+ Odpowiedz na ten temat
Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Temat: funkcja EXel

Szeregowy slawus1989 ma szanse

Domyślnie funkcja EXel

witam mam problem z funkcja w exelu nie wiem jak ja zapisać poproszę o wskazówki z góry wielkie dzięki za pomoc. Oto funkcja: y=tgx-w zakresie od<-1,1>
    ps: wiem ze tutaj trzeba skozaczyć z mediany ale nie wiem jak to zapisać by było ok

Młodszy chorąży sztabowy Druss zero jak zero Avatar Druss

Domyślnie

Cytat Napisał slawus1989 Zobacz post
    witam mam problem z funkcja w exelu nie wiem jak ja zapisać poproszę o wskazówki z góry wielkie dzięki za pomoc. Oto funkcja: y=tgx-w zakresie od<-1,1>
    ps: wiem ze tutaj trzeba skozaczyć z mediany ale nie wiem jak to zapisać by było ok
    Chyba zle sformulowales pytanie. Bo tangens zapisujesz w excelu piszac tan(x) a tobie chyba chodzi o wykres czy chcesz wszystkie wartosci z tego przedzialu zeby ci obliczyl W jakiej dokladnosci ile po przecinku Sprecyzuj sie.
    Czasami jest tak, a nie inaczej.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Domyślnie

Cytat Napisał Druss Zobacz post
    Chyba zle sformulowales pytanie. Bo tangens zapisujesz w excelu piszac tan(x) a tobie chyba chodzi o wykres czy chcesz wszystkie wartosci z tego przedzialu zeby ci obliczyl W jakiej dokladnosci ile po przecinku Sprecyzuj sie.
    witam Dla argumentów od -10 do 10, jezli chodzi o liczby po przecinku to nie ma to większego znaczenia

Domyślnie

No to zrob sobie tabelki w jednej kolumnie x w drugiej y i potem bierzesz wykres robisz z tych kolumn. W zalaczniku masz jak to wyglada. Tylko nie zapomnij wykluczyc wartosci ktore nie naleza do dziedziny funkcji. Chyba wiesz jak se obliczyc stopnie na radiany. I wogole jak wyglada funkcja tangens.
    Załączone obrazki Załączone obrazki funkcja EXel-tangens.jpg  
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

Domyślnie

Cytat Napisał Druss Zobacz post
    No to zrob sobie tabelki w jednej kolumnie x w drugiej y i potem bierzesz wykres robisz z tych kolumn. W zalaczniku masz jak to wyglada. Tylko nie zapomnij wykluczyc wartosci ktore nie naleza do dziedziny funkcji. Chyba wiesz jak se obliczyc stopnie na radiany. I wogole jak wyglada funkcja tangens.
    zapodałbyś mi jeszcze scren jak dokładnie wygląda zapis tej funkcji w Exelu bo to stanowi mój problem pozdrawiam

Domyślnie

Cytat Napisał slawus1989 Zobacz post
    zapodałbyś mi jeszcze scren jak dokładnie wygląda zapis tej funkcji w Exelu bo to stanowi mój problem pozdrawiam
    Dla pierwszego wiersza jest to =TAN(A1) i analogicznie w dol jedziesz.
    Pioneer DVR-115D
    Liteon IHaS-124

+ Odpowiedz na ten temat

Informacje o wątku

Users Browsing this Thread

Aktualnie 1 użytkownik(ów) przegląda ten temat. (0 zarejestrowany(ch) oraz 1 gości)