+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Ograniczenie ustawienia strony w Word

Szeregowy jadenn ma szanse Avatar jadenn

Domyślnie Ograniczenie ustawienia strony w Word

Witam
    Czy jest jakis sposob aby to ograniczenie w wordzie przedstawione obejsc tzn zeby mozna drukowac wieksze rozmiary na papierze? Szukałem inforamacji w googlach ale nic nie znalazłem. Macie jakies pomysły?
    Załączone obrazki Załączone obrazki Ograniczenie ustawienia strony w Word-word.jpg  

Młodszy chorąży Czarcik ma szanse Avatar Czarcik

Domyślnie

A skorzystanie z powiększenia sterownika urządzenia drukującego? W HP jest coś co nazywa się ZoomSmart.

Moderator QuatPro ma szanse Avatar QuatPro

Domyślnie

no nie wiem, może nowsze drukarki mają takie bajery. Lecz na pewno nie da się drukować poza obszarem, gdzie drukarka sprzętowo nie da rady. Będzie w tych miejscach ucięty obszar.

Moderator asterix ma szanse Avatar asterix

Domyślnie

drukowałem kiedyś duże obrazki ale inną metodą , rozciągałem marginesy na maxa , podczas próby drukowania dostawałem komunikat że "margines jest poza obszarem drukowania i pytanie czy ma kontynuować" klikałem na ok i kartka była zadrukowana prawie cała , pozostawał pasek na dole którego już nie drukowało , myślę że to już wina drukarki ponieważ musi wysunąć papier i nie drukuje na tej końcówce , nie ustawiałem skali drukowania w ten sposób jaki pokazujesz
    Pozdrawiam

Asus Sabertooth 990FX AMD Phenom II X2 555 BE @ 3.8GHz + Thermaltake liquid cooling DDR3 8GB 1600MHz Corsair Venegeance CL9 Radeon Sapphire HD 5830 PCI-E Muza SB Platinum HDD Samsung 1TB Hitachi 1,5TB 64MB cache Palnik Pioneer 216D ASUS DRW-2014L1T LS Logitech Z-5500 Cooler Master HAF 932 Elektrownia Corsair 750W Płaskownik LCD Benq G2222HDL Led Sys. XP HE SP3

Domyślnie

W pracy używam nieraz plotera gdzie mam potrzebe drukowania tekstu dużych rozmiarów, a to ograniczenie w wordzie mi to uniemozliwia niestety dlatego szukam pomocy

Domyślnie

Wydaje mi się że mówimy o dwóch różnych rzeczach. Wiadomo że drukarka nie wydrukuje na większym rozmiarze no bo niby jak?. Jadenn wkleił obrazek, że word nie chce przyjąć papieru szerszego niż ta podana wartość. Jeżeli urządzenie drukujące domyślam się że plotter (drukarka wielkoformatowa) obsługuje większy format to pozostaje skorzystanie z właściwości sterownika, oczywiście jeżeli są tam dostępne odpowiednie opcje. Innym rozwiązaniem może być wydrukowanie np do pdf-u i potem wydrukowanie tego pdf-a na odpowiednim formacie (zaznaczyć opcję np. w Acrobat Readerze "Skalowanie strony" ->"Dopasuj do obszaru wydruku".
    QuatPro co do tych "bajerów" to nic nowego, każda drukarka, którą kiedyś używałem miała coś takiego (Epson, Canon). Podałem HP bo akurat teraz ich używam i to nie nowych modeli ale tak 6-cio letnich .

Ps. Jadenn jaki to plotter? Word (2003-na takim sprawdziłem) faktycznie nie pozwala na papier szerszy niż 55.87cm.
    Ostatnio edytowane przez Czarcik ; 28.Apr.2008 o 20:12

Domyślnie

Cytat Napisał Czarcik Zobacz post
    Jeżeli urządzenie drukujące domyślam się że plotter (drukarka wielkoformatowa) obsługuje większy format to pozostaje skorzystanie z właściwości sterownika, oczywiście jeżeli są tam dostępne odpowiednie opcje.
    Jak to sprawdzic?
    Ploter to Oce TDS 320

Domyślnie

Nie znam urządzeń Oce w pracy korzystam z HP 1050 i cp5000. Mają one możliwość skalowania wydruku poprzez sterownik drukarki (HP ZoomSmart) jak i również ustawienia skali wydruku bezpośrednio w urządzeniu. Zainstalowałem sterownik Oce TDS320 i jest tam w opcjach Drukarki->OceTDS320(prawym przyciskiem myszy)->Preferencje drukowania->Układ->Skalowanie niestandardowe gdzie można zmienić skalę wydruku. Proponuję zrobić dokument na formacie np. dwa razy mniejszym a przy wydruku spróbować ustawić skalowanie 200%, oczywiście tak aby nie przekroczyć formatu papieru w ploterze. Pozdrawiam

Domyślnie

Dzieki wszystkim za pomoc. Czarcik sprawdze to wedlug twoich rad. Pozdrawiam

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)

Tagi dla tego tematu

Uprawnienia