśnie na PAT METHENY TRIO - po prostu wyśmienita , niesamowita muzyka, byłem pod wrażeniem, gdyż po raz pierwszy byłem na jego koncercie.

Jeśli ktoś jest zwolennikiem Jazz'owych klimatów to zapraszam do oglądania i przede wszystkim do słuchania :

PAT METHENY, ANTONIO SANCHEZ, CHRIS McBRIDE

Pat Metheny + Antonio Sanchez

Pat Metheny Trio "Question & Answer"

===================
    Pat Metheny "Letter From Home"
    ===================

Polecam każdemu .

SZCZĘŚLIWY TATO

Domyślnie

LOOK THIS ----->

[ame=http://pl.youtube.com/watch?v=17eY339td4M]YouTube - Jozef Kapustka - Prokofiev Sonata No.7, 3 mvt[/ame]

SZCZĘŚLIWY TATO

Domyślnie

Paganini prosto z Rosji :

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=_ZOQEG1DY5E]YouTube - Russian Paganini[/ame]

SZCZĘŚLIWY TATO

Starszy sierżant darolo1 ma szanse

Domyślnie

A ja od siebie zarzucę trochę HS'em

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=6-D-VJD5eWc]YouTube - Technoboy - Ravers Rules (The Prophet Remix)[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=4sOlkf-KjVU]YouTube - Dj Zany - sky high[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=CYKBzcNFRHU]YouTube - Donkey Rollers - Followers[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=TQDjbkqGNUw]YouTube - Donkey Rollers - Strike Again[/ame]

[ame=http://www.youtube.com/watch?v=K0o1GX8DppA]YouTube - Donkey Rollers - The Sound Of The Beast (DJ Zany Remix)[/ame]

Domyślnie

kopę lat , czas zmienić podpis, nie żebym był już nieszczęśliwym tatą hehe... ale żeby nie offtop to zarzucę moją prostą muzyczką (nie chcę ukrywać, że chciałem ją trochę posiać - także można polecić - a nuż ktoś lubi taki klimacik - nic na siłę of course).

SZCZĘŚLIWY TATO

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

Cytat Napisał QuatPro Zobacz post
    jak Chromeo to koniecznie ten kawałek i w tym remixie :]

Chromeo - When The Night Falls (Hercules and Love Affair Remix)
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

+ Odpowiedz na ten temat
Strona 1 z 2 1 2 OstatniOstatni

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)