Ostatnio coraz bardziej zastanawia mnie wybór słów i stron pokazywanych na pierwszej stronie z wynikami. Od ponad miesiąca nie udało mi się znaleźć interesujących treści na pierwszej stronie wyników.
A co najgorsze - mimo iż zdecydowanie nie chcę używać języka polskiego w wyszukiwarce to ona mnie do tego po prostu w chamski sposób zmusza! Oczywiście, mogę to zmienić w opcjach ale 99% userów tego nie zrobi a ja niestety muszę wiedzieć gdzie userzy trafiają po podaniu konkretnych zapytań.
Przykład: port forwarding wn-5000r - Szukaj w Google
Co najważniejsze jest jasno zaznaczone "Szukaj w internecie", skąd tutaj polskie wyniki? Czyżby polska była aż tak popularna? Popatrzecie, wyznaczamy trendy. Gdy gruby Eddy z południowej kaliforni, mimo obowiązującego DMCA zechce ustawić sobie porty w ruterze aby móc pobierać pliki z P2P to od razu trafi na Polską stronę! Wow, Kościuszko, Szopen, wszyscy byli by zachwyceni tym jak dalece sięga nasza polska kultura. A to wszystko bez pomocy ze strony reklam na poland.com i w CNN. Dziękuję Ci google za to że tak dobrze wiesz o czym myślę.
To tyle, od tygodnia jadę na AlltheWeb.com, mimo że to Yahoo to trochę inaczej podane wyniki, jeżeli ktoś zna lepszą wyszukiwarkę to będę wdzięczny. Kilka lat temu furrorę robił Copernicus, jako program tzw. multiwyszukiwarka.

LinkBack URL
About LinkBacks
Odpowiedź z Cytatem