+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Ograniczenie dostepu do partycji

[mAllOw]
    Gość

Domyślnie Ograniczenie dostepu do partycji

Witam!
    Szukam programu, dzieki ktoremu bede ogl ograniczyc dostep do wybranej partycji (nie systemowej) haslem lub w inny dosc wygodny sposob. Szukalem na google, ale wszystko blokuje boot albo wlaczanie kompa... a ja potrzebuje na partycje np dysku X:\
    Mam Windows XP SP2 i jedynie konto administratora. Z gory dziekuje za pomoc
    pozdro

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

a od czego masz uprawniania w windzie?
    no chyba ze chcesz zeby z danrego konta partycja dodatkowo byla chroniona haslem - to gorzej... bo z zalozenia do takiego zabezpieczania sluza wlasnie konta uzytkownika

[mAllOw]
    Gość

Domyślnie

no chodzi o to ze na kompie mam tylko konto admina.... wiec ograniczenia kont nie whcodza w gre...

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Pare dni temu widziałem dokładnie taki program, ale że nie był mi potrzebny więc nie zapisałem nazwy softu

Google dało mi coś takiego:
    Introducing Secure Folders XP: the unique files, folders and entire drives data protection system intended to make your life easier, while making sure your private and sensitive data are kept away from prying eyes! Secure Folders XP represents the new generation of computer safeguard tools and is intended for hiding your files, folders and entire drives from other users of a Windows NT/2000/XP/2003 Server machine. The application combines the ultimate power of industry-standard strong data protection algorithms with unique stealth technologies to shelter your confidential information from both unauthorized access and modification or destruction by malicious programs. Unlike other security software available on the market, Secure Folders XP was designed with user convenience in mind, which ensures even newbie computer users can learn its operation within seconds. An intuitive interface makes protecting data as easy as click-and-go. Thanks to a flexible licensing policy, Secure Folders XP is a cost-effective security solution, for both home and corporate users. A free trial version is available for immediate download. Protect your data now!

Link: http://www.softforall.com/Utilities/...XP09130517.htm

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Witam,
    Dobra, znalazłem w końcu to czego szukałem.

"- Full Disk Encryption (Encrypts parts or 100% of your HardDisk including the operating System)
    - Pre-Boot authentication (BEFORE the machines boots, a password is requested to decrypt the disk and start your machine)
    - Allows secure hiding of an entire operating system inside the free space of another operating system.
    - Strong 256bit AES encryption
    - USB-Token authentication at pre-boot level "

Jest to chyba najlepszy program do tego celu.
    Strona internetowa: http://www.securstar.com/
    Opis produktu: http://www.securstar.com/products_drivecryptpp.php
    Nazwa: DriveCrypt Plus Pack v3.0

Starszy plutonowy Tygrysek zero jak zero Avatar Tygrysek

Domyślnie

Jak dobrze miec kompa tylko dla siebie z nikim nie trzeba sie dzielic lol - powiedzial nieskromie Tygrysek
    ..::TyGrYseK::..

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)