+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Temat: Drukowanie tła w Microsoft Word 2000

Szeregowy jadenn ma szanse Avatar jadenn

Exclamation Drukowanie tła w Microsoft Word 2000

Witam

Nie moge wydrukowac dokumnetu z tłem w wordzie 2000. Wiem ze w 2003 jest taka objca w narzedzia-opjce-drukowanie- i tam jest dolacz do dokumentu tło i wtedy tło sie drukuje tak?. Natomiast w 2000 i 2002 nic takiego nie ma. Wiec co zrobic zeby to sie udało. Prosze o pomoc.
    dzieki PZDR.

Edycja QuatPro:
    Nie ma takiej obcji, tym bardziej, że są "narzedzia-opjce-drukowanie".
    Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 22.Apr.2008 o 23:35

Domyślnie

Musi sie dac wydrukowac tło w word 2000 i 2002, nawet jezeli nie ma tam takiej obcji. Kombinowałem teraz na dwa rózne sposoby to zrobic ktore daly mi taki sam rezultat:
    1 sposób: word 2002 ma w opcji Format- tło- drukowany znak wodny i tam po zaznaczeniu 'graficzny znak wodny' wybrałem obraz mapy bitowej, ktora sobie zrobiłem w paint, czyli wypelniłem sobie cala plansze np kolorem zoltym. Skale wizałem na 500%
    2 sposób: w wordzie wstawiłem sobie pole tekstowe wypelniłem je na zolto i rozmiar jego ustawiłem na taki sam rozmiar co w ustawieniach strony w zakladce papier i ustawinia wysokosci i szerokosci.
    Efekt w obu przypadkach taki jak na zalaczniku
    Papier nie jest pokrytu w 100% kolorem. I nic nie moge z tym zrobic.

Jezeli ma ktos jakis pomysł zeby to inaczej zrobic i zeby było dobrze to prosze o rady.
    Załączone obrazki Załączone obrazki Drukowanie tła w Microsoft Word 2000-przyklad.jpg  

Domyślnie

Sprawdziłem teraz jak to wyglada w office 2003 czyli ta opcja z dolaczaniem do dokumentu 'kolory i obrazy' tła. Wczesniej tego nie wiedziałem ale juz wiem ze to jest to samo co widac na tym zalaczniku wysłanym wczesniej
    Wiec sam sobie odpowiedziałem na pytanie Tak czy inaczej powierzchnia papieru nadal nie jest pokryta w 100% wiec czy da sie to jeszcze poprawic?

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

Mam do Ciebie prośbę. Byłbyś w stanie spreparować zrzut ekranu wyglądający tak jak oczekujesz ma wyglądać wydruk i drugi zrzut wyglądający tak jak wydruk rzeczywisty?

Domyślnie

Cytat Napisał QuatPro Zobacz post
    Mam do Ciebie prośbę. Byłbyś w stanie spreparować zrzut ekranu wyglądający tak jak oczekujesz ma wyglądać wydruk i drugi zrzut wyglądający tak jak wydruk rzeczywisty?
    oczekujacy wydruk to jest taki sam w kazdym z przypadków tak jak w zalaczniku tzn. tam jest Scrn z word 2000 ale w 2003 jest w podgladzie tak samo. Natomiast po wydrukowaniu na kartce z kazdej ze stron tło jest uciete okolo 0,5 cm czyli tak jak by był automatycznie ustawiony margines z kazdej strony. Probowałem to jakos przeciagac i ustawiac ale mi sie nie udało. A mi w tym przypadku zalezało by na tym zeby to tło było nadrukowane na całej powierzchni kartki.

Domyślnie

No to bez zrzutów ekranu, ale okazało się to, czego się domyślałem. Jesteś pewny, że Twoja drukarka drukuje bez marginesów? Na wszelki wypadek podaj proszę model. To raz. Sprawdź Panel sterpwania > Drukarki i faksy > Twoja drukarka model > właściwości > i poszukaj opcji wydruku - w szczególności marginesów Można zrobić podobnie spod programu drukującego, ale tak miałbyś już na stałe i dla wszystkich programów.

Domyślnie

Cytat Napisał QuatPro Zobacz post
    Jesteś pewny, że Twoja drukarka drukuje bez marginesów? Na wszelki wypadek podaj proszę model. To raz. Sprawdź Panel sterpwania > Drukarki i faksy > Twoja drukarka model > właściwości > i poszukaj opcji wydruku - w szczególności marginesów Można zrobić podobnie spod programu drukującego, ale tak miałbyś już na stałe i dla wszystkich programów.
    Dzieki za rade sprawdze to tak jak napisałes
    Drukarka Hp F4180
    Ostatnio edytowane przez QuatPro ; 23.Apr.2008 o 22:49

Domyślnie

HP'ek się nie przyznaje, więc może tak być, że nie drukuje bez marginesów.
    http://h10010.www1.hp.com/wwpc/pl/pl...-80142183.html

edit:
    A jednak się przyznaje na tej samej stronie, na samym końcu:
    Cytat Napisał HP
    ... fotografie 10 x 15 cm bez marginesów (z odrywanym brzegiem) lub w formatach do A4 z marginesami ...

Domyślnie

No wlasnie jest tylko opcja z marginesem w formacie A4 i nic sie chyba juz nie da zmienic w kazdym badz razie ja nie umiem
    A czy to sie dotyczy tylko tego modelu drukarki? czy sa jakies wyjątki?
    Czy np w Open office wyglada to inaczej, nie miałem okazji jeszcze w tym programie tego przetestowac, wiec moze ktos wie i napisze

Domyślnie

To jest ograniczenie sprzętowe, nic z tym nie zrobisz. Teraz, mam wrażenie większość, nieco wyższych modeli drukarek (przynajmniej HP) potrafi drukować bez marginesów.

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)