+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Temat: Jak złączyć filmy .avi w DVD ?

Szeregowy Nazo ma szanse Avatar Nazo

Question Jak złączyć filmy .avi w DVD ?

Witam!

1) Otóż jakim sposobem i czy to wogóle możliwe, żeby np. 50 odc. jakiegos serialu w formacie .avi (powiedzmy, że wszystko zajmie 2 DVD) sklecić na płyty DVD, żeby można było oglądać na kinie domowym?
    2) W jakim programie można zrobić ładne menu?

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

latwo to zrobisz w nero wisionexpress
    wiecej mozna w porzadnym sofcie np firmy adobe enocer dvd

Vosh
    Gość

Domyślnie

Spróbuj jeszcze darmowego The FilmMachine, możesz łączyć, dodawać napisy itp. Oczywiście chcąc połączyć kilka avi wszystkie _muszą_ być jednakowo kompresowane - rozdzielczość, fps, audio itd.
    http://members.home.nl/thefilmmachine/

Szeregowy Nazo ma szanse Avatar Nazo

Domyślnie

Tnx, jak jutro kupie sobie nagryware to pokombinuje
    Jak będzie jakiś problemik to wale znów na forum

Starszy plutonowy Tygrysek zero jak zero Avatar Tygrysek

Domyślnie

Mozna to smialo zrobic w nero vision express i mysle ze tam jest to bardzo proste, jesli chodzi o rozne kompresje to według mnie wydaje mi sie ze nero i tak bedzie rekompresował wszytsko od nowa i ze to nie ma wpływu. Skoro z avi robimy mpg to avi przeciez moze sie roznic. Tak mi sie wydaje
    ..::TyGrYseK::..

Vosh
    Gość

Domyślnie

Cytat Napisał Tygrysek
    Mozna to smialo zrobic w nero vision express i mysle ze tam jest to bardzo proste, jesli chodzi o rozne kompresje to według mnie wydaje mi sie ze nero i tak bedzie rekompresował wszytsko od nowa i ze to nie ma wpływu. Skoro z avi robimy mpg to avi przeciez moze sie roznic. Tak mi sie wydaje
    Być może - nie wiem - nie używam - pisałem o The FilmMachine. Po rezultatach jakie zobaczyłem w NVE wiem jedno: na pewno nic w nim nie będę robił No może menu Jakość video jak dla mnie dalece kiepska, że nie wspomnę o dzwięku (5.1). Zwyczajnie nie widzę dla niego zastosowania... The FilmMachine jest również bardzo prosty w obsłudze. Jedyny kłopot to wybór kodeka - jeśli wolisz użyć zewnętrznego (np. CCE). W każdym bądź razie do przeróbki DivX, XVid na DVD, SVCD lub VCD jest doskonały.
    Polecam wypróbować.
    Ale to oczywiście moje skromne zdanie ...

michael230
    Gość

Domyślnie

Może wiecie jak wstawić napisy do filmu przez nero express vision Za informację bardzo dziękuje..

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

wtopione na stlae w obraz - ffdshow - zanim zapytasz jak to poszukaj bo w dziale video bylo kilkanascie razy
    wlaczane i wylaczane jak w "prawdziwych" plytach - NVE nie potrafi, wyjsciem jest uzycie The Film Machine (napisy do odpowiedniego formatu przerobisz np SubEdit Playerem

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)