Mam obraz w rozszerzeniu *.*bin ale on mi nie działa bo przypuszczam , że niema pliku *.*cue i własnie da się jakos go utworzyć z tego pliku *.*bin czy kompletei nie ma szans na to i trzeba poszukać teraz tego pasujacego pliku cue![]()
Mam obraz w rozszerzeniu *.*bin ale on mi nie działa bo przypuszczam , że niema pliku *.*cue i własnie da się jakos go utworzyć z tego pliku *.*bin czy kompletei nie ma szans na to i trzeba poszukać teraz tego pasujacego pliku cue![]()
najprościej przekonwertuj bin na iso za pomoca np UltraIso czy WinIso albo otwórz notatnik i wklej cos takiego
przy czym 2352 jest wartoscia dla Audio i Data - przy innych trybach moga byc one inneKod:FILE "nazwa_obrazu.bin" BINARY TRACK 01 MODE1/2352 INDEX 01 00:00:00
Mozesz tez uzyc programu - CueMaker ( Uwaga po niemiecku ) http://tools.winkie.de/proggs/cuemaker103.zip
Do wyboru do koloru![]()
Ostatnio edytowane przez Laser ; 22.Nov.2004 o 20:48
a dane subkanalowe "pojada winda do nieba"Napisał Laser
gdzies widzialem cuemakera po polsku.
na googlu.PL <<---- sie znajdzie na bank.
udało się program jest banalny w obsludze wiec niemeicka wersja nie gra roli ale teraz pytanie z innej beczki bardziej wolabym żeby bylo to w *.*iso bo wszytskei emulatory tylko ten format czytają da sie to jakoś bezstratnie przekonwertowac tak zeby dalej w iso tresc obrazu zostala nie naruszona ?
iltra iso i win iso nie da rady tego na iso dac zreszta raz mi sie udalo to iso mial 796 mb a np po nagraniu z cue na cd normalnei sie ngralo bez overburningu wiec w tym bin musi byc cos poza "trescia" obarzu zreszta sami wiedzie to najlepiej ja sie nie znam no ale mimo to w iso bylo by lepiej jagbym to mial da sie ? i jak ?
jak narazie nagralem z tego bin i cue ale jest cos nie tak bo plyta po nagraniu pokazuje ze zajete jest 1,7 mb a gdzie reszta czemu tego nie widac -tak ma byćsam nosnik nagraywal sie 10 min na cdrw z predkoscia 10 x wiec widac jest caly zapelniony a nie tylko 1,7 mb dlaczegotego nie widac
czekam na pomoc w tych 2 sprawach : jak zrobic iso (jezeli wogule) i co to jest te 1.7 mb![]()
Emulatory... Ja zawsze robię w takim wypadku tak. Instaluję Daemon Tools, z menu wybieram wczytywanie obrazu i wybieram "wszystkie pliki (*.*)". I z katalogu wybieram owy plik .bin I wszystko gra, jak chce zapisać zawartość na płycie, wtedy kopiuje 1:1 przy czym źródłem jest napęd wirtualny.
zrob tak jak radzi Sobal
nie rozumie po kiego komu te wynalazki w stylu cuemakera, skoro normalnie nie jest on potrzebny, a jak juz jest (plyty wielosesyjne oraz indexy dla audio) to cuemaker i tak sobie nie poradzi
jesli po podpieciu do daemon'a nadal bedziesz widzial tylko 1,7MB to masz dwie opcje do wyboru: obraz jest z plyty wielosesyjnej (bez cue nic z tym nie zrobisz) albo obraz jest zwalony (sciagasz od nowa)
Zrobilem problem polegla na tym ze cuemaker zrobilo ale tylko jednosesyjny dysk a trzeba bylo zrobic 2 wpisy w pliku cue teraz wszytsko dzila Beos zainstalowal sie![]()
BeOS, ehh, piękny system. Wielka szkoda że nie zyskał wsparcia ze strony producentów oprogramowania, jak mocno by się nie starano i ile by nie powiedziano, to ten system nie ma już żadnych szans. Mimo że jest to już freeware, to brak oprogramowania i jakichkolwiek aktualizacji pogrzebały idee tego systemu.
No nie dokonca Beos jest nadal rozwijany istnieja wersje platne i darmowe ta platna j kosztuje ok 400 zl fakt nie jest on bardzo popularny tak jak linux i windows nie nalzey do jakies nizy przez co oprogramowanie jest nieco ubozsze ale to sie zmieni -kiedys moze Beos jak dotad nadal zyje ja ma wlasnie wersje z 14.7.2004
Polską wersję CueMaker'a można pobrać z tego miejsca: http://cdrlab.pl/Downloads-index-req-getit-lid-106.htmlNapisał pietrek
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)