Euro 2008 już rozpoczęteA już jutro nasza reprezentacja stoczy pojedynek z Niemcami. Ja stawiam, że będzie 2:1 dla Polaków, a Wy?
Euro 2008 już rozpoczęteA już jutro nasza reprezentacja stoczy pojedynek z Niemcami. Ja stawiam, że będzie 2:1 dla Polaków, a Wy?
Ostatnio edytowane przez SEBAW ; 07.Jun.2008 o 18:23
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
3:0 dla naszych
Certum est, quia impossible est
Jestem optymistą, 2:0 dla .DE![]()
Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!
On jest optymistą inaczej![]()
Gdyby był realistą napisałby 3:0 dla de, a tak jest optymistą i się nie dziwię. Dobrze, że nie ma wojny.![]()
Naaasiii górąNaaasiii górą
![]()
![]()
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Ja tak - 3:1 , Trzy gole strzelą czarne orły, a jeden gol pewnie Polacy trafią.
P * O * Z * D * R * A * W * I * A * M
SZCZĘŚLIWY TATO![]()
Piszę poprawnie - FULL POLISH.
Ja do tego podchodzę na luzie, nasza piłka to po prostu nie ta sama liga co niemiecka. To jak pojedynek reprezentacji z drużyną okręgówki...
Hmmm, jak to przemyślałem to nasza reprezentacja przegrała taki sparing, więc porównanie niecelne
Ciekawe mecze będą po tym z Niemcami, tutaj wynik jest jasny (mimo cichego optymizmu), co pokazała już sytuacja z samego początku meczu a potem identyczna sytuacja gdy padła bramka.
Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!
Zupełnie zrozumiałe urazy. Ale Kubica za to niemcowi dokopał.![]()
No cóż i znowu dzięki Polakom niemieckie zespoły wygrały....
W sumie wygrali nasi![]()
Ja tego tak nie widzę.
Swojego rodzaju perfidia co zrobili niemcy. Wzięli sobie polaka, żeby w ich imieniu, dobrowolnie dokopał polakom.
No co? Polacy nie chcieli to Niemcy wzięli. Teraz mogą żałować, ale to i tak za późno.
P * O * Z * D * R * A * W * I * A * M
SZCZĘŚLIWY TATO![]()
Piszę poprawnie - FULL POLISH.
S Ę D Z I A K A L O S Z!
Ii jeszcze
go
Chociaż to ostatnie to nie... jeszcze mu przyjemność za to robić o nie
jakie macie odczucia po meczu z Austrią?
Ja pie... Co za chamSpecjalnie to zrobił
Ciekawe za co dodał te 3 minutu
Przecież on nie chciał, aby Polacy wygrali
![]()
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Moja opinia? Na tych mistrzostwach nie widać praktycznie naszej drużyny. Dlatego też spodziewam się wygranej Chorwacji w ostatnim naszym meczu na Euro (mimo że wolałbym inaczej).
Nasza drużyna to brak kondycji, brak umiejętności, brak finezji, brak szybkości i brak techniki na miarę drużyn europejskich. Najlepiej widać to było w pierwszych 25 minutach spotkania. Nasi piłkarze nie potrafią wejść nawet w pole karne przeciwnika czy też wyprowadzić dobrej kontry. Zamiast grać w systemie "zaczynam biec w stronę bramki przeciwnika i jednocześnie oczekuję na dobre podanie" (zachodnie kluby tworzą wspaniałe kontrataki stosując tą zasadę) to nasi czekają na piłkę w miejscu i zaczynają biec dopiero jak ją dostaną. Świetnie było to widać gdy na boisku pojawił się Roger. Ten zawodnik nie ma zbyt dużej szybkości, ale jest niezły technicznie i ma ciekawe sposoby zagrań polegające na podaniu piłki dalej bez przytrzymywania. Jego błyskawiczne i lekkie odegrania były kompletnie nierozumiane przez pozostałych zawodników (oczekiwali chyba, że Roger się do nich obróci, pomacha ręką i poda piłkę).
Jak rzucicie okiem na poprzedni mecz z Austrią, który wygraliśmy to bramki tam zdobyte były ze strzałów z dystansu czy też po rzucie rożnym. Nie widziałem bramki z kontry ani z wypracowanej akcji. Ale do strzałów z dystansu zawodnik musi być w dobrej formie.
Oddzielną tajemnicą jest dla mnie Ebi Smolarek. Nie pokazał kompletnie nic, nie było go wcale widać - jak dla mnie nie grał.
Pozdro.
Ten karny był kontrowersyjny. Jeżeli już rozpatrywać to dokładnie to piłka nie była do tego gościa adresowana, a faulu na naszym reprezentancie właśnie w tym miejscu gdzie piłka była adresowana jakoś gość nie zauważył. Po za tym z jakiej okazji był powtórzony ten wolny
W meczu o taką stawkę karnych nie powinno się dydktować za przepychanki na polu karnym, tym bardziej w ostatniej minucie i w stosunku do piłkarza który nie miał szans dosięgnąć piłki!
Z tym się zgadzam, chociaż tak właśnie kiedyś wyglądało to co nazywali "Polska piłka"- czyli bardzo szybkie kontry skrzydłem podanie do środka i strzał.
A z Chorwacją mam nadzieję że wygramy.
A jak stawiacie na mecz Polska - ChorwacjaJa jestem znów optymistą i stawiam, że Polska wygra. Ale ile, to nie powiem.
![]()
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
2:0 dla nazych
Dlatego, że przed samym wykonaniem zrobiła się mała zadyma między Bąkiem i austriakiem. Już widziałem po minie naszego gracza, że chętnie strzelił by mu klapsa w zęby. Ponieważ wszystko działo się w polu karnym, sędzia powtórzył rzut.
Z twoją drugą tezą nie mogę się zgodzić. Równie dobrze inny piłkarz mógłby zostać potraktowany soczystym wślizgiem - w końcu piłka do niego nie szła. Pech chciał, że sędzia stał blisko Lewandowskiego. W powtórkach widać wyraźnie, że nasz trzyma za koszulę austriaka.
Mecz zdecydowanie lepszy niż mecz ostatniej szansy (drugi), ale honoru nie obroniliśmy. Wciąż nie do końca zgrani i wciąż grający z błędami.A z Chorwacją mam nadzieję że wygramy.
Z drugiej strony nie jest tak źle, bo już drugi raz od całego szeregu porażek zaklepaliśmy sobie miejsce na mundialu. Wyszło, jak wyszło. Myślę, że powinno się dać jeszcze Leo jedną szansę. Ciągłe zmiany selekcjonerów nie wychodzą drużynie na dobre.
Nie ma się co oszukiwać, nasza reprezentacja gra mocno średnio.
No szkoda, że nasi jadą już do domu. Może następnym razem nam się odrobinę poszczęści i wyjdziemy przynajmniej z grupy.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)