Szukam jakichkolwiek informacji na temat możliwości sterowania, a w zasadzie administrowania, komputerami przez internet. Od jakiegoś czasu pilotuję na odległość wszelkie sprawy związane z komputerami rodzinki i często muszę poświęcać czas na instruowanie kogoś via GG/Tlen/mail. W wakacje jeszcze nie obciążało mnie to za bardzo, ale teraz w czasie semestru akademickiego pojawi się z tym problem. Dlatego szukam narzędzi, które zapewniłyby mi dostęp do innej maszyny z możliwością zmiany różnych ustawień, nawet driverów itp. Pewnie już wiecie o co mi chodzi, więc przejdę do następnego akapitu...
W akademiku siedzę na Windowsie 2003 i chciałbym sterować z niego systemami Windows XP i Windows 98 (w przypadku tego ostatniego to pewnie niewykonalne). Gorsza sprawa, kiedy stukam z domu ze starego Windowsa 98, bo wtedy chciałbym móc sterować Windowsem 2003 i Windowsem XP. Ewentualnie mogę zamienić tego Windowsa 98 na Windowsa 2000, ale nie wiem czy to ma sens na Celeronie 366MHz i 64 MB RAMu... Poza tym musiałbym wymusić na naszej administracji uczelnianego systemu MSDN AA umieszczenie polskiej wersji Windows 2000 na serwerze. Mam zarejestrowaną wersję ang., ale to jest kompletne nieporozumienie, bo nie ma w niej polskich czcionek (ustawień regionalnych)!
Jeśli próbowaliście już cos takiego robić lub macie jakieś informacje na ten temat, to proszę o pomoc.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem