+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 7 z 7

Temat: Stało się !!

Starszy szeregowy komputerek zero jak zero Avatar komputerek

Domyślnie Stało się !!

Przed 5 minutami słuchałem sobie mp3 ze zwykłej płyty Mediastore nagrane ok rok temu i nagle słysze głśny trzask patrze moja nagrywarak DVD otwarta na ok 3 cm ...no i leża wiurki itd krótko mówiąc płyta sobie pękła w środku na mak ...a ja tylko słuchałem mp3

Pytanie co teraz z tym robić ...czy nagrywarka bedzie działać ....mam ją na gwarancji bo jest nowiutka ..rozkręcić jej nie rozkręce bo gwarancja ...ale czy takie coś podlega gwarancji... teoretycznie mowiąc ja własnie robiłem to do czego zotał ten napęd stworzony ---odczytywałem płyte cdrom wic ...chyab nie powinno być problemów z gwarancja w razie awarii

Już tylko użytkownik SEBAW zero jak zero Avatar SEBAW

Domyślnie

Wina leży po stronie płyty, ale również napęd mógł mieć źle wyważony uchwyt. Wydaje mi się, że DVD wezną do serwisu, ale nie zawsze serwis może pomóc, bo mogły ulec zniszczeniu jakiś mały wewnętrzny element.
    Skrzynia:
    sebawl[małpa]tlen.pl

Mój sprzęt:
    Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |

Nol
    Gość

Domyślnie

Stało się. Nol wstał, przezwyciężył problemy natury psychofizycznej i napisał newsa...
    Świat się wali...

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Niestety, z tego co wiem to niestety gwarancja napędu jest w tej chwili tam gdzie stary rok, czyli w pamięci.
    Serwis w 99% odrzuci gwarancję, jeżeli nawet nie wspomnisz o tym że płyta pękła oddając napęd to u dystrybutora prawdopodobnie go i tak rozbiorą. Jak znajdą kawałki nośnika w środku - jw.

Za winnego w 100% uznaje się nośnik, a w przypadku mediastore... cóż to jest płyta 100% cena, więc najważniejsze że ma wogóle te 12cm średnicy i kształt okręgu a nie jajo i 16cm...

Starszy szeregowy komputerek zero jak zero Avatar komputerek

Domyślnie

Rozumiem tylko , że ja sam nie moge odkręcić napędu bo strace gwarancje ...a swoja droga to nikt nie wie na dobra sprawe czy to wina nośnika czy czegokolwiek bo ta plyta nie byla rozkrecona na max, bo ja sluchalem tylko mp3 a przytym naped sie nie rozkreca prawie wcale no moze na paczatku ale nie po 10 odsłuchiwaniu tego samego nie wiem co bylo przyczyna jedno jest pewne jakos musze wyjac te "śmieci" majac nadzije ze nie uszkodzily one niczego w czasie "swego wybuchu" ..

A ja tylko słuchałem sobie mp3 czyli odczytywalem płytke cd-rom

Nol
    Gość

Domyślnie

Niestety płycie czasami wystarczy tylko krótki czas występowania dużej prędkości obrotowej. Jak wtedy powstanie pęknięcie, to będzie dalej się powiększać, nawet przy zmniejszeniu prędkości obrotowej. W takiej sytuacji nośnik po prostu rozpadłby się po dłuższym czasie.

Starszy plutonowy Tygrysek zero jak zero Avatar Tygrysek

Domyślnie

Moj znajomy mial podobmy przypadek z napedem DVD Jego corki graly w "orginalna" grę The Sims a płyta rozleciała sie w drobny mak. Poniewaz jedo caly zestaw mial moze z miesiac Pojechal z tym do VOBISU a w ramach gwarancji wyczyscili mu napęd. Pan z Vobisu tylko zaproponował korzystanie z lepszych nośników. [Vobis w Szczecinie na ul. Struga]

Tak na nawiasem mowial czy w gwarancji jest napisane jakich cd nalezy uzywac? I w jaki sposob stwierdza czy naped byl zle wywarzony czy cd była walnięta. Mozna sie wiec teoretycznie upierac ze to wina napędu. Wydaje mi sie ze jest to cieżkie to stwerdzenia.
    Ostatnio edytowane przez Tygrysek ; 03.Jan.2005 o 09:59
    ..::TyGrYseK::..

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)