+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 15 z 15

Temat: poszukuje pliku stworzonego w wordzie 2003

Podporucznik SidTheRat zero jak zero Avatar SidTheRat

Domyślnie

witam
    mam dosc nietypowa prosbe
    poszukuje - w celach czysto edukacyjnych - chce sprawdzic komptatybilnosc open offica - pliku utworzonego w wordzie 2003

jesli jest ktos kto ma ten program i zechcialby poswiecic dla mnie pare mnut - to ja bardzo chetnie przyjme - na mail sid_1@o2.pl lub w dowolny inny sposob plik zawierajacy troche tekstu, jakies proste justowanie moze ze dwie tabelki - spokojnie na jednej stronie sie zmiesci - zaznaczam ze z uzyciem standardowych fontow - mam ich malo w ssytemie i nie chce tego zmieniac narazie

pomoze ktos?
    Hit Me, If You Can...

Przechodzień nie miał żadnego pomysłu którędy uciekać więc go przejechałem

Nol
    Gość

Domyślnie

Jak już sprawdzisz kompatybilność Open Offica, to poinformuj nas o rezultatach - może czas się przesiąść...

Nol
    Gość

Domyślnie

Nie wiecie czy Microsoft sprzedaje jeszcze Office 2000? Nie mogłem znaleźć tych produktów w sklepach internetowych.

Redaktor SoBal zero jak zero Avatar SoBal

Domyślnie

Mam uraz do OpenOffice, pomysł dobry - ale prędkość działania - ...... dosłownie bez komentarza. W robocie muszę pracować na OO na P3 500 i 128 MB RAM..... zanim się atrkusz pusty otworzy mija spokojnie 3-4 minuty.....

Mimo to - jestem zwolennikiem tego oprogramowania i trzymam kciuki

γεια σου woitas zero jak zero Avatar woitas

Domyślnie

Cytat Napisał SidTheRat
    witam
    mam dosc nietypowa prosbe
    poszukuje - w celach czysto edukacyjnych - chce sprawdzic komptatybilnosc open offica - pliku utworzonego w wordzie 2003

jesli jest ktos kto ma ten program i zechcialby poswiecic dla mnie pare mnut - to ja bardzo chetnie przyjme - na mail sid_1@o2.pl lub w dowolny inny sposob plik zawierajacy troche tekstu, jakies proste justowanie moze ze dwie tabelki - spokojnie na jednej stronie sie zmiesci - zaznaczam ze z uzyciem standardowych fontow - mam ich malo w ssytemie i nie chce tego zmieniac narazie

pomoze ktos?
    mogę ci wysłać na szybko spreparowany dokument.

Domyślnie

hmm - wszsytkim darczyncom dziekuje [jak narazie dwoch]

pliki generalnie sie odpalaja - strona www ktorą od kogos otrzymalem [z zapisanym tym postem] wyglada idealnie - za wyjatkiem formtlarza ktory sie rozjechal - ale cala reszta - i to mnie zdziwilo - jest bardzo ladna

tekst z [chyba] probnej matury i tabelka w excelu - bardzo ladnie - choc formatowanie - zwlaszcza te kreski na wstawienie odpowiedzi moglybybyc ladniejsze - musialbym to samo w wordzie zobaczyc zeby wiedziec cos wiecej

open office nie jest w najnowszej wersji - jakos nie mialem okazji sciagnac - wersja 1.1 - ale nie zadna z najnowszych bet, tylko jakas bardzo stara - poszukam dzis nowszej - i potestuje

jesli ktos jeszcze nie wyslal i teraz sie waha - to ja bardzo prosze - kazdy dokument da mi nowe mozliwosci oceny

ale narazie jest git
    Hit Me, If You Can...

Laser
    Gość

Domyślnie

nowiutki dopiero co utworzony
    Attached Files

Domyślnie

ok, odswiezam temat - zainstalowalm najnowszego oo - 1.1.1 rc1 - i teraz ponowie testy

zrobie screeny i moze jakis komentarz - choc ja slaby jestem z edytorow - nie potrzebowalem nigdy nic lepszego niz wordpad [w ktorym pisalem wypracowania] - wiem, bo to sprawdzilem [marius swiadkiem ] ze Arkusz kalkulacyjny OO jest bardziej zgodny z excelem niz excel
    Hit Me, If You Can...

Szeregowy Anonymous zero jak zero

Domyślnie

Buhahaha, no tą końcową konkluzje to trzeba koniecznie panom z M$ przekazać
    A tak serio: jakiś obszerniejszy tekst ze screenami by się nadał, wielu by się pewnie przesiadło, ale tak "na czuja" to każdy ma pietra instalować takiego potwora jak pakiet biurowy, tylko po to żeby zobaczyć jak wygląda i działa.

Domyślnie

udalo sie wreszcie
    open office 1.1.1 rc3 - wersja sprzed 3 tygodni prawie

odpalilem wszystkie dok'i jakie od Was dostalem

dokument nimala, najbardziej skomplikowany w wersji beta 1.1 nie wygladal poprawnie - ramka przesuwala sie w lewo tak bardzo ze wychodzila z kartki - reszta byla dobrze
    teraz jest idealnie
    w zalaczniku zrzuty ekranowe z 'print preview'

generalnie polecam - no i naturalnie jakby ktos mial jakis malo tajny dokument w wordzie 2003 to ja poprosze - do celow czysto edukacyjnych
    Open Office jest darmowy - i z tego co widze - to teraz jest juz dojzalym produktem i do prac domowych wystarczy w zupelnosci

sadze ze poradzilby sobie z praca dyplomowa rowniez
    Attached Files
    Hit Me, If You Can...

Laser
    Gość

Domyślnie

... mało tajny dokument w wordzie 2003
    Attached Files

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

pozwole sobie na forum wrzucic pare uwag
    niestety ze screenow nie wynika czy formatowanie zostalo przeniesione w pelni - nie wiemy czy style pozostaly stylami, czy sa tylko przeniesionym formatowaniem, numeracja tak samo (to juz wyjasnilismy - przeniesione poprawnie ),sa to niby pierdoly, ale bardzo wazne przy pracy nad dokumentem grupowej lub na kilku kompach
    jedna uwaga do mojego dokumentu ktory wyslalem Sidowi - w orginale byla to jedna strona, wiec zle przenislo moze to wina czcionekjak sugeruje Sid, moze nie, reszta wyglada ok

jest tylko jedno zdanie Sida z ktorym sie zgodzic nie moge: "sadze ze poradzilby sobie z praca dyplomowa rowniez" tu nie ma co sadzic! tego mozna byc pewnym !
    pisalem wlasna prace - zaczole w wordzie i w polowei pirewszego rozdzialu musialem zmienic na staroffice 5.2 pl (wowczas najnowszy, oo jeszcze nie istnial)
    word nie dorasta do piet przy porownywaniu mozliwosci pisania zlozonych publikacji - pokochacie oo (nie usuneli funcji z staroffice wiec beda i w oo) za mozliwosc numerowania konspektowego z zastosowaniem roznych styli na roznych pozionach konspektu (dla worda mission impossible) czyli slynna numeracja rozdzialow, wektorowe wykresy tworzone na podstawie tabelek writera (word ma cos podobnego we wspolpracy z exelem, ale gorzej dziala i wykresy nie maja takich mozliwosci edycyjnych, opcje 3d w oo powalaja ), polewaczka stylow - intuicyjna, z mozliwoscia przypisania stylow stron (word nie ma stylow stron wogule), nastepowania styli po sobie (dla worda tylko rozdzial na parzyste i nieparzyste strony, a tu dowolna ilosc) itp itd
    ofkorz korespondencja seryjna, indexowanie po zastosowanym stylu, przypisy itp to pikus dla oo
    nie zrozumie nigdy osob meczacych sie z praca dowolnego typu w wordzie - imho nadaje sie on tylko pisania listow z tabelkami i porstej korespondencji seryjnej, ale oo to tez potrafi, a jest za damke
    jedynawada oo wzgledem worda - brak mozliwosci powtorznia ostatniej oeracji na innym bloku textu

Domyślnie

ostatnie zdanie - juz nie jest prawdziwe - jest w menu 'edit' opcja 'repeat last'
    umiala zmienic font, align, kolor i rozmiar - sadze ze to o to chodzilo
    na stylach sie nie wyznaje wiec nie wiem - ale sadze ze czemu nie

jak mi ktos powie [nimal ] jak sprawdzic te zabawne rzeczy ktorych nie rozumiem ze stylami i przenoszeniem to sprawdze
    odemnie nigdy nie wymagano bieglosci w pisaniu w edytorach tekstu - spokojnie na uczelni mozna przezyc z wordpadem - wiec po prostu nie bardzo czaje co do mnie mowisz
    Hit Me, If You Can...

Porucznik nimal zero jak zero Avatar nimal

Domyślnie

hm, jesli chodzi o repeat lest to musili o dolozyc wzgledem wczesniejszych wersji - kiedys tego naprawde intensywnie szukalem, ale fakt faktem od ponad roku nie mam kontaktu z oo, bo juz nie musze pisac rozpraw (choc mam nadzieje ze to sie zmieni i bede jeszcze w tym roku stukal pewna opasla prace ), dzieki za informacje
    a style? wrzuc je na pasek formatowania lub zadokuj polewaczke stylow (chyba klawisz f11 w staroffice, pewnie w oo bedzie tak samo)
    jak bedziesz tworzyl dokument mozesz pisac ciagiem a potem zaznaczyc kawal textu i wybrac styl - text sie zmieni
    ofkorz kazdy styl mozna modyfikowac i tworzyc wlasne, i tu zaczyna sie przewaga oo nad wordem - zeby zmodyfikowac styl wystarczy w polewaczce kliknac go prawym i masz edycje stylu jak popatrzysz na opcje to zrozumiesz czemu to takie wazne i czemu ulatwia zycie (jak mozna pisac prace bez styli?!? ), dodaj do tego mozliwosc indexowania po stylach np spisu tesci - to co recznie zajelo by Ci pare godzin i po kazdej poprawce kolejne pare godzin za pomoca wstaw index -> spis tresci i jednoczesnym uzywaniu numeracji rozdzialu i odpowiednich styli zajmuje... max 5 sec
    a jak sprawdzic czy style zostaly przeniesione? majac okienko wyboru stylu na pasku formatowania zaznaczasz dowolny kawalek textu - tam pojawia sie nazwa stylu, w jakim jest on napisany
    czyli jezeli wyslalem Ci dokument z kilkoma zastosowanymi stylami to po zaznaczeniu odpowiednich fragmentow powinno Ci w tym okienku pokazac odpowiednie style
    dodam ze napisalem Ci w jakim momencie uzylem jakiego stylu - powinienes miec mozliwosc uzywania zastosowanych przezemnie stylow w obrebie tego dokumentu, gdzyz style z natury przechowywane sa w dokumencie (ofkorz mozna je przechowac takze w szablonie normal, czyli domyslej postej kartce, ale to juz jakby OT w tym momencie)
    dobra, namieszalem jesli napiaslem cos niejasno to pytaj, polecam Ci manual do StarOffice - kolo 400 stron w pdf rozpowszechnianym z wersja 5.2PL, naprawde prosto napisany, az za prosto chwilami a do worda... nie ma dobrego podrecznika

Domyślnie

print preview z malotajnego tekstu lasera
    Attached Files
    Hit Me, If You Can...

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia