+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: Tak sie zastanawiam...?

Starszy plutonowy Tygrysek zero jak zero Avatar Tygrysek

Cool Tak sie zastanawiam...?

Heja

Tak się ostatnio zastanawiałem ile, kto wypala obecnie płytek DVD i do czego je wykorzystuje.
    Wspominając stare czasy, gdy cdr'erki paliło się tonami wypalając mnóstwo filmów, muzy, gier i programów. Nachodzi Mnie pytanko czy teraz, gdy już chyba w standardzie większość ludzi przeszła na palarki DVD robi to samo, co kiedyś tylko w większych rozmiarach. Pamiętam jak sam dochrapałem się z 300 filmów na cd (co trochę było chore
    Obecnie płytki dvd wykorzystuje do tego aby czasem wypalić sobie jakiś dobry film aby obejrzeć go na „dużym ekranie” a czasem, aby zarchiwizować jakieś dane. Ale spokojnie z 10szt na miesiąc mi wystarcza.
    A jak jest u was?
    ..::TyGrYseK::..

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Witam,
    Mam kilkanaście nagrywarek DVD, nagrywam dziennie jakies 20-30 płyt. Wszystkie w celach testowych. Dla siebie ostatnio robiłem miesiąc temu backup staroci na 1 DVD, dokumenty grafiki itd. W tym miesiącu pewnie też nic dla siebie nie nagram.
    Kiedys, faktycznie, przy CD-R ilosci byly na prawde duze. Filmy, ehhh, bylo tego na prawde masa, ale po jakimś czasie te wszystkie półki slimów, to całe kolekcjonerstwo mi odeszło. Pewnie się jakiś lump na śmietniku ucieszył jak znalazł pare kartonów płyt

W tej chwili tylko backupy, na CD nie nagrywam już nic, na DVD czasem. HD DVD i BDR na razie jeszcze nie mam

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

filmy - bo lubie (ciekawe kiedy mi przejdzie) miec te produkcje ktore mi sie podobaly
    te wybitne w formacie dvdvideo, te mniej to tak jak sie nawina - albo dvd albo divx (wtedy na plytke wchodzi 6cd ), mam tego od diabla i jeszcze troche
    czasem gry, zdjecia, mp3 itp
    zadko jakis program (kiedys tez to palilem) bo szybciej sciagne cos z netu jak potrzebuje niz znajde na plytach i potem zaktualizuje...

Starszy plutonowy Tygrysek zero jak zero Avatar Tygrysek

Domyślnie

Cytat Napisał SoBal
    Witam,
    ......
    Kiedys, faktycznie, przy CD-R ilosci byly na prawde duze. Filmy, ehhh, bylo tego na prawde masa, ale po jakimś czasie te wszystkie półki slimów, to całe kolekcjonerstwo mi odeszło. Pewnie się jakiś lump na śmietniku ucieszył jak znalazł pare kartonów płyt
    ............
    Jak by nie patrzec kazdy ma w sobie nutke kolekcjonera hehe

Ja bylem na tyle mobilny ze mi udalo sie akurat swoja kolekcje sprzedac. Kasy nie odzyskalem za cd ale na smietnik to mi szkoda bylo wyrzucac filmy..
    ..::TyGrYseK::..

Starszy plutonowy pietrek zero jak zero Avatar pietrek

Domyślnie

Cytat Napisał Tygrysek
    Jak by nie patrzec kazdy ma w sobie nutke kolekcjonera hehe

Ja bylem na tyle mobilny ze mi udalo sie akurat swoja kolekcje sprzedac. Kasy nie odzyskalem za cd ale na smietnik to mi szkoda bylo wyrzucac filmy..
    kasy za cd ? a rachunki za prad ? a wizyty u okulisty ?
    ja tam twardo trzymam zdobycze z dawnych czasow.
    z cd na dvd nie bede przewalal bo to droga bez konca.
    kiedys te divxy mialy byc na spokojne dni na emeryturce
    teraz jak pale to na dvd i tylko muzyczke w kompresji bezstratnej.
    ilosc ? roznie od jednej do 10 dvd na miesiac
    jedno dvd to ok. 12 albumow w lossless.
    wiec ladnie sie trzymaja i malo miejsca zajmuja
    Z powazaniem,
    pietrek
    ( lossless audio hub forever http://www.lossless.prv.pl )

Ormianin
    Gość

Domyślnie

No to ja jeszcze nie nagrywam na DVD, mam nadal tylko CD-RW i jakos mi zupelnie wystarczy do moich celow... przestalem kolekcjonowac fimoteke... jakos nie specjalnie lubie wracac do znanych filmow, a te co puszczaja w TV zupenie mi wystarczaja... wole wypozyczyc film DVD obejrzec go sobie na OTV raz i juz niz zapisywac na DVIXIe i tp.

Co innego muzyka, ale jak na razie CD-R (dobrej marki) zupelnie mi do tego wystarczy

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia