+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 16 z 16

Temat: Pręgież: Reklama na forum

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Thumbs down Pręgież: Reklama na forum

Od jakiegoś czasu widzę i czytam o reklamie na forach internetowych. W związku z tym że bannery i inne typy reklamy mają mniejszą siłę sugestii niż ta którą oferują porady na forum, agencje reklamowe rejestrują wielu własnych użytkowników na wybranych forach, by następnie używając ich kont prowadzić konwersację/reklamę wybranego produktu.

Przykład z naszego podwórka:
    Jaki komputer dla żony w prezencie?

Tym razem to reklama vobisu, poprzednio byla to reklama proline'u. Jedyne co mogę zrobić to blokowanie wszelkich linków do takiego sklepu (coś jak nałożenie cenzury na dane słowo). Ale co to zmieni.

Jak często spotykacie się z takim SPAMem ?
    Core i7 2600K @ 5GHz | XFX Radeon HD5870 Referent | Patriot 2133 8GB | 2x OCZ Vertex 3 MAXIOPS SSD | CoolerMaster HAF 932 | Antec TP-750NEW | Wszystko wodowane na EK WaterBlocks!

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

prawdę mówiąc nie wziąłem tamtego postu za reklamę , dobrze przemyślana sprawa z ich strony , łatwe podejście do klienta , auto sugestia działa w 100% , Vobis napewno utkwił w pamięci , ale czy to jest złe , ciężko o tym mówić na podstawie jednego postu , może gdyby zalewało nas morze takich tematów to warto byłoby zastawić jakąś sieć na słówka związane z reklamą , ale kto wie czego nie wymyślą następnym razem i co będzie jak się znajdzie faktycznie jakiś forumowicz co będzie chciał zrobić jakiś prezent lub będzie czegoś szukał dla siebie , pułapka powinna dotyczyć nazw bardziej lub mniej znanych sklepów komputerowych , reszta sama się dopełni , nam też trzeba będzie się zastanowić czy bierzemy udział w dyskusji czy w reklamie
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Redaktor Filon by A-men ma szanse Avatar Filon by A-men

Domyślnie

Bardzo często niestety, mój oswojony Właściciel sklepu z podzespołami komputerowymi ostatnio mi rzekł - ..."każdy orze jak może, takie czasy Bracie"...
    Trudno nie przyznać mu racji, niemniej szkoda niekiedy czasu na podpowiadanie komuś kto jest na tyle sprytny, że dopiero po kilku (niekiedy nastu) moich postach załapałem, że to marketing - czytaj SPAM, w czystej postaci.
    Pozdrawiam

Filon by A-men
    SAM440 (AmigaPPC klon) + AmigaOS 4.1 + Radeon

ORAZ PC
    CPU: Phenom II x2@x4 555BE| MOBO: Asus Crosshair IV Formula | RAM: 4 GB Kingston HX 2000MHz | GPU: HD6970 | HDD: 2x 1TB SATA II | DVD: Asus DRW-1814BLT SATA + Asus DRW-2014L1T SATA | AUDIO: Asus Xonar D2/PM + Altec Lansing 2.1 FX4021 | BUDA: CoolerMaster HAF932 + Corsair CMPSU-520HXEU - 520W | EKRAN: BenQ VW2420H LED MVA

Zapraszam na zakupy WWW.ALT-COMPUTER.PL

Starszy chorąży BOOTanick ma szanse Avatar BOOTanick

Domyślnie

z tego co ja wynalazłem w necie to wychodzi na to ze staje się to dobrze opłacanym zawodem...masz czas komputer i internet...zawierasz umowę z firma i wystawiasz opinie na rożnych forach... jak na razie u mnie na forum cisza ...może ze względu na tematykę :]
    Dziewczyny są gorące jak pachy stoczniowca

posiadam: SAMSUNG Super Writemaster SH-S202N LS, DVD-ROM No Name x16, MATSHITA DB-RE UJ-220

Moderator lee99 ma szanse Avatar lee99

Domyślnie

o rzesz kur..... no niepomyślałbym że takie coś to reklama ech popier..... ich z tymi oszukańczymi praktykami Nie dość że przy postach o nowej ofercie PLAY FRESH co chwile jakiś "mądry" wypisuje głupoty to teraz to SZOK W TRAMPKACH
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

http://www.freetibet.org/

Starszy sierżant ElfOnCd ma szanse

Domyślnie

Cytat Napisał lee99 Zobacz post
    o rzesz kur..... no niepomyślałbym że takie coś to reklama ech popier..... ich z tymi oszukańczymi praktykami Nie dość że przy postach o nowej ofercie PLAY FRESH co chwile jakiś "mądry" wypisuje głupoty to teraz to SZOK W TRAMPKACH
    Tyle tylko, że próba cenzury tego typu postów może mocno się odbić na newbe, który będzie szukał porady. Tego się po prostu nie da usunąć. Poza tym, jak to się stało takim opłacalnym zajęciem, to gość może zastosować inne podejście i po wystawieniu postu poczeka na odpowiedź od strony stałych bywalców tylko po to aby uwierzytelnić swoje zapytanie. Proponuję zostawić to w spokoju - mnie ta krótka konwersacja naprawdę nie przeszkadzała.

Domyślnie

A mnie i tak takie propozycje walą bo mam swój rozum Jak chce się coś kupić to trzeba się 100 razy zastanowić najpierw a nie reagować na to że jedna baba drugiej babie
    NEC ND 4571A@1.02BT+RPC1(Nówka z serwisu od 2008/02/25 ) oraz GH20LS10@FL01(+riplock patch)

Domyślnie

jedna baba drugiej babie a i tak pani Goździkowa wie lepiej
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

No tak dobrze mówisz ale ona zna się na lekach bardziej niż na łaptopach

Starszy sierżant warrior ma szanse Avatar warrior

Domyślnie

W sumie tak - jak jedna i druga osoba zalogowała się by prowadzić dialog - wprowadza tylko w błąd usera, który chce zasięgnąć wiarygodnej opinii.

Cenzura nic nie da - ale... napisałbym, że (w przypadku tego konkretnego tematu), że niestety, ale nie podałeś żadnych konkretnych opinii- jak sprawuje się komputer, albo...hmmm.. dał linka do strony z kompem o takich lub podobnych parametrach , który jest tańszy lub nawet i lepszy ale z korzystniejszą ceną.

Wtedy im się odechce i raczej nie będą wracać na naszą stronę - bo tym samym zrobią tylko niepotrzebną antyreklamę ( zawsze idzie coś wykombinować - ale tak by i post nasz także nie wprowadzał w błąd ).
    P * O * Z * D * R * A * W * I * A * M

SZCZĘŚLIWY TATO

Piszę poprawnie - FULL POLISH.

Domyślnie

i o to właśnie chodzi , trzeba zwracać szczególną uwagę na takie tematy , tylko czy to ma jakiś sens , był post już go nie ma , innych nie unikniemy a specjalnie tym się zajmować chyba nie warto , więcej czasu zajmie dochodzenie niż jego samowygaśnięcie
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Napisał warrior Zobacz post
    W sumie tak - jak jedna i druga osoba zalogowała się by prowadzić dialog - wprowadza tylko w błąd usera, który chce zasięgnąć wiarygodnej opinii.

Cenzura nic nie da - ale...
    Nie stworzysz takiego skryptu, który byłby w stanie obiektywnie ocenić czy dwie osoby to tak na prawdę jedna reklamująca jeden produkt czy też dwie osoby z czego jedna ma problem, a druga udziela pomocy.
    Scenariusz, że pytającego interesuje sprzęt np: tylko jednej firmy (Vobis)
    jest jak najbardziej realny i może być zarówno autoreklamą jak i prawdziwym wołaniem o pomoc.
    Gdyby Asterix miał powiedzmy jednego posta i odpisałby pytającemu z jednym postem, że poleca grafę Asusa NV8800 i kupił ją w Vobisie bo tam taniej to szansa na to że generuje autoreklamę jest taka sama jak możliwość udzielania pomocy.
    Pamiętajcie, że pytań i odpowiedzi nie generuje program tylko człowiek, najbardziej nieprzewidywalna jednostka co do zadawanych pytań i udzielanych odpowiedzi.
    To nie moje forum, więc zrobicie co będziecie chcieli ale takie jest moje zdanie.
    Pozdro.

napisałbym, że (w przypadku tego konkretnego tematu), że niestety, ale nie podałeś żadnych konkretnych opinii- jak sprawuje się komputer, albo...hmmm.. dał linka do strony z kompem o takich lub podobnych
    Szybciej będzie gdy moderator doda na zapytaniu, że post został zakwalifikowany jako SPAM i doda gdzieś słowo SPAM w temacie.

Domyślnie

Cytat Napisał ElfOnCd Zobacz post
    Gdyby Asterix miał powiedzmy jednego posta ......
    chyba mi nie robisz reklamy
    Pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Napisał asterix Zobacz post
    Heh, wszyscy cię znają i wiedzą, że nie jesteś SPAMerem, nawet gdy rejestrowałeś konto.
    A poza tym, ja mam więcej niż jednego posta

Smile

Cytat Napisał asterix Zobacz post
    haha no wiesz reklama dźwignią... no tego...

Domyślnie

no już dajcie spokój , zakończcie tą reklamę
    Pozdrawiam

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)