Jak można odzyskać kod z zaszyfrowanych plików Word, bo zapomnaiłem jakie wsadziłem tam hasło. Może znacie jakiś programik, który potrafi je złamać?
Jak można odzyskać kod z zaszyfrowanych plików Word, bo zapomnaiłem jakie wsadziłem tam hasło. Może znacie jakiś programik, który potrafi je złamać?
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
"Nie ważne jest, gdzie patrzysz, ale co widzisz." - Hanry David Thoreau
hasla na otwarcie - jw
jezeli zas chodzi o haslo na edycje tylko - to ultra mega proste obejscie (gratuluje kolegom z MS za to zabezpieczenie) - otwierasz dokument do odczytu i ...
trzymajac wcisniety ctrl klikasz po kolei: a c n v s
zapisujesz pod nowa nazwa z pelnymi prawami...![]()
Już połowe programów sprawdziłem, ale żaden nie pomógł. Zauwazyłem, że programy posiadają zabezpieczenie, ktore nie umożliwiają rozborjenie długich hasełek. Dopiero po wpłaceniu kasy można coś więcej ździałać.
Dziś sprawdze pozostałe programy.
Skrzynia:
sebawl[małpa]tlen.pl
Mój sprzęt:
Athlon 64 3500+ | Asus A8V Deluxe | 2x1GB DDR GeIL | XFX nVidia 7600GT 580MHz_1.5GHz | Hitachi 120GB 7200obr/min 8MB Cache | Hitachi 320GB 7200obr/min 8MB Cache | BenQ DW1650 | Optiarc AD-7203A | LG DRD8160B | Logitech Media Keyboard | A4Tech X-750BF | Philips Brilliance 109P | NeoTEC V4200 | a wszystko dogrywa > Logitech Z-2300 THX | oraz > Creative Fatal1ty |
SEBAW - od czego jest cukier w celach edukacyjnych ofkorz... milej zabawy
pamietaj zeby przetestowac decrypta zanim zabierzesz sie za brut force attack... zaoszczedzisz "troche" czasu
Chyba najprostrzy sposob to zalozyc pusty dokument. Zabezpieczyc go haslem. Wyedytowc, zobaczyc gdzie sa wpisy hasla, dokonac edycji zabezpieczonego i powtorzyc!
Hej,
jak się nie wyrobisz to skorzystaj z usług PASS.pl - Usuwanie haseł Microsof Word, Microsoft Excel, Microsoft Access, Płatnik
Biorą za zdjęcie hasła 60 peelen ale robią to szybko i z gwarancją skuteczności, więc nie ma ryzyka. Samemu nie chciało mi się bawić z tymi programikami, tym bardziej że nie dają 100% pewności znalezienia hasła. Po 3 czy 4 godzinach miałem odblokowany plik
Piona!
Wit.
Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)